reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2009

kizi hehe to ja miała podobnie, jak byłam na drugiej z koleji wizycie to gina już mi karte założyła, skierowała na badania itp bo na 1 wyzycie dopiero był pęcherzyk ciązowy i nic nie mogła powiedzieć na temat terminu, noi ja z tego wszystkiego że mam foto USG wybiegam z gabinetu, a ginka do mnie a terminu Pani nie chce znać.... :-D ja z tego wszytskiego zapomniałam i mówie yyyy no chce :sorry2: ale plama hehehe

Mama Sówka:)
czekam na wieści od Ciebie, i mam nadzieje, ze jakieś nowe USG dostaniesz i się nam pochwalisz :tak: POWODZONKA!

Sachmecia ja nszczęście mdłości zaczęłam w 5/6 tygodniu ciąży i powiem, że do teraz czasem mnie rano dopada to uczucie, ale jakoś sobie z nim radze.
Kiedyś nam to minie... :tak:

Dziewczyny co do badania przezierności to jestem umówiona na 16 marca na dkładnie początek swojego 13 tygodnia, i tak koniecznie kazała mi ginka przyjść między 16 marca, a 23 marca i nie później ani nie wcześniej.

A dziewczyny w którym tygodniu ciąży możemy poznac przez USG płeć naszego maleństwa???

reklama
dziewczyny wielkie dzieki za odpowiedz :)))))no własnie cos mi nie pasowało bo jak byłam w sobote u lekarza to według mnie to był 8 tydz a lekarz na usg zmierzył fasolke i powiedfział ze to 9 tydz i 5 dzien wiec juz wszystko wiem!!!!dziekuje

ninonka - no oby minelo jak najpredzej bo ja juz nie daje rady ble

Rud_ka - ja sie obijalam przez 2 miesiace ( tylko dlatego ze mialam operacje), ale niestety musze wrocic do pracy zeby jakies sensowne macierzynskie dostawac, z chorobowego nawet na oplate na mieszkanie nie starczylo a pozatym juz mi nie chca dac L4 hamy jedne bo mowia co ma byc to bedzie, nie ma czegos takiego jak ciaza zagrozona, nawet jak z plamieniem wyladujesz w szpitalu to Ci powiedza zeby sobie goraca kapiel zrobic idioci.
Gdybym pracowalam w polsce to i z moimi problemasami napewno bym do pracy nie wracala, a tutaj inne realia. Z jedna wyplata bysmy sobie nie dali rady wiec wracam do pracy i zobaczymy jak to wszytsko sie potoczy. Naszczescie mam wyrozumiala szefowa i bede sie obijac w pracy jak sie da :D

Jak macie dziewczyny sily na prace to warto prcowac jak najduzej, czlowiek nie siedzi sam w domu i nie nudzi sie i nie zamrtwia z byle powodu takie moje zdanie.

Ale jesli masz prblem z praca ze stresujaca, albo ze zle sie czujesz jak masz okazje bierz L4 i wypoczywaj bo dla dzidzi najwazniejsza jest jej mamusia i wazne zeby byla zadowolona i pelna radosci :-D

Ide cos zjesci bo mnie mdlic zaczyna do milego wrzesnioweczki

Witam objedzona :-D
U mnie brzuszek już widoczny :tak: Do niedawna raczej popołudniu, ale teraz już od samego rana :rofl2:
Rudka mnie w ósmym tyg. zmogło przeziębienie, potem dochodziłam do siebie, a teraz boje się wirusów i chyba nie wrócę już do pracy, a jeżeli - to na kilka tyg. :zawstydzona/y: Ale czuję się nieźle i gdyby nie choróbsko pracowałabym, tak jak ostatnio do końca czwartego miesiąca. Takie miałam plany :sorry2:
ninonka płeć pewnie lepiej widać tak koło USG połówkowego. Ale to zależy, jak się dzidzia ustawi. Ostatnio dowiedziałam się dopiero w 30 tyg., a tym razem gin już zaryzykowała stwierdzenie, że wg niej chłopiec. Ale w takiej młodej ciąży łatwo o pomyłki.
kizi witam nową wrześniową mamę :-)
Witam Jak jest z tym porodem , czy naprawde poród w drugiej ciąży jest krótszy i łatwiejszy niż w pierwszej ciązy? Co o tym myślicie?
Pozdrawiam
Z tego co poczytałam to jest to reguła, od której czasami zdarzają się wyjątki ;-):-D Czyli zazwyczaj tak, ale przecież każdy poród jest inny, więc gwarancji nie ma.
A Mama Sówka właśnie za chwilę na USG wchodzi :-D

Dziewczyny, czy Wy pracujecie czy darowałyście sobie prace?
Ja pracuje i mam zamiar pracowac jak najdluzej :) W pierwszej ciazy czulam sie swietnie przez caly okres jej trwania, jesli w tej czuc bede sie tak samo to planuje pracowac do konca lipca :) Uwazam ze praca z ludzmi to znacznie lepszy relax psychiczny dla przyszlych mam niz siedzenie w domu i glowienie sie co to bedzie.. Zreszta zawsze jak mam wlone czuje sie strasznie senna.. i najchetniej przespalabym caly dzien, natomiast kiedy ide do pracy, nie wiem skad mam tyle energii.. :) Poki moge, pracuje :) W domu sie jeszce nasiedze...
Pozdrawiam wrzesnioweczki ;)

empolan dzięki za odp. No właśnie łatwo o pomyłki, tak się zastanawiam gdzie mogła bym pójśc na USG 3d w mojej miejscowości, ale chyba spytam się poprostu swojej ginki, tam chyba było by nieco więcej widać :-) i czuje że będę musiała jechać do Wrocławia conajmniej na takie USG.

Mama Sówka chyba od 18 jej lekarz miał dopiero przyjmować, ale oby jej się udało i już by wchodziła do gabinetu, ale ja już bym chciała zobaczyć soje kochane maleństwo, a do 16 marca jeszcze tyle czasu.... :-(

Alex91 dzięki za odp. No właśnie bo jak lekarz powie że na 100% mamy chłopca, a później urodzi się dziewucha i co wszystkie ubranka niebieskie :rofl2: hehehe, ja już bym chciała znac płeć mojego maleństwa, bo przecież tyle fajnych ciuszków spotykam na codzień, ale nie kupie przecież różowego sweterka w kwiatuszki jak będzie chłopak :-D
Jak dla mnie dzidzia ma być zdrowa a czy ch czy dz to nie ważne, tylko tyle, że dla dziewczynki mamy imie a dla chłopca ciężko się zastanawiamy...

Kroptusia pokarz swój aktualny brzusio, bo jak pamiętam ostatnio to miałaś taki prawdziwie ciążowy i ciekawa jestem jak tam aktualnie wyglądasz :-)
Piszesz że czujesz ruchy swojego maleństwa powiedz mi czy one są wyczuwalne po środku czy z któreś strony brzuszka i to na wysokości pępka wyczówasz czy wyżej?????????

Rud_ka ja jestem w trakcie pisania pracy dyplomowej i nie miała bym czasu siły i nerwów na prace jeszcze, ale naszczęście mąż pracuje i jakoś ciężko ale dajemy rade.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
No ja od 4 mc w pierwszej ciazy do dnia porodu chodzilam z chlopcem, tak mi wyszlo na usg :) A po urodzeniu okazalo sie ze to dziewczynka.. niebieskie ubranka, kocyk, smoczek... Chyba jednak lepiej dla dziewczynki tak na niebiesko niz odwrotnie :)

reklama
Rud-ka ja jestem w 12 tygodniu, a od 13 dostaje juz zwolnienie do końca ciązy. Też miałam planu, aby pracowac do 7 miesiaca, ale lekarz widzi zagrozenie, wiec bede odpoczywać. Nie przeraza mnie to bo przynajmniej zamist babcia, mama bedzie z synkiem do września.
Witam!!!

Do góry