reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2009

co prawda ja nie mam sie z czego odchudzać ale mam dużo znajomych którzy cały czas walczą z nadwagą, udaje sie schudnac a za chwile powraca gorszy efekt jojo. no i moim zdaniem te wszystkie diety opisywane w gazetach czasopismach ksiazkach czy w tv sa zbyt ogolne i jednemu moze cos pomoga ale drugiemu nie.I oczywiscie co nowa dieta to wielki HIT! a po jakimś czasie pomału wychodzi na jaw że jednak nie taki hit i ma sporo efektów ubocznych. Myślę że najlepszym sposobem jest udać się do dietetyka i trenera, którzy wyznaczą odpowiednią dietę dla danego organizmu i zalecane ćwiczenia. Ja sama planuję się wybrać żeby coś mi polecili jak przytyć i wyrobić sobie fajną figurę. tylko ehh ciągle brak czasu i jakiejś takiej motywacji. Ludziom którzy mają taką przemianę materii jak ja jest rownie ciezko przytyc jak innym schudnac chociaz opycham sie ile wlezie hehe no coz jedziemy na tych samych wózkach tylko w innym kierunku;-)ja w kazdym razie radze pomaszerować do specjalistów :tak:

reklama
Tylko skąd wziąć czas na dietetyka i trenera...Ja jak wracam po pracy to mam ćwiczenia z moją Alunią;). Wiadomo ta dieta jest dla osób, które nie mają problemów z nerkami i z wątrobą. Trzeba poczytać i naprawdę się zebrać w sobie i przebrnąć przez te 4 etapy. Efekt jojo mają osoby, które schudną w 1 i 2 fazie i potem osiadają na laurach, a to dieta na całe życie. Znam osoby, które stosowały tą dietę 2 lata temu (kiedy nie była takim hitem) schudły po 20kg i do dziś się cieszą swoją nową sylwetką! U mnie MŻ nie zdało egzaminu jak skończyłam karmić piersią i po 2 miesiącach zobaczyłam 5kg więcej to się przeraziłam. A jadłam normalnie. Jestem przed 30ką i mam nadwagę w chwili obecnej. Chcę być zdrowa i ładnie wyglądać dla siebie i dla mojego M. i chcę się znowu czuć dobrze w swoim ciele (a ostatnio się nie czułam). I nie mówię tu o rozmiarze S, bo na takowym mi nie zależy.... Pozdrawiam

ja nie mowie ze do dietetyka ma sie chodzic codziennie wystarczy isc raz by dobral diete ...a trener dla tych co dodatkowo chcieliby nie tylko schudnac ale tez sie wyrzezbic ...i ja pojde napewno ale mysle ze po swietach. Mysle ze na konsultacje kazdy znajdzie chwile to jak wizyta u lekarza.

Witam.

Widze, że jesteście w temacie diety. U mnie też kiepsko z wagą. Teraz schudłam 2 kg, bo mieliśmy rote, ale pewnie zaraz nadrobie. Niestety apetyt mam spory.
Za to moja Zuzia zupełnie stoi z wagą, waży 13700g i idzie teraz jej tylko we wzrost. Zuzia chodzi ładnie od 2 miesięcy. Jak u waszych maluszków z chodzeniem? Ile ważą po bilansie?

Moniaa22 twoja córeczka jest dokładnie w wieku mojej!
Z 6 września jest.

Ostatnia edycja:
Jasne, że warto się wybrać do dietetyka lub choćby do zwykłego lekarza i porobić badania i podpytać czy taką dietę możemy stosować. Zdaje sobie sprawę, że nie każda osoba ma świadomość jakie są plusy i minusy jakiejkolwiek diety "CUD". Ostatnio na forum (wlasnie o diecie białkowej) przeczytalam wpis laski, która stosowała tą dietę karmiąc piersią i zmartwiona, że coraz mniej pokarmu. No kurde brak słów do takich osób!
Moja Ala zaczęła chodzić w 13 mies., a teraz biega i wspina się po wszystkim-akrobatka mała! Przedwczoraj miałyśmy dopiero teraz szczepienie na Odre, świnke, różyczkę nawet spoko zniosła. Przy okazji byłyśmy ważone i mierzone z wynikiem: 9,5kg i 74cm.

Fajnie, u nas jeszcze przed nami ta szczepionka.
Drobinka twoja malutka i fajnie. Moja to duży kaliber :) Takie parametry miała pewnie na 3 miesiące :szok::-D

Foteczka aktualna mojej chudzinki :)

dsc_2477.jpg

A ja mam jeszcze pytanie do Scarlet tak z innej beczki: widziałam chyba rano że pod postem miałaś coś a'la kartkę świąteczną ze swoimi dzieciaczkami, teraz zreszta też masz fajne zdjęcie. Sama je robisz? W ogóle robi któraś z Was takie kartki świąteczne ze swoimi pociechami? Bo właśnie chciałam sama wykonać kartki na te święta i o ile zdjęcie zrobię, napis i ramkę umiem dodać, to już innych gadżetów dodać nie potrafię. Może któraś z Was podsunie jakiś pomysł???

A ja mam jeszcze pytanie do Scarlet tak z innej beczki: widziałam chyba rano że pod postem miałaś coś a'la kartkę świąteczną ze swoimi dzieciaczkami, teraz zreszta też masz fajne zdjęcie. Sama je robisz? W ogóle robi któraś z Was takie kartki świąteczne ze swoimi pociechami? Bo właśnie chciałam sama wykonać kartki na te święta i o ile zdjęcie zrobię, napis i ramkę umiem dodać, to już innych gadżetów dodać nie potrafię. Może któraś z Was podsunie jakiś pomysł???

Ja zawsze robie i wysyłam mailem do przyjaciół i rodziny, drukuje i dzieci zanoszą do szkoły i przedszkola dla nauczycielek i dyrekcji. W tym roku jeszcze nie mam pomysłu.

reklama
Do góry