reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2009

reklama
ja jutro mam usg genetyczne ( 12 + 0 dni ), miał być przy mnie mój mąż ale niestety a może i stety nie będzie go przy mnie ... idzie do nowej pracy :-) dziś do niego zadzwonili żeby jutro przyszedł po raz pierwszy :tak: nie wiem dlaczego ale zaczynam się denerwować ... mam nadzieję że wszystko będzie ok... zdam relację jak wrócę ... buziaki

PS. Ja już chcę wątku zamkniętego :-) tam czułabym się jakoś swobodniej ...

Witam

Byłam u gina, który obejrzawszy moje wyniki powiedział że wszystko ok tylko trochę kiepsko z wątrobą. Nie potrafię interpretować wyników morfologii a głupio mi było zapytać co na to wskazuje. Ale faktycznie pobolewa mnie w prawym boku.
Pierwsze USG będę miała dopiero za 2 tyg i już nie mogę się doczekać. Jak dokładnie wygląda to badanie (chodzi mi o USG dopochwowe) i czy jest nieprzyjemne?
Co do mdłości to u mnie dzisiaj ciutkę mniejsze ale zgaga daje w kość. A co do słodkiego sam na sam to trzeba korzystać bo po porodzie ochota zanika zupełnie i to na długie długie miesiące.:tak:

Witam wtorkowo :-)
Wczoraj odebrałam wyniki badań i wszystko jest w normie :-) Jeszcze tylko nie było badań WR, ale to odbiore sobie dzis,albo jutro. Toxo mam ujemne-to chyba dobrze z tego co wyczytałam (jak sie myle to mnie poprawcie) ;-) Ale nie wiem jak interpretowac wyniki HBs? Bo pisze mi wynik: 0,00 nieobecne... Co to oznacza?

Ciesze sie ze wszystkie wiesci z USG są pomyśle i juz nie moge doczekac sie swojego USG w poniedziałek :-)

Witam nową wrzesniową mamusie. Mam nadzieje ze sie tu zadomowisz.

Indygo nic sie nie bój, USG dopochwowe to nic strasznego i nie boli.

Dzień dobry;-)
Mój wynik HBs był taki sam jak Twój i lekarz powiedział, że to jest b.dobry wynik = nie ma zółtaczki czy coś w tym stylu..
Jak byłam u G w lutym to zrobiła mi od razu USG dopochwowe, pokazała fasolkę i nawet dała mi zdjęcie:-) teraz czekam na wizytę 16 marca, połączoną z cytologią.. Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze:-D
Buziam wszystkich;-)

hej dziewczyny
nie było mnie trochę, ale w pracy nie ma netu a siedzę od rana do wieczora:-( do tego Ignacowi wychodzą piątki i marudny jest okropnie.
U mnie też wydaje się że mdłości minęły, nareszcie mogę zjeść śniadanie:-) a potem jak dojadę do pracy znów jestem głodna:confused: ale na szczęście mam ochotę raczej na zdrowe rzeczy, jogurty,mleko, owoce:-) zero słodyczy
Kurcze, ja zmieniałam lekarza, tamten poprzedni zrobił usg w 5 tyg i tyle, kazał przyjść za miesiąc. a ta obecna babka zbadała, dała skierowanie na badania i usg, ale dopiero na 10 marca a wizyta 25 marca:baffled: trochę to wszystko późno, ale jakoś się tym nie przejmuje za bardzo, czuje że brzucho rośnie, ciągnie mnie po bokach i czasem mam wrażenie że dzidzia skacze, np wczoraj siedze w pracy a tu nagle tak jakby piłeczka ping pongowa mi się odbiła w brzuchu:-D potem jak już leżałam to było podobnie ale nie tak mocno:tak: fajne uczucie:-)
Renifer wiesz może ile trzeba czekać na usg u Wasilewskiego? bo chcieliśmy iść do niego na samo usg:-) i ile trzeba mieć w sakiewce:-D

reklama
daj znać po wizycie:tak::tak:
napisałaś może już do admina o zamknięty???
nie pisałam bo nie chciałam robic czegos bez konsultacji z pozostałymi dziewczynami... jakis czas temu uznałysmy ze jest za wczesnie... trzeba by było chyba spojrzec na tą liste i zobaczyc kto pisze na wrzesniówkach a kto nie... bo jesli ktos napisał pojedyńczego posta i wpisał sie na liste chętnych na zamknięty - to chyba ją trzeba zmodyfikowac...
takze dziewczynki ustalcie czy juz czas na zamknięty czy nie!

Renifer wiesz może ile trzeba czekać na usg u Wasilewskiego? bo chcieliśmy iść do niego na samo usg:-) i ile trzeba mieć w sakiewce:-D
czekasz około miesiaca, stówke trzeba położyc za samo usg; ale ja uwazam ze warto... ja u mojego gina płace 150 za usg z wizytą...

Do góry