reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2009

w pierwszym trymestrze tylko kwas foliowy!- ja biorę Feminatal 800 Metafolin- podobno najlepszy jest...:nerd:
a że z morfologią zawsze jestem na bakier, to dorzucam do tego po1 tabletce Ascoferu (żelazo)... tak samo w 1 ciąży jadłam to żelazo regularnie i mi morfologia wróciła ładnie do normy..staram się jeść mięso,ale ileż można;-):-D:-D

Teraz już na prawdę zmykam:tak::tak::tak::tak:

reklama
jagolek no własnie ja też mięsa mam dość...marzy mi się coś bezmięsnego..nie wiem,naleśniki, makaron z serem ,pierożki ruskie :-)
kari_26 za wszystkie badania (łącznie z HIV-em) wyszło ok 300 zł , ja że miałam zniżkę, to zapłaciłam 215 zł,ale dla mnie to i tak bardzo dużo, ani ja ,ani mój m nie zarabiamy kokosów. Nie znam się na tym, to mój znajomy pobrał mi krew i powypisywał wszystkie badania do tego panelu, czyli:
treponema pallidium, wirus zapalenia wątroby typu B, toxoplazmoza gondii (IgG i IgM), wirus różyczki; do tego oczywiście HIV i grupa krwi (z tym,że to akurat robiłam na własne życzenie). Dodatkowo zrobił mi kreatyninę ,moja gin nie ma pojęcia z jakiego powodu,jeśli nie było wskazań, no ale cóż. I dodatkowo morfologia. Także wyjąwszy morfologię i gr.krwi, to wyszło ok 250 zł.

Karolinusia
kwas foliowy też łykam tylko martwię się o te krwinki,
nio ale lekarz wie lepi, nio ale zawsze gdzieś jakaś nutka niepewności zostaje....oj żebym tylko nie wyrosła na przewrażliwioną mamę:))he he

Kari zaufaj lekarzowi, On wie przeciez najlepiej, albo zadzwon do niego i zapytaj po prostu.
Ja do mojego moge dzwonić w srodku nocy, a jak nie odbiera to zawsze oddzwania. Lekarz wie co robi, a z drugiej strony- rozumiem Ciebie, mną też targały niepewności, rozwiały się szybko po rozmowie z ginem. także głowa do góry Mamusiu!!!!!!!!:-) będzie git

treponema pallidiumto podobno badanie na obecność kiły...Ja miałam właśnie to + badanie na hiv + wirus zapalenia wątroby typu B za darmo, dostałam skierowanie od mojej pani ginekolog. Polecam wam iść do lekarza rodzinnego i poprosić o skierowanie na te badania, są one na normalnym papierze z listą badań...więc nie trzeba do wypisania skierowania jakiegoś wybitnego specjalisty :) a zawsze lepiej wiedzieć czy wszystko jest w porządku...:)

no i co do leków to pani ginekolog przepisała mi Feminatal i Magne B6 ...

a moja wysypka na brzuchu jakby coraz bardziej widoczna....czkeam na wyniki krwi i jade do lekarza jak najszybciej...

Kroptusia - na takie wyniki czekałyśmy SUPER - az mi sie łezka zakrećiła ah te hormony:zawstydzona/y:
no to ide sobie pochlipać:szok:
Witam nowe mamusie wrzesniowe
Ja biorę tylko kwas foliowy - moja ginka nie lubi chemicznych witamin, a od 12 tygodnia bede brać jod to zalecenie endokrynologa - a przy okazji dziewczyny, mój endokrynolog powiedział, że wszystkie kobiety w ciazy okolo 6 tygonia powinny zrobic badania TSH - hormonu tarczycy, która podobno "szaleje" w ciąży - jeli możecie to poproście waszego rodzinnego o skierowanie na to badania, jak nie zróbcie same kosztuje ok 17 zł, ja przez niedoczynnośc tarczycy straciłam dwie ciąże...

Ostatnia edycja:
Kroptusia cieszę się że wszystko ok !! :-)

ja biorę kwas foliowy i falvit .... tak jak przepisał ginekolog ...

Kroptusia super że wyniki wyszły dobre. Teraz to tylko dbać o siebie!

A ja czuję że znów przeziębienie mnie dopada. Wczoraj już coś mnie zmogło wieczorem i padłam jak kawka. Dziś rano ruszyłam na miasto. Nie wzięłam czapki, a teraz łeb mi pęka, dreszcze mam i wypieki. :zawstydzona/y:. Do tego mdli mnie jak cholera. :crazy:.
Zmykam do łóżka. Mam nadzieję, że trochę mi to pomoże .

Witam nową mamusie! Gratuluję. !

reklama
a ja dzisiaj po raz pierwszy cały dzień zadaje sobie jedno pytanie : córka czy syn ?? dziwne bo wcześniej nawet o tym nie myślałam .... ehh ciekawe w którym tyg. dowiemy się kto mieszka w naszych brzuszkach :-)

Do góry