E
Elunia1609
Gość
...NT mierzy się wyłącznie między 12 a 14 tygodniem ciąży, wcześniej lub później badanie nie daje miarodajnych wyników....
mi ginekolog mówił że między 11 a 14
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
...NT mierzy się wyłącznie między 12 a 14 tygodniem ciąży, wcześniej lub później badanie nie daje miarodajnych wyników....
o, już kiedyś nawet o przezierności pisałam....dodam jeszcze tylko parę rzeczy dotyczących badania NT... dzidziuś musi mieć 45-85mm, to jest odpowidające11tc+6dni do 13tc+6dni
bada się przezierność nie karku (jak wcześniej napisałam), tylko fałdu karkowego, który zanika w II trymestrze ciąży i dlatego badanie wykonane za późno może dać nieprawdziwe wyniki.
Wynik jest uzależniony od kilku czynników, od wielkości CRL (czyli wielkości malucha), od tego czy pępowina jest na szyjce, w jakiej pozycji leży dziecko w jaki sposób jest robione usg (dopochwowo czy brzusznie).
Cayoo ja tez mam wizyte 9 marca, juz sie nie moge doczekac. Ja bede wtedy w 13 tyg i mam nadzieje ze bedzie gin badał przeziernosc.
A dziewczyny jak u Was z brzuszkami? Rosną?? Bo u mnie rano jest taki malutki, taka jakby tylko oponka, ale pow wieczór juz jest taki bardziej ciązowy...hmm chyba najedzony. Tez tak macie?
dzień dobry!
Okruch kopie! nie są to jeszcze prawdziwe kopniaki po których aż żebra bolą, ale takie delikatne puknięcia... super sprawa.
jeszcze co do tego genetycznego ... to się naczytałam że robi się od 11 tyg 0 dni do 13 tyg 6 dni ...
ja mam niby mieć we wtorek ... wg. okresu 12 tyg 0 dni wg. Usg pewnie jakoś 11 tyg i coś także już ja sama nic nie wiem ... pójdę na wizytę zobaczymy jak się skończy ...