reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2009

szyszunka to zmykaj się przespać:):)U nas też zaczęło się trochę marudzenie, pchanie wszystkiego do buzi a nawet mała umiejętnie sobie jeździ jednym gryzaczkiem po dziąsełkach aż słychać w całym pokoju, ale na razie (tfu, tfu, tfu, co by nie zapeszyć) to w nocy wstaje tylko na jedzonko:tak::tak:Ale faktycznie jeszcze rok, półtora temu jak miałam wstać do pracy to zmęczona, niewyspana a przecież całą noc się spało a teraz pół nocy nie przespanej i człowiek wstaje i funkcjonuje na najwyższych obrotach:-):-):-)My kobietki to jednak silna płeć!!Wyobrażacie sobie facetów, którzy nie prześpią paru nocy, hihihii te ich użalania :):)Lecę zrobić mleko małej bo tylko patrzeć jak wstanie!!

reklama
Ja akurat w ciazy spalam jak dziecko... od 22-10 po 12 godz,bez przebudzania marudzenia.. moze kilka nocy gorszych sie trafilo..a teraz jak wstaje tak od tyg w nocy 2 razy a nie raz to z jednym otwartym okiem robie mleko,przebieram.. ha ha

Jak ja uwielbiam spac !!!!!!!! :-D:-D:-D

A wlosow to juz mam 1/3 :sorry2:

Wspolczuje dziewczyny zabkowania ! Z pierwszym dzieckiem tez nie wiedzialam co to zabkowanie...spokoj i cisza.. a teraz sie cykam juz ! :baffled:

MagdaCha super sobie chlopaki wycieczke zorganizowali! :-) Ja juz sie nie moge doczekac naszego wyjazdu do Pl...:blink:

Mi też już niewiele włosów zostało, jeszcze w życiu mi tak nie wypadały :szok: nie wiem co robić, chyba obetnę na króciutko, tylko trochę mi szkoda...

Ja też nie mogę się doczekać jakiegoś wyjazdu, tylko Mój ciągle zapracowany i pewnie dopiero w wakacje się urwiemy. na jakiś urlop. Tylko że ja wolę gdzieś indziej niż do Polski, bo z Polszy zawsze wracam bardzo zmęczona, a przecież chcę odpocząć. Właśnie, może znacie jakieś miejsca, godne polecenia?? takie dla Maluszka też??

No my musimy do Pl na chrzciny jechac ha ha ;-)

No z maluszkiem to my jeszcze nie wyjezdzalismy,a ze starsza tylko na Walie,wiec nie poradze..

Ale jesli ktos lubi zwiedzac... to polecam PARYZ! Przepiekne,cudowne miejsce, zakochalam sie w tym miescie zanim dotarlam do hotelu.. daje slowo! ;-) Bosko bylo!

ale dziwnie u Kacperka dwa górne kielki wychodzą, a ja myślalam że najpierw wychodzą dolne jedyneczki bynajmniej tak było u starszego:tak:. Ja też nie wiem co to ząbkowanie Oskar przeszedł bezboleśnie i teraz chyba też tak będzie:tak: obym nie zapeszyła.

Włosy ja już nie pamiętam co to jest u mnie jakieś pióra na głowie fruwają:-D

A ja wlasnie widzialam ze duzo osob kupuje te zyrafki i tak sie dziwilam ze tyle kasy daja za kawalek gumy ;-) czyli jednak cos w tej zyrafce jest jak tak ja chwalisz ;-)

Kolejny dzien Michal nie chce jesc :-( az tyle dni by bylo przez szczepienie ?? :confused: moze juz dzis mi przyjdzie ta waga ale az sie boje go wazyc .. Wczoraj wykapalam go w nadmanganianie ze tez wczesniej na to nie wpadlam ... ponoc ladnie wybija zarazki i powinnam go w tym kapac przez ta bakterie zeby do moczu nie weszla . Czy ktoras z was kapie w tym?? bo nie wiem ile tego dawac w aptece mowili ze pol lub cala tabletke ale nie wiem na ile wody :confused:

powiedzcie mi jeszcze czy ktoras z was robila dziecku mocz?? do czego zbieralyscie ?? bo ja robilam kiedys i do takiego specjalnego woreczka ale teraz wyczytalam zeby tego nie robic tylko od razu do pojemnika bo te woreczki falszuja wyniki :confused: a Michal mi robi na zlosc bo na codzien jak lezy bez pieluchy to sika mi po scianach albo jak go do wanienki wkladam to zaraz fontanna a jak trzeba zebrac to wisze nad nim kilka godz i nie sika !!

I jeszcze pytanko odnosnie dicofloru czy ktoras z was podaje ?? kiedys chyba Indygo pisalas. bo sie zastanawiam czy mozna zamiast w saszetkac dawac z kapsulek sa wiele tansze a w aptece mi powiedzieli ze to jest to samo tylko w innej formie a z kolei dzis pediatra poweidziala ze lepiej w saszetkach wiec juz sama nie wiem skoro to to samo .. :confused:
a mam podawac 2 razy dziennie wiec miesiecznie to mnie wyjdzie prawie 120 zl a w kapsulkach polowe ... do tego zageszczacz mleko pampersu pieluchy itp itd a mi juz nie placa :(

Ostatnia edycja:
sa plusy tego, ze jestes sama:-) Stesknicie sie za soba z M;-) Synus w domu nie bedzie sie nudzil, tylko swietnie spedzi czas na nartach:-) Ty masz pod opieka tylko jednego, no i np mozesz sie przespac, gdy mlodszy spi;-)
QUOTE]Oli lubię Twoje podejście do życia :tak:

I jeszcze pytanko odnosnie dicofloru czy ktoras z was podaje ?? kiedys chyba Indygo pisalas. bo sie zastanawiam czy mozna zamiast w saszetkac dawac z kapsulek sa wiele tansze a w aptece mi powiedzieli ze to jest to samo tylko w innej formie a z kolei dzis pediatra poweidziala ze lepiej w saszetkach wiec juz sama nie wiem skoro to to samo .. :confused:
a mam podawac 2 razy dziennie wiec miesiecznie to mnie wyjdzie prawie 120 zl a w kapsulkach polowe ... do tego zageszczacz mleko pampersu pieluchy itp itd a mi juz nie placa :(
Już nie podaję dicofloru, jak mała piła mleko NanHA i miała po nim zatwardzenie to podawałam, najpierw w kapsułkach ale na jakimś forum przeczytałam że w saszetkach się lepiej przyswaja i tak było, kup na próbę kapsułki może nie będzie różnicy :tak:

reklama
Do góry