reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2009

Ja biorę - lekko plamiłam - to zastrzyki domięśniowe, mocno oleiste i co za tym idzie bolesne, znajdź jakąs bardzo cierpliwą i delikatna pielęgniarkę - mnie robi koleżanka położna albo koleżanka pielęgniarka z przychodni- obie super delikatne więc daję radę, ale prawą stronę mam bardziej wrażliwą więc co drugi raz cierpię w milczeniu:tak: ale czego się nie robi dla upragnionej Fasolki
ewelin na czas ciąży lepiej być cały czas w kontakcie z endokrynologiem, ja muszę co 4 tygodnie badać FT4 bo miałam za mało

Filantropek76 dzięki za odpowiedź. :-)Tak, masz całkowitą rację - czego się nie robi dla wyczekiwanej Fasolki (moje dzisiejze zdjecie, choc nienajlepszej jakosci, jest najpiekneszym zdjeciem z dotychczasowych jakie mialam). Napisz kochana ile bierzesz, co ile dni i na jak długo? Ja mam nadzieje ze tez jakos przezyje to wkłuwanie tym bardziej ze posladki i tak mam podraznione przez rwe kulszowa od kregoslupa, ale trudno. Bedzie dobrze:tak::tak:

reklama
a ja dzisiaj po raz pierwszy cały dzień zadaje sobie jedno pytanie : córka czy syn ?? dziwne bo wcześniej nawet o tym nie myślałam .... ehh ciekawe w którym tyg. dowiemy się kto mieszka w naszych brzuszkach :-)

ja w pierwszej ciązy dowiedziałam sie juz w 13 tygodniu, ze bedzie synek... :tak: lekarz miał znakomity sprzęt i był genialnym specjalistą... teraz tez niego ide za 2 tygodnie, kto wie? moze mi juz cos powie:-)

kroptusia - wiedziałam;) super!!! :-D:-D:-D

Kroptusia gratulacje !!!
...dziewczyny czy któras z Was miała jakies problemy z oczami, spojówkami...starsznie łzawię:-(

Hej Karolina Tinetina! Chcialabym Ci pomoc ale nie wiem jak to wyglada w ciazy. Bo tak poza tym to chyba zalezy od nasilenia - lekarz lub okulista przepisze Ci jakies kropelki. A moze to alergia na cos, moze od komputera? Ja sama tez kupowalam sobie kropelki homeopatyczne ze świetlika, bez recepty - pomagaly. Pozdrawiam i zycze aby przeszlo :blink:

Hej Karolina Tinetina! Chcialabym Ci pomoc ale nie wiem jak to wyglada w ciazy. Bo tak poza tym to chyba zalezy od nasilenia - lekarz lub okulista przepisze Ci jakies kropelki. A moze to alergia na cos, moze od komputera? Ja sama tez kupowalam sobie kropelki homeopatyczne ze świetlika, bez recepty - pomagaly. Pozdrawiam i zycze aby przeszlo :blink:

wiesz od komputera chyba nie, bo przewaznie mam to z ranka...wydaje mi sie ze jakas alergia na switło mnie dopada:szok:
...wspomne o tym na kolejnej wizycie u ginekologa...

Filantropek76 dzięki za odpowiedź. :-)Tak, masz całkowitą rację - czego się nie robi dla wyczekiwanej Fasolki (moje dzisiejze zdjecie, choc nienajlepszej jakosci, jest najpiekneszym zdjeciem z dotychczasowych jakie mialam). Napisz kochana ile bierzesz, co ile dni i na jak długo? Ja mam nadzieje ze tez jakos przezyje to wkłuwanie tym bardziej ze posladki i tak mam podraznione przez rwe kulszowa od kregoslupa, ale trudno. Bedzie dobrze:tak::tak:

Margaret333 Wkluwanie na pewno przezyjesz, w koncu to dla malenstwa. Zainteresowalo mnie to, ze piszesz, ze masz rwe kulszowa od kregoslupa. Ja tez mam problemy z kregoslupem.. Mam skrzywienie i od czasu do czasu lapie mnie rwa kulszowa. Do tego nie moge sie gleboko schylac, mam ograniczona ruchliwosc dolnego odcinka. Troche sie obawiam, co bedzie jak bede miala duzy brzuch. No i tez przez to boje sie normalnego porodu. Masz podobny problem?
Moze ktoras z Was cos na ten temat wie?

No właśnie mi gin. kazała zrobić TSH, nie wiedziałam co to jest; teraz już wiem. Nigdy nie robiłam badań na tarczycę. I co wtedy,jak coś jest nie tak? :-(
to zalezy, ale jesli cos jest nie tak a typomimo tego zaszłaś w ciążę to "wystarczy" być pod stałą kontrolą endokrynologa i w zależności od choroby nadczynnośc czy niedoczynność tarczycy brać lekarstwa, ja biorę euthyroks 50, muszę kontrolowac FT4 - to jedenz z "podhomornów" TSH co 4 tygodnie i w zalezności od wyników endokrynolodg ustala dawke leku.
Jak juz pisałam straciłam dwie ciąże włąśnie przez niedoczynność tarczycy, do głowy by mi nie przyszło że mam z nia coś nie tak...
MArgaret333 ja dostałam 5 zastrzyków 1 co pięc dni, 3 za mną, kolejny jutro to już przed ostatni, przynajmniej przed kolejną wizytą u ginki ;-) ale mam nadzieję, że ostatni w ogóle

Ostatnia edycja:
filantropek76 dziękuję za odpowiedź...może nie powinno,ale trochę mnie to uspokoiło, bo ja z natury taka panikara jestem i zawsze martwię się na zapas, a wolę wiedzieć wcześniej,żeby w razie czego być przygotowana.

A-niutek: Ja mam właśnie ostatnio ochotę na zupki chińskie, mimo że normalnie ich nie jem, za to jak pomyślę o sałacie lub innej zieleninie to od razu wszystko mi się cofa. Chociaż do tej pory uwielbiałam wszelkiego rodzaju sałatki, surówki itp. Za to cały czas mogłabym jeść mięso :-)

A ja mogłabym żyć tylko dzięki kapustce kiszonej i wszelkiego rodzaju zielenince:tak::-) Do tego Pepsi i..świat od razu nabiera kolorów...;-) :zawstydzona/y:

hej dziewczyny
KROPTUSIA bardzo sie ciesze i nadal trzymam kciuki
Dziekuje Wam wszystkim za wsparcie !!!!! To naprawde pomaga przetrwac takie chwile jak te
Co do mnie to wlasie wrocilam z mojej wizyty - tym razem u odpowiedniego lekarza , bez odsylania , co za ulga
tak wiec nareszcie moglam zobaczyc moja fasolke na usg , spi sobie smacznie a serduszko bije - oby tak dalej , za tydzien mam usg calosciowe z pomiarami itd
teraz najwazniejsze ze serduszko bije nadal - choc nadal sie boje ...
musze uwazac jeszcze przez 2 nastepne tygodnie na siebie , co do poziomu hcg ktory wyszedl troszke nizszy to pan Dr stwierdzil ze z tym hormonem to zalezy jak go w laboratorium zmieza- male roznice czasami sa
Bardzo sie ucieszylam ze serduszko fasolki nadal bije:tak:
Tutaj w stanach kazda kobieta w ciazy ma robiony test na HIV i to 2 razy w ciazy - na poczatku i w 8 miesiacu , teraz maja nowe testy , wystarczy troche sliny i po 20 minutach jest juz wynik ,
A paczka ani jednego nie zjadlam - ale slodkie i tak mi nie idzie .... wole zupke ogorkowa albo pizze , no i musze troszke przytyc bo przez ten ostatni tydzien spadlo mi 3 kilo - obecna waga 47 nie za wiele
Jeszcze raz dziekuje dziewczyny :blink::blink::blink:
A pepsi jest okropna - mam takie mdlosci po niej ze az strach

reklama
kobietki jak my się rozpisałyśmy:-):-).
kroptusia super że wszyst:-)ko jest dobrze:-):-):-):-)
trochę mnie kobietki wystraszyłyście z tą tarczycą bo u mnie kiedyś podejrzewali ale wszystko było dobrze muszę zrobić to badanie bo będę się martwiła że może jest coś nie tak:-:)-(.
a ja dzisiaj zdycham byłam u dentysty raczej chirurga dentystycznego i wyrwali mi połowę tego zęba co mnie bolał a z resztą poczekamy jak skończy się 3 miesiąc bo się boją żebym nie dostała krwawienia a ja dzisiaj cierpię bo znieczulenie przestało działać i boli:-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-(. ale co się nie robi dla dzidziusia najważniejsze żeby było zdrowe:tak::tak::tak::tak::-):-)

Do góry