reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2009

hej,
mąż mnie obudził bo do pracy wcześnie jechał i tak jakos spac nie mogę... co do imion to dziewczynka "od zawsze" ma być Helena Ewa, a chłopiec hmm nie wiemy ostatnio podoba nam sie Julian, ale może byc też Jan po dziadku, mnie sie podoba Wacław - ale W. ma skojarzenia;-) więc odpada nie zrobię tego rodzonemu synowi:-p
no ale na wybór imion mamy jeszcze czas..
pozdrawim i do usłyszenia

reklama
Dzień doberek kobietki! I ja też już nie śpię... Za jakieś 5 minutek muszę śmigać do pracy, ale świadomość wolnego weekendu dodaje mi skrzydełłłł. ;-)Nie wiem jak Wy, ale ja najbardziej narzekam na nocne siusianie.Normalnie nigdy mi się nie zdarzało wstawać w nocy, ale teraz to szlak między sypialnią i toaletą należy do mnie. :-D Czwartek przeleciał bez pączków - ale już jutro wszystko nadrobię. Życzę miłego dnia!!!

Hey Dziewczynki

Mialam wczoraj napisac ale z nerwow padlam o 17 i zasnelam bez jedzenia, mycia sie NIC taka bylam wykonczona :-(....W pracy nie moglam wysiedziec wiec dziewczyny poscily mnie juz o 12 po wynik wiedzac jakie to wazne....W Centrum tak mi sie rece trzesly ze nie moglam otworzyc a potem mimo ze byl oczywisty pytalam innych jaki to wynik a wyszedl 0,46 przy normach:

<0,7 - negatywny
0,7-0,9 - watpliwy
= lub > 0,9 pozytywny

Wiec mi wyszedl NEGATYWNY :-)

Nie dzwonilam jeszcze do gina ale mi sie wydaje ze to dobrze, ze poprostu mam duza ilosc i przechodzilam ta cholere....wyszlam to plakalam bo mialam najgorsze juz mysli ze maluszek bedzie chory czy wogole juz go nie bedzie i jak tak jechalam i myslalam o tym to poczulam jak sie ruszyl hihihih pewnie mial to byc znak "co ty matka gadasz ja tu szaleje i nic mi nie jest"...Mam nadzieje ze przechodzilam to jakis czas temu a nie teraz w ciazy (wtedy pewnie wynik bylby wyzszy badz watpliwy - tak mysle)....odetchnelam, choroba jest w uspieniu i niech sobie spi i sie nie budzi jeszcze pol roku :-)...Za tydzien ide na usg genetyczne to sie zapytam o ten wynik ale pewnie lekarz potwierdzi to co mowil, a kazal sie nie denerwowac eh....

Tak ze mnie wczoraj zeszlo ze nie mialam ochoty na nic, brak apetytu, raz zemdlalam....trzeslam sie i wogole bolal brzus...a potem padlam, ja wstalam to z nowym zyciem, wciagnelam galaretke z octem a potem oponki, rosol i niech se kg leca mam gdzies wazne by szkrab zdrowy byl...u mnie w pracy 3 sa w ciazy jeszcze oprocz mnie, 2 w trzecim jak ja i nic nie widac a chodza i medza ze im sie faldka zrobila ze jak one beda wygladac ... zal mi ich:no: ja za to dumnie chodze ze swoim duzym juz brzuszkiem i niech wszyscy widza jaka jestem szczesliwa,...W pracy mam zolze jedna co co raz dogryza ze gruba bede itp ale wale to....Pozdrawiam i milego dzionka :-)

DZIEKI ZA KCIUKI WIARE I OTUCHE :-)

no własnie Kroptusia dobrze że się odezwałas
Ależ to super wieści:-):-):-):-):-):-)
Nic tylko zajadać i już tylko cieszyć się z ciąży:tak::tak::tak:
buziaki
miłego dnia

Empolan dzięki za stronkę, bardzo fajna :-) My nad imieniem dopiero zaczynamy się zastanawiać. Mamy jeszcze dużoooo czasu :-)
Mam pytanie: Czy któraś z was wie może jak to jest z nadaniem imienia nie pochodzącego z polski??? Jakie są wymogi co do imion???

Kroptusia cieszymy się, że wszystko poszło dobrze...:)

Ja dziś z samego rana poszłam na badania krwi bo niestety ale od wczoraj mam strraszną wysypkę na brzuchu...Do ginekologa ide dopiero w poniedziałek więc chciałam dziś zrobić badania, odrazu później zażyłam wapno...zobaczymy jak nie przejdzie to wieczorem idę do lekarza rodzinnego, może jakąś maść dostanę? I wydaje mi się, że to reakcja uczuleniowa na zjedzonego banana...może jakiś pryskany był czy co? Także strzeżcie się dziewczyny i myjcie koniecznie dokładnie wszystkie owoce i warzywa, bo igdy nic nie wiadomo....:( a mnie swęędzi jak nie wiem i to się powiększa..:(

Witam :-)
Ja tylko na chwilę wpadłam, będę pewnie dopiero w poniedziałek, bo wyjeżdżamy dzisiaj starszemu dziecku większą ilość śniegu pokazać i objaśnić co to zaspy ;-) znaczy na Śląsk. Przy okazji przypomnę sobie co potrafi 8-miesięczne dziecko :-D I jak to jest z dwójką dzieci z podobną różnicą wieku, jak będzie u nas.

Kroptusia ale super :happy::tak:

Dzieki dziewczyny :) teraz wizyta usg genetyczne za tydzien ... ale to juz jestem dziwnie spokojna co ma byc to bedzie a bedzie super hiper dobrze :-)

reklama
Witam Serdecznie wszystkie oczekujące mamusie :))
śledzę Wasze forum już od dnia radosnej nowinki, czyli od 15 stycznia ale jakoś wcześniej do mnienie docierało, że to "prawdziwa prawda", nio ale jestem już po dwóch usg i chyba zaczynam w to faktycznie wierzyć:)))
W 5 tyg. widziałam tylko pęcherzyk ciążowy i do wczoraj byłam strasznie niespokojna bo czego to ja siem nie naczytałam w necie...aż mnie koszmary dręczyły:pP wczoraj byłam na drugim usg 10 tydzień i widziałam maleńkie bijące serduszko...uczucie wprost nie do opisania:))))BOSKIE:))!!!
Pozdrawiam Was Wszystkie serdecznie i życzę dużo zdrówka!!!

Do góry