reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2009

reklama
kurrrrczaki wiecie co moja mała ma chyba chorobę lokomocyjną, ja też kiedyś miałam jak byłam mała i chyba ma to po mnie. już parę razy zdarzylo sie ze mi wymiotowała w trolejbusie i dzisiaj też. słyszeliście może o czymś dla niemowląt aby temu zapobiec bo przecież nie podam jej aviomarin ja coś słyszałam że zaklejanie pępka plastrem pomaga i to skutecznie ale niewiem na czym to ma polegać, ale chyba sprubuje

Hmm...pierwsze słyszę o plasterku:confused:. Wiem, że jest własnie aviomarin ale w wersji dla dzieci.

kurrrrczaki wiecie co moja mała ma chyba chorobę lokomocyjną, ja też kiedyś miałam jak byłam mała i chyba ma to po mnie. już parę razy zdarzylo sie ze mi wymiotowała w trolejbusie i dzisiaj też. słyszeliście może o czymś dla niemowląt aby temu zapobiec bo przecież nie podam jej aviomarin ja coś słyszałam że zaklejanie pępka plastrem pomaga i to skutecznie ale niewiem na czym to ma polegać, ale chyba sprubuje

Moniaa zaklejanie pępka działa na podświadomość- tak robili dzieciaczkom na kolonii, gdzie bywałam wychowawczynią. "Działać" to ma na starsze dzieci i tylko na lekkie lokomocyjne zawirowania, niestety w moim przypadku- to nigdy nie działało- tylko aviomarin- teraz na pewno są już środki mniej otumaniające.

Mi tesciowa kupila Lokomotiv -syrop dla dzieci,ale jest po 3 roku zycia. Proponuje wybrac sie do apteki i spytac czy jest cos dla takich maluchow :)

Powiedzcie mi jeszcze jak sie objawiaja poszczegolne alergie tzn male czerwone krostki moga byc od wszystkiego ?? Bo zauwazylam wczoraj u Michala na pleckach ale tylko na dole i tylko tam nigdzie wiecej ich nie ma i nie wiem czy tak sie moze objawiac alergia pokarmowa ?? a moze to po prostu potowki ?? jak to odroznic? bo mam kilka opcji w tamtym tyg jadl pierwszy raz danonka no ale to minelo juz kilka dni i nic sie nie dzialo brzuszek tez nie bolal , ostatnio posmarowalam go nowa oliwka (johnsona - niby lubia uczulac) ale to chyba by bylo na calym ciele ? no i jeszcze pampersy zmienilismy kilka dni temu. a po jedzeniu to najwczesniej po jakim czasie moze sie cos dziac? no bo jeszcze ewentualnie seler ( jadl go wczesniej bylo ok ale wczoraj ciut wiecej go zmiksowalam) i te krostki jakies 2 godz po obiadku zobaczylam (nie wiem moze mial wczesniej juz)
wczoraj go wykapalam w nadmanganianie i juz wszystko zniknelo. co to moglo byc ?
Tez mysle,ze potowki.

reklama
U nas dziś zapowiada się upał. Już teraz jest 23 na plusie:-D. Czekam aż Borys się obudzi, wciągnie owoc i zmykamy na słoneczko:tak:. Dziś mu chyba chustkę na głowie zawiążę, bo wczoraj miał czapkę z daszkiem i strasznie go denerwowała. Co chwilę ściągał a ja musiałam pilnować żeby nie zgubić po drodze.:sorry2:

A w przypływie tej pięknej pogody aż zrobiłam z rana placek z rabarbarem:-).

Do góry