reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2009

Ja z moim M byliśmy na Usg 20 lulego to był 13 tydzień, ale niestety dzieciątko spało, położna próbowała obudzić maleństwo, ale nie chciało się obudzić. Pokazywała nam rączki jedna była zgięta, druga wyprostowana, nóżki serduszko buźkę, oczka nosek i usteczka były widoczne, co widać na zdjęciu z USG. Następne USG mam 25 marca mam nadzieję że nie będzie już śpiochało i poskacze troszkę w brzusiu i przekręci się tak, żeby było widać jajka, bądź jajniki:tak:

reklama
Filantropek 76 super wiadomości...ja do czwartku muszę wytrzymać:-)
Dziewczyny a jak Wasze mdłości ustapiły już??...bo mi się wydaje, ze u mnie odeszły w zapomnienie na dobre...no i przeciez zaczyna sie drugi trymestr:-D...a wszystko układa sie wspaniale !!!

WITAM!
przez tydzień byłam w delegacji i lekko straciłam wątek tutaj na forum.. ale powoli nadrabiam:happy:
Jestem właśnie po wizycie u gina:tak: dzidziuś rośnie jak trzeba, kończymy 13 tydzień (12+6), mamy kilka fotek z usg to jakąś wkrótce wkleję:-) Nie mogę się doczekać aż będzie można poznać płeć- żebym się mogła po imieniu do dzidzi zwracać;-)
U nas pogoda średnia, ale przynajmniej śnieg już zniknął i to mi wystarcza ,żeby poczuć wiosnę... no i jaasno jest jak wychodzę do pracy i jak wracam:-D:-D:-D

Ja juz po USG :-) Dzidzia fikała, machała, skakała aż miło patrzeć:happy:
Mój M nie mogł się nadziwić, że już jest takie ruchliwe to nasze maleństwo sześciocentymerowe :blink:
Taaaka jestem szczęśliwa, że wszystko jest ok...
Buziaki i zmykam spać, bo jutro pobudka o 5:30... :blink:

Witam wszystkie wrześniowe Mamy :tak:
Jestem w 10 tc i z niecierpliowscia czekam na tegoroczna jesień :) Tydzien temu bylam na USG i widziałam ruchy maluszka, wszysko to było tak cudownie obserwowac, niesamowite! Mieszkam obecnie w Niemczech i chciałam sie zorientować, może jest nas więcej, jak wyglądaja tutaj badania prenatalne (nieinwazyjne)? Czy sa chetnie robione i czy sa płatne? No i jak wygląda tu ewentualnie poród, bo chyba przyjdzie mi powitać mego Maluszka na obczyźnie..
Pozdrawiam cieplutko Mamusie :-)

Witam nowe mamusie:) U mnie coraz lepiej. Wymiotów brak, już ustąpiły, mdłości jak na razie też nie przypominają o sobie. W czwartek kolejna wizyta u lekarza i przezierność. A od poniedziałku wracam do pracy :zawstydzona/y: średnio mi się chce, ale już się dobrze czuję i stęskniłam się za dzieciakami w szkole :-p Pogoda też coraz lepsza i aż się chce żyć :-) Pozdrawiam ślicznie :happy:

Kochane ja z niecierpliwością czekam na następne USG, czy ten mój Maluszek się pojawi czy nie:eek: no i niestety w tej ważnej dla nas chwili nie będzie przy nas Narzeczonka:baffled: no, ale cóż takie bywa życie i trzeba to przeżyć:-D buziaczki i dobranoc:-)

reklama
Kochane ja z niecierpliwością czekam na następne USG, czy ten mój Maluszek się pojawi czy nie:eek: no i niestety w tej ważnej dla nas chwili nie będzie przy nas Narzeczonka:baffled: no, ale cóż takie bywa życie i trzeba to przeżyć:-D buziaczki i dobranoc:-)

Mama Sowka badz dobrej mysli , czekaj na fasolke i zycze kolorowych snow ;-)
Wyobraz sobie ze ja mam meza ale on nigdy nie chodzi ze mna na sonogramy , po moim pierwszym poronieniu nie chce chodzic ze mna - mysle ze sie boi ale za to przy porodach jest dzielny i bardzo mi pomaga... pa pa

Do góry