reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2009

ja też z nocnikiem czekam do lata. Starszą uczyłam na początek jak miała rok i wierzcie mi tak się zniechęciła, że później miałam spore kłopoty, żeby ją do tego przyuczyć.

reklama
No niby wszędzie piszą, mówią, że 2letnie dziecko należy uczyć i w sumie wtedy najłatwiej. Ale mam koleżankę co nauczyła 10miesięczną córeczkę. Ja też czekam do lata, a i smoczkiem póki co się nie przejmuję. Ala przeszła jakiś kryzys i od 2 tyg nie chce sama zasypiać....a już było tak pięknie:(

No my ze smoczkiem mamy spokój, bo Borys od początku nie chciał. Całe szczęście, bo znów starszego nie mogłam oduczyć:))

Ja się z kolei martwię trochę tymi zębami- Borys ma dopiero 5. 6 wybija się ale tak długo... Trochę mało ma zęboli, co?

Czy ja wiem... Moja ma 8 i to jak wyszły z 4 miesiące temu to teraz nic nie przybywa. A nie raz wydawało mi się, że już coś się wyżyna, ma dni że nie zje dużych kawałków i musze jej zupę przecierać na papkę, a potem znowu ładnie je. Ech ciągle coś się zmienia czasami nie nadążam...

Hej,
moja ma dopiero 4 ząbki i w ogóle tym się nie przejmuje, bo nawet jak nie miała ani jednego to schabowego wciągała, oczywiście miała już wtedy 10 m-cy więc mogła, a teraz przy tych 4 sztuczkach zęboli wszsytko je jakby miała cały komplecik kiełków.
A z nocnikiem u nas jest tak, że od 6 m-ca sadzamy ją ale bez specjalnego ciśnienia i teraz Ania czasami jak jej się przypomni, to przynosi sama nocnik, choć większość i tak idzie w pieluchę. Tak naprawdę ja też czekam do lata i wtedy weźmiemy się porządnie za to małe dupsko, a może już wszystko samo sie poukłada... zobaczymy.
Co do smoka, to mozemy tu miec problemik, bo dydek to podstawa, ale na razie też patrze na to z przymrużeniem oka, w końcu dzieci to nie zegarki i każdy ma inny czas na swój rozwój.
Np. ja podobno w ogóle smoka nie ciągnęłam, moja siostra z oporami oddała smoka w wieku 4,5 roku, a mój brat ciągnął gazę i w ogóle na smoka nie chciał patrzeć - tak więc ja to moje dziecię też nie bedę do niczego zmuszać, chyba że 3 wiosna jej stuknie to się zacznę martwić

Witam jeszcze w Starym Roku :))))) Jutro znów o rok starsze... ;) My dziś siedzimy w domu- nie wybieramy się na zabawę Sylwestrową. Posprzątałam trochę, Borys zasnął a ja mam chwilę dla siebie. Chciałam sernik upiec- ale mam dziś mega lenia :))))

Elaine witaj w klubie!!! Ja też siedzę w domciu i to sama.Mąż w pracy a ja z dzieciątkami. Ala też ciągnie smoka i na pewno jej go szybko nie zabiorę bo ostatnio ciągle się drze,płacze i mam chwile spokoju jak jej wsadzę dydusia do paszczy. A co do zębów. Ola miała pierwszego zęba na roczek. O tej porze może miała ze 3, 4 zęby góra. Każde dziecko ma swój rytm rozwoju i tylko się cieszyć, że ząbki powoli idą po później są zdrowsze. Podobnież. A ile w tym prawdy, kto to wie. Jedno wiem butle ciągnęła do 3 lat. Próchnicy butelkowej nie ma a zgryz krzywy ma w mamusię.

Mamusie, W Nowym Roku 2011 wszystkiego co najlepsze, dużo zdrowia dla Was, dzieciaczków i Waszych rodzin i aby spełniły się jeszcze te inne niespełnione marzenia !

a moja mała juz robi na nocniku chociaz nie zawsze jeszcze wola ale juz coraz czesciej wola siii albo lapie sie za pupke i iii iii czyli kupa ;p a jak zrobi w pampersa to przynosi sama pampki zeby jej zmienic:)

A tak pozatym to witam w Nowym Roku życzę wam aby ten rok przyniosl wszystko co najlepsze..zdrowie szczescie i pasmo sukcesow!

reklama
Do góry