reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2009

Calineczka76: Musi być dobrze, wiesz to nasze forum jest szczęśliwe, zobacz u Reniferka i u Kroptusi wszystko poszło dobrze więc i u ciebie będzie. A tak swoją drogę to oddałabym ci te 3 kg bo ja już tyle przytyłam, ale to małe piwo. Pamiętaj, będzie dobrze!
Kroptusia: super wiadomości, sorki że dopiero teraz się odzywam. Pozdrowionka!
karola322; co do badań tarczycy to moja ginka mówi że teraz robi się je obowiązkowo u ciężarówek, ja też dostałam na TSH skierowanie

Ostatnia edycja:
reklama
o matkooooooooooooooo ....... nadrabianie troszkę mi zajęło, ale udało sie ..... wiec jestem :tak::-D:tak:

aha, Jarzębinka, ja kupowałam w zwyczajnym sklepie ciastka korzenne firmy Solidarnośc, są też chyba firmy Tago, mi pomagały jak je jadłam dość często, nie czułam wtedy mdłości i uczucia głodu, pomaga mi też baaardzo podgryzanie winogron (może to akurat zachcianka, ale nie ssie mnie już wtedy tak). Dołączam zdjecie ciasteczek, może rzucom Ci się w oczy w jakimś supermarkecie? A może sama upieczesz???jest wiele przepisów na necie:)

dziękuje Ci dobra kobieto .... :tak: mnie ogólnie od słodkiego odrzuca i jak pomyśle o pieczeniu .... to mam 100 innych spraw do załatwienia i na pieczenie brak czasu więc odpada :tak: pozostaje zakup gotowizny

Hej dziewczyny
Troszke sie nie odzywalam ale wszystko sie jakos komplikuje i wciaz nie wiem czy uda mi sie donosic te ciaze

trzeba być dobrej myśli, serduszko pięknie bije i będzie biło :tak::-D:tak:

A teraz mam do Was pytanko, żeby czasem nie popełnić gafy
Czy jesteście wierzące, praktykujące??
Ja jestem wierząca, staram się chodzić zawsze do Kościoła......często w trudnych chwilach siegam po modlitwę, a Wy??

ja tez jestem wierząca, do Koscioła staram sie chodzić ...... a co do modlitwy, to w tych naprawdę trudnych chwilach, chyba tez jest dla mnie ukojeniem i takim wsparciem ...... :tak:

Jarzebinko ciebie tam nie ma bo nie wiem jaką datę porodu Ci wpisać:-( ale jak już będziesz wiedzieć to daj znać koniecznie:tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak:

mam nadzieje, że po wizycie 25 będe mogła juz napisać konkrety :tak: ale obawiam sie czy to czasem nie będzie październik ?????????

Jakiś czas temu pisałam, że mam takie swoje przeczucie, ze to będzie chłopiec(nadal je mam:blink:), a dzisiaj miałam sen i śniła mi się moja....córka!;-)Niesamowite jakie szczegóły potrafiłam dostrzec w tym śnie (z reszta w ogóle ostatnio mam bardzo realistyczne sny)! Miała brązowe oczka, ciemne włosy związane w dwa kucyki no po prostu cukiereczek.;-) Hehe, ciekawe kto mi tam w brzuszku rośnie. ;-) Rysio czy Tosia?:blink:

ale słyszałam,że sny sa na odwrót, więc może przeczucie akurat sie sprawdzi i będzie jednak synek .......:tak:

Dziewczyny a jak Wam idzie wybieranie imion :confused: Ja poprzednio sama wybrałam imię dla syna bo mój mąż był za bardzo podekscytowany ale tym razem mam pustkę w głowie ...

ja w poprzedniej ciąży miałm tylko imie dla synka, a że nie chcieliśmy znac płci i była to niespodzianka do konca to sie udało i jest Kacper :tak::-D:tak: gdzies tak pod koniec wymyślalismy na szybko dla dziewczynki i wyszła nam Martynka, więc teraz czekam na Martynkę, a jeżeli będzie drugi chłopiec to ............ :tak:

pytalam innych jaki to wynik a wyszedl 0,46 przy normach:

<0,7 - negatywny
0,7-0,9 - watpliwy
= lub > 0,9 pozytywny

Wiec mi wyszedl NEGATYWNY :-)

i to jest bardzo dobra wiadomośc .......... więc teraz zaczynasz w koncu cieszyć sie ciążą ........ :tak:

Dziewczyny a bierzecie jakieś witaminy dla kobiet w ciąży???

ja biore teraz tylko kwas foliowy, a witaminki chyba od 2 trymestru, w pierwszej ciąży był to PRENATAL ..........:tak:

i to by było na tyle, bo musze małemu oddac sprzęta na słuchanie piosenek i oglądanie teledysków :tak::-D:tak: pozdrawiam i miłego wieczorku życzę

Calineczka - witaj ponownie dzis dzien dobrych wiadomości - może macie rację dziewczyny, że to forum szczęsliwe... oby tak dalej..:tak:
także kochane mamuśki dbajmy o siebie, odpoczywajmy, rozpieszczajmy się i ulegajmy zachciankom,,,
ja dziś mam powtórkę z rozrywki - poszły kolejne 3 pączki:zawstydzona/y: przez ostanie10 lat tyle nie zjadłam :baffled:

Calineczka76: Musi być dobrze, wiesz to nasze forum jest szczęśliwe, zobacz u Reniferka i u Kroptusi wszystko poszło dobrze więc i u ciebie będzie. A tak swoją drogę to oddałabym ci te 3 kg bo ja już tyle przytyłam, ale to małe piwo. Pamiętaj, będzie dobrze!
Kroptusia: super wiadomości, sorki że dopiero teraz się odzywam. Pozdrowionka!
karola322; co do badań tarczycy to moja ginka mówi że teraz robi się je obowiązkowo u ciężarówek, ja też dostałam na TSH skierowanie
kobietki a napiszcie czy to normalne że jestem w 11tygodniu i jeszcze nie przytyłam ani grama trochę mnie to martwi.

kobietki a napiszcie czy to normalne że jestem w 11tygodniu i jeszcze nie przytyłam ani grama trochę mnie to martwi.

Kochana nie powinnas sie martwic do konca 3 miesiaca nie musisz przytyć...ja narazie wachania mam straszne: jak dowiedziałm sie o ciazy wazyłam 63,5, po tygodniu juz miałam 66, po 2 tygodniach 60kg, a teraz 61...wiec i tak jestem na minusie...:-)
Pozdrawiam

Kochana nie powinnas sie martwic do konca 3 miesiaca nie musisz przytyć...ja narazie wachania mam straszne: jak dowiedziałm sie o ciazy wazyłam 63,5, po tygodniu juz miałam 66, po 2 tygodniach 60kg, a teraz 61...wiec i tak jestem na minusie...:-)
Pozdrawiam
dzięki ja mam małą niedowagę bo waże 55kg przy 175cm wzrostu i jestem cały czas blada jak każdy mnie widzi to się każdy pyta co mi jest czy dobrze się czuję

kurczę a ja odebrałam wyniki badań krwi i wszystko mam nienormalnie powiększone...idę leżeć bo źle się czuję, wysypka coraz większa i czerwieńsza...glowa mnie boli ... ledwo na oczy widzę...nie wiem co się dzieje ale moja ciocia pielęgniarka powiedziała, że to jakiś stan zapalny organizmu albo jakiś wirus i koniecznie muszę iść do lekarza...:(

to wynik a wyszedl 0,46 przy normach:

<0,7 - negatywny
0,7-0,9 - watpliwy
= lub > 0,9 pozytywny

Wiec mi wyszedl NEGATYWNY :-)
Kroptusia - hura hura hura !!! Fantastyczna wiadomość!!! :happy2:
Calineczko i Wszystkie inne przyszłe Mamusie - jak widać wiara czyni cuda :-)
A ja już od rana spać nie mogę - wczorajszy wieczór był niesamowity - po pierwsze po prawie 3 miesiącach bez mięsa - wczoraj po raz pierwszy miałam straszną zachciankę na kanapkę z SZYNKĄ - szok! I w dodatku zajadałam się nią jak szalona. :-D Co do pączków - hehehe - tak okropnie byłam na nie napalona - że po pracy z M od razu pojechaliśmy kupić drożdże - i kupiliśmy tyle, że do stosowania na gorąco - w min. temperaturze 40st, ale o tym dowiedzieliśmy się już w domku, hehehe. Ciasto nie urosło, bo jak miało to zrobić w tem pokojowej i z tego wszystkiego wcinaliśmy racuchy z lukrem. Echhhh... Jednak nie mam zamiaru się poddać, czekam cierpliwie do 9 i ruszam na poszukiwanie "normalnych" drożdży. Trzymajcie więc kciuki. A wracając jeszcze do szwedzkich pączków - więc znalazłam je w sklepie - tyle, że one są obsypane najzwyklejszym ziarnistym cukrem. Bleeee.:-( Pochmurno dziś tu u Nas, śniegu jest troszkę, więc mimo wszystko roświetla te szarością opętane niebo... Życzę udanego weekendu i do przeczytania! :blink:

reklama
Do góry