reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2009

A ja mam o tyle dobrze ( dzieki roznicy czasu )ze moge czytac wszystkie posty sama bez mezusia bo on jest w pracy a gdy wraca o 7pm to u Was jest juz 1am w nocy i nikt juz nie pisze , chyba oprocz mnie , tylko rano musze nadrabiac wasze posty bo juz tyle napiszecie jak ja spie ze ho ho :-D

Ja kolejna wizyte mam w piatek , zobaczymy co mi teraz powiedza , czasami to sie boje chodzic na te wizyty do gina aby znow czegos nie wymyslili i nie nastraszyli mnie brrrrrrr
Piszecie o anemi u kobiet w ciazy , tutaj w stanach aby wlasnie uniknac anemi u kobiet w ciazy lekarze przepisuja zelazo 1 tabletke 2 razy dziennie poniewaz i my i nasze malensta go potrzebujemy - ja grzecznie go biore bo przy mojej wadze i sklonnosciach do anemi po prostu musze , zelazo powoduje zaparcia ale jak mus to mus a na zaparcia popijam sobie soczek z suszonych sliwek i juz
No to mowie Wam dobranoc :yes: i dziendobry za razem
Trzymajcie sie cieplutko ( bo u mnie mroz ze szkoda mowic )

reklama
Witam Dziewczynki!
Od samego ranca papucha mi sie usmiecha ze heja :o))
Pamietacie tego mojego sasiada co to wczoraj trawe kosil ?
W nocy spadl snieg - hehe - no ale pierwsze "bole kosiarkowe" mam juz za soba i wiem co mnie czeka w (niedalekiej) przyszlosci.
Co do uzaleznienia od Was i BB moj M doszedl do wniosku ze kompa zatargam ze soba pewnie na porodowke by Wam napisac jak poszlo :o)
Milego Dzionka zycze !!

batka - jeszcze ja Cię nie przywitałam! ale bedziesz miała wesoło z dzieciaczkami! :-D

LorenB - dobrze mu tak!!! :-p gdzie z tą kosiarą na poczatku lutego!

kasiulka - ciesz sie swoim L4! jeszcze Ci go w tym roku bedzie brakowac:-D

-inka, nie przejmuj sie terminem... mi wychodzi w ogóle dziwnie na tych kalendarzach... wg Om 17 wrzesnia, wg daty poczecia 13 wrzesnia, wg przedostatniego usg 18 wrzesnia,... ostatnio byłam i dzidzia sporo podrosła wiec znów zrobilo mi sie 12 wrzesnia:sorry2: uśredniłam to wszystko i urodze 15-ego :-D:-D:-) ostatnio też rodziłam 15 ale października, dokładnie w dzień terminu ;)

ja juz sie dawno chowam przed męzem z BB... bardzo intensywnie kiedys pisałam, potem dzidzia, powrót do pracy i obroty sie trochę zwolniły... teraz znów wracam do żywych! :happy:

miłego dnia dziewczynki!

Dziewczyny mam pytanko:
Ile kosztuja w Polsce zdjecia USG 3D i jeansy ciazowe??
Wybieram sie na poczatku kwietnia do kraju i zastanawiam sie czy nie bylo by lepiej zalatwic te rzeczy "w domu"...Tutaj kosztuje to srednio 50 i 60 euro wiec pomyslalam sobie ze moze w Polsce jest taniej ...

Nie wiem czy to rozdrażnienie ale świat mnie tak denerwuje że mój mąż aż nie umie powoli ze mną wytrzymać, dość że skręcam się z bólu to wieczorem jak już człowiek chce iść spać to najpierw sąsiedzi z dołu bzykają się jak króliki a nagle w nocy około 3 ktoś coś sobie robił z kaloryferem:( i stukał i słychać było jakby odkrecał. Masakra ja chyba nigdy nie przyzwyczaję się do mieszkania w bloku:( Na dodatek wogóle nie przechodzą mi mdłości i wymioty a te bóle już też już dają tak w kość że wątpię że kiedyś miną:(
Przepraszam, że tak Wam się wyżaliłam ale nie mam już komu:(

Nie wiem czy to rozdrażnienie ale świat mnie tak denerwuje że mój mąż aż nie umie powoli ze mną wytrzymać, dość że skręcam się z bólu to wieczorem jak już człowiek chce iść spać to najpierw sąsiedzi z dołu bzykają się jak króliki a nagle w nocy około 3 ktoś coś sobie robił z kaloryferem:( i stukał i słychać było jakby odkrecał. Masakra ja chyba nigdy nie przyzwyczaję się do mieszkania w bloku:( Na dodatek wogóle nie przechodzą mi mdłości i wymioty a te bóle już też już dają tak w kość że wątpię że kiedyś miną:(

Nie przepraszaj,nie masz za co
Wiem jak to jest jak ktos nie jest przyzwyczajony do blokow - mieszkalismy przez pol roku na nyjetym podczas remontu - myslalam ze oszaleje :o)
O mdlosci sie nie martw - ponoc na 100% przechodza jak sie wreszcie drugi trymestr rozkreci. Sama nie mam doswiadczenia na tym polu ale slyszalam ze sucharek jeszcze przed wstaniem z lozka pomaga jako tako przyzwoicie zaczac dzien ;o)

Witajcie mamuski z samego ranka :-) I znowu miałam do nadrobienia kilka stron. ALe sie ostatnio forum rozkręciło, ze hoho :-D

Mama Sówka już pewnie w szpitalu :confused: Biedna, co musi teraz przezywać :-(
Ale jestesmy z Tobą i czekamy na wieści...

Dziewczyny mam pytanko:
Ile kosztuja w Polsce zdjecia USG 3D i jeansy ciazowe??
Myśle ze to zalezy od miasta. W Rzeszowie 3D kosztuje 200-300 zł, a jeansy tez mozna kupic w roznych cenach...np na allegro widzialam juz za 39,- ale są rowniez np H&M po 150,- albo i wiecej :baffled:

Pozdrowienia i miłego czwartku :-)

naftalek ja też mam mdłości jeszcze a tu się kończy 3 miesiąc i powinny zniknąć a tu nic cały czas to samo.
kobietki ja idę dzisisaj na usg to trzymajcie kciuki jak wrócę to dam znać, mam nadzieję że wszystko będzie dobrze:-):-):-):-):-)
mama sówka jesteśmy z tobą i czekamy na wieści że wszystko dobrze bo przecież nasze forum jest szczęśliwe i musi być wszystko dobrze:-):-):-):-):-):-)

Ostatnia edycja:
karola322 - trzymamy!

LorenB - w bydzi ceny rózne, u mojego gina 250 pln 3D/4D

maftalanek - żal się, żal! my też mamy czasem takie dni ze "bez kija nie podchodź"... u mnie ostatnio pełnia szczescia, ale na pewno niedługo sie to zepsuje...

reklama
Witam nową mamusię wrześniową:-) p.s. czy 85 to rok urodzenia? Bo jak tak to jesteśmy w tym samym wieku:-D

Tak to mój rok urodzenia :)

Wczoraj byłam u lekarza po kartę ciąży, wyniki i zdjęcia z USG :) z maleństwem wszystko jest ok, z moją morfologią też ... ale lekarza zaniepokoił mój wynik moczu ... okazało się że nie jest do końca taki jak powinien byc (mętny, leukocyty 8-10) ... zalecił mi Urosept 3 razy dziennie po 1 tabletce. Czy któras z Was miała może takie problemy? Czy to jest groźne? Napiszcie bo trochę się martwię ...

LorenB - tutaj mam linka który mógłby Cię zainteresowac: http://www.ultramedica.pl/cennik_usg_4d_3d_2d.html

Ostatnia edycja:
Do góry