reklama
Karolina Tinetina
Fanka BB :)
Witam dziewczyny.
No ja pamietam, w pierwszej ciazy że lekarz chciał mi powiedzieć w 20 tyg, jednak synek sie odkrecił i dopiero w 24tyg. wiedziałam na 100% że pod serduszkiem nosze kochanego synka.
Miłego popołudnia.
Ja zaczynam piec sernik...
No ja pamietam, w pierwszej ciazy że lekarz chciał mi powiedzieć w 20 tyg, jednak synek sie odkrecił i dopiero w 24tyg. wiedziałam na 100% że pod serduszkiem nosze kochanego synka.
Miłego popołudnia.
Ja zaczynam piec sernik...
margaret333
Kroptusia bardzo sie ciesze, bardzo dobra wiadomość!!!!:-)
Ja mialam dziś wizyte , wszystko jest dobrze, postaram sie pozniej wkleic moje zdjecie. Tylko nadal pbolewa mnie brrzuch i mam brac kaprogest, ojoj:-(. Czy któraś z Was bierze takie cóś???
Ja mialam dziś wizyte , wszystko jest dobrze, postaram sie pozniej wkleic moje zdjecie. Tylko nadal pbolewa mnie brrzuch i mam brac kaprogest, ojoj:-(. Czy któraś z Was bierze takie cóś???
Ja dzisiaj jakas jestem rozdrazniona, zle spalam w nocy, budzialm sie i snily mi sie jakies glupoty.Wyraznie to nie jest moj dzien :-(
Utne sobie jakas dzemke, moze jakos mi lepiej sie zrobi.
Co do badania hiv to tez mi ginka poleca to zrobic,ale dala mi jakas ulotke gdzie mozna sie na to umowic chyba bezplatnie.Jeszcze sie nie orientowalam, mam plan zrobic cos w tym kierunku w nastepnym tygodniu.
milego popoludnia
Utne sobie jakas dzemke, moze jakos mi lepiej sie zrobi.
Co do badania hiv to tez mi ginka poleca to zrobic,ale dala mi jakas ulotke gdzie mozna sie na to umowic chyba bezplatnie.Jeszcze sie nie orientowalam, mam plan zrobic cos w tym kierunku w nastepnym tygodniu.
milego popoludnia
ewelin
Witam.
Nadrobiłam czytanie, trzy dni byłam tak nie do życia że masakra- ból żołądka i jakieś zawroty głowy mnie dopadły. Na szczęście już mi lepiej ale o pączku mogłam sobie śnić.
Kroptusia cieszę się że wszystko ok.
Witam nowe mamusie.
Nadrobiłam czytanie, trzy dni byłam tak nie do życia że masakra- ból żołądka i jakieś zawroty głowy mnie dopadły. Na szczęście już mi lepiej ale o pączku mogłam sobie śnić.
Kroptusia cieszę się że wszystko ok.
Witam nowe mamusie.
ewelin
Ja też mam problemy z tarczycą.(jakieś guzki) Obecnie biorę Letrox 50 po połowie. Najlepsze jest to że moja pani endokrynolog jak zobaczyła usg mojej tarczycy to powiedziała że nigdy nie będę miała dzieci. Pojechałam oczywiście do innego lekarza i ten z kolei powiedział że nie widzi problemu, ale co ja przeżyłam....Przed ciążą badałam TSH i było w normie, teraz muszę jeszcze skontrolować.Ja biorę tylko kwas foliowy - moja ginka nie lubi chemicznych witamin, a od 12 tygodnia bede brać jod to zalecenie endokrynologa - a przy okazji dziewczyny, mój endokrynolog powiedział, że wszystkie kobiety w ciazy okolo 6 tygonia powinny zrobic badania TSH - hormonu tarczycy, która podobno "szaleje" w ciąży - jeli możecie to poproście waszego rodzinnego o skierowanie na to badania, jak nie zróbcie same kosztuje ok 17 zł, ja przez niedoczynnośc tarczycy straciłam dwie ciąże...
Dziewczyny orientujecie się może ile kosztuje badanieodczynu Coombosa?
filantropek76
Ja biorę - lekko plamiłam - to zastrzyki domięśniowe, mocno oleiste i co za tym idzie bolesne, znajdź jakąs bardzo cierpliwą i delikatna pielęgniarkę - mnie robi koleżanka położna albo koleżanka pielęgniarka z przychodni- obie super delikatne więc daję radę, ale prawą stronę mam bardziej wrażliwą więc co drugi raz cierpię w milczeniu ale czego się nie robi dla upragnionej FasolkiKroptusia bardzo sie ciesze, bardzo dobra wiadomość!!!!:-)
ewelin na czas ciąży lepiej być cały czas w kontakcie z endokrynologiem, ja muszę co 4 tygodnie badać FT4 bo miałam za mało
Ostatnia edycja:
Karolina Tinetina
Kroptusia gratulacje !!!
...dziewczyny czy któras z Was miała jakies problemy z oczami, spojówkami...starsznie łzawię:-(
...dziewczyny czy któras z Was miała jakies problemy z oczami, spojówkami...starsznie łzawię:-(
reklama
ewelin
Mi na badaniach do pracy lekarz wykrył guzki. Potem szybka wizyta u endo-, badania TSH i inne i USG , potem drugi endo-, ustalenie leczenia i biopsja. Wyszło że to nic strasznego . Ale TSH warto robić bo ja miałam za wysokie, a to zagraża poronieniem.