reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2009

a my nici z tete-a-tete:baffled: gina zakazał przez te plamienia...
ja sie strasznie ciesze, bo sex jest teraz ostatnią rzeczą, o której myślę... :tak:

reklama
Witam dziewczyny,
oj rozpisałyście się :-)
Mama Sówka - głowa do góry trzymamy kciuki
Kroptusia - normalnie :szok: - jesteś pewna ze to nie ciąża mnoga?
Calineczka76 - kochana na takie inforację czekałam:tak:bardzo się cieszę ze wszystko ok
Witam nowe wrześniowe mamusie
A`propos pracy - ja od 5 lutego jestem na L4 miałam plamienia drobniutkie, zwolnienie jutro sie kończy i mam w poniedziałek wizytę u lekarza (bedzie też usg, na które czekam bo od 4 lutego dzidzi nie widziałam):blink: rozmawiałam z szefem i nie ma nic przeciwko bym chorowałą całą ciążę (dziwne) ale sama nie wiem chciałąbym trochę do ludzi - zobaczę co powie lekarka jak bedzie chciała dać zwolnienie to nie odmówię;-)
a jeśli chodzi o kosmate myśli to mąż w końcu zadowolony:-D bo na początku ciąży nie miał wiele pociechy:tak: ciągle zmęczona śpiąca i niechętna a tu nagle :rofl2:zmiana nastroju..
wszystkim szczęściarom po usg - gratuluję wspaniałych wyników i dziewczyny oby tak dalej:tak:
pozdrawiam

Hej dziewczynki, ja dziś przed 7:00 na nogach, później około 10:00 znów poszłam spac i od 11:30 znów na nogach. Zwariowany mam ten tryb snów...
Dlaczego w XXI wieku trzeba tyle czekać na swoje maleństwo.... jeszcze tyle czasu..... :rofl2::rofl2::rofl2:

RENIFER_24 ja też kiedyś miałam taki szlony tydzień, a później z nadrobieniem zaległości na BB był problem bo tylko naskrobałyście że hoho. Obyś wszystko w trybie expresowym załatwiła!!! Powodzonka!

naftanalek daj znać nam jak Ci poszło!

Kroptusia ale ten brzusio kurcze narawde jak na 14 tydzień jest wielki, i nie dziwie się że koleżanki z pracy mówią o Twojej pomyłce. Ale co my kobietki poradzimy na to, matka natura z naszymi brzuszkami robi co uważa. BRZUSIO MASZ NAPRAWDĘ ŚLICZNY!!!!!!!!!

szyszunka
jak ja bym kochana mojego maluszka w takiej akcji zobaczyła to chyba bym się poryczała jak cholera, to takie cudne jest jak się niuniusia widzi. SUPER!!!

karola322
z jednej strony dobrze i naszczęście, że tej łazienki nie robiliście a z drugiej żebyś się nie przemęczała bo jak tak z Twoją ciążą jest to uważaj na siebie! Mnie czeka remont, mieszkania w czerwcu albo i nawet w II połowie lipca. Ale naszczęście mama ze wsystkim ma mi pomóc.

karotka00 ja na 1 swoim USG miałam inną datę, a już na 2 USG data się przesunęła o kilka dni, tak więc tak jak piszesz, nasze cykle są różne i kto wie jaki jest rzeczywisty wiek ciązy...

dziewczyny co do sexu...hmmm ja w pierwszej ciazy miałam wielką ochotę, teraz miałam jak jeszcze nie wiedzialam, ze jestem...a po juz nie mam...mam nadzieję że wróci ochota niebawem;-)
jesli zaś chodzi o przesuniete terminy...ja jak sie dowiedziałam, ze w ciązy jestem obliczyłam sobie sama i wyszło że 9 lub 10 wrzesnia termin jest...jak poszłam do gina, to obliczył mi wg miesiaczki na 9 wrzesnia...a na usg wg pomiarów pecherzyka wychodziło 20 wrzesień...natomiast jak poszłam na wizyte po 4 tygodniach fasolka była już wieksza i usg wskazało termin na 10 wrzesnia...
ja sie tym nie kieruje, bo kazde dzieciątko w danym tygodniu róznie przybiera na wadze, róznie sie rozwija...wiec trzeba ufac lekarzowi i tyle...
pozdrawiam...
haha zrobie wam smaka własnie wciągnełam talerz bigosu:-D

Ostatnia edycja:
Dzieki dziewczynki ale ciaza mnoga napewno nie, nie bylam niczym stymulowana czy inne hormony ze moglabym byc a dwa maluszek jest tak jak powinien byc na swoj czas, jakby byla mnoga byly by 2 serduszka i dwa maluszki i to mniejesze :-)

Pierwszy zauwazyl moj M ze juz mam brzus ja do niego chyba tluszcz :-) jakos zaraz na poczatku ale potem zaczelam sie przygladac i faktycznie....hihi w pracy sieje spustoszenie bo sa jeszcze 2 albo 3 dziewczyny i plaske zupelnie tylko mnie lustruja :tak:

za to na wadze + 1,5 kg mimo brzuszka takiego widocznie wszystko poszlo w niego

A ja już nareszcie po pracy!!! :-) Już zarezerwowałam bilet na lot do Polski. Hurrra!!! Zaczynam odliczanie dni :-) Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze do tego czasu i że uda się Nam przeżyć lot - to w sumie zajmie tylko godzinkę i 20 minut. Otóż wybieram się do Polski na zakupowe szaleństwo. Bilet jest na 8 czerwca - czyli dzień po moich urodzinkach :-) Moi rodzice mieszkają w okolicy Białegostoku i tam będę urzędować. Po tygodniu dołączy do Nas M i razem będziemy się urlopować kolejny tydzień - później wracamy autem do Szwecji. Na samą myśl o 2 tygodniach urlopu - buziak mi się cieszy!!! Później natomiast planuję już dać sobie spokój z pracą i wakacje spędzić w domku czekając na ten ważny dzień :-) A teraz czas na jakieś małe jedzonko. M męczy mnie wciąż, że już czas brzusio uwieczniać na zdjęciach - więc pewnie coś tu dzisiaj wrzucę... AAAAAAAAA i dzisiaj również nie spałam w dzień - czyżby to już na stałe minęło??? Oby... ;-)

reklama
ninonka dziękuje za ciepłe słowa:-):-). rozwalili mi pół łazienki i do poniedziałku nie mam wody a w poniedziałek przychodzą i będą kończyć wymianę rur. musiałam dzisiaj posprzątać ale robiłam to na raty bo bardzo boli mnie głowa od wczoraj:-:)-( a od 16 marca dzie generalny remont łazienki a w lipcu też będziemy się męczyć z małym remontem bo planujemy zrobić słodziutki pokoik dla dzidziusia:-) jeszcze teraz nie chcemy żeby nie zapeszyć. więc niunia będziemy razem zmagać się z remontem ale wtedy mama też już pomoże bo będzie połowa 7 miesiąca i pewnie będę wtedy już duuuuuuża :-):-):-):-):-):-):-)

Do góry