reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2009

szyszunka to zmykaj się przespać:):)U nas też zaczęło się trochę marudzenie, pchanie wszystkiego do buzi a nawet mała umiejętnie sobie jeździ jednym gryzaczkiem po dziąsełkach aż słychać w całym pokoju, ale na razie (tfu, tfu, tfu, co by nie zapeszyć) to w nocy wstaje tylko na jedzonko:tak::tak:Ale faktycznie jeszcze rok, półtora temu jak miałam wstać do pracy to zmęczona, niewyspana a przecież całą noc się spało a teraz pół nocy nie przespanej i człowiek wstaje i funkcjonuje na najwyższych obrotach:-):-):-)My kobietki to jednak silna płeć!!Wyobrażacie sobie facetów, którzy nie prześpią paru nocy, hihihii te ich użalania :):)Lecę zrobić mleko małej bo tylko patrzeć jak wstanie!!

reklama
Ja akurat w ciazy spalam jak dziecko... od 22-10 po 12 godz,bez przebudzania marudzenia.. moze kilka nocy gorszych sie trafilo..a teraz jak wstaje tak od tyg w nocy 2 razy a nie raz to z jednym otwartym okiem robie mleko,przebieram.. ha ha

Jak ja uwielbiam spac !!!!!!!! :-D:-D:-D

A wlosow to juz mam 1/3 :sorry2:

Wspolczuje dziewczyny zabkowania ! Z pierwszym dzieckiem tez nie wiedzialam co to zabkowanie...spokoj i cisza.. a teraz sie cykam juz ! :baffled:

MagdaCha super sobie chlopaki wycieczke zorganizowali! :-) Ja juz sie nie moge doczekac naszego wyjazdu do Pl...:blink:

Mi też już niewiele włosów zostało, jeszcze w życiu mi tak nie wypadały :szok: nie wiem co robić, chyba obetnę na króciutko, tylko trochę mi szkoda...

Ja też nie mogę się doczekać jakiegoś wyjazdu, tylko Mój ciągle zapracowany i pewnie dopiero w wakacje się urwiemy. na jakiś urlop. Tylko że ja wolę gdzieś indziej niż do Polski, bo z Polszy zawsze wracam bardzo zmęczona, a przecież chcę odpocząć. Właśnie, może znacie jakieś miejsca, godne polecenia?? takie dla Maluszka też??

No my musimy do Pl na chrzciny jechac ha ha ;-)

No z maluszkiem to my jeszcze nie wyjezdzalismy,a ze starsza tylko na Walie,wiec nie poradze..

Ale jesli ktos lubi zwiedzac... to polecam PARYZ! Przepiekne,cudowne miejsce, zakochalam sie w tym miescie zanim dotarlam do hotelu.. daje slowo! ;-) Bosko bylo!

ale dziwnie u Kacperka dwa górne kielki wychodzą, a ja myślalam że najpierw wychodzą dolne jedyneczki bynajmniej tak było u starszego:tak:. Ja też nie wiem co to ząbkowanie Oskar przeszedł bezboleśnie i teraz chyba też tak będzie:tak: obym nie zapeszyła.

Włosy ja już nie pamiętam co to jest u mnie jakieś pióra na głowie fruwają:-D

A ja wlasnie widzialam ze duzo osob kupuje te zyrafki i tak sie dziwilam ze tyle kasy daja za kawalek gumy ;-) czyli jednak cos w tej zyrafce jest jak tak ja chwalisz ;-)

Kolejny dzien Michal nie chce jesc :-( az tyle dni by bylo przez szczepienie ?? :confused: moze juz dzis mi przyjdzie ta waga ale az sie boje go wazyc .. Wczoraj wykapalam go w nadmanganianie ze tez wczesniej na to nie wpadlam ... ponoc ladnie wybija zarazki i powinnam go w tym kapac przez ta bakterie zeby do moczu nie weszla . Czy ktoras z was kapie w tym?? bo nie wiem ile tego dawac w aptece mowili ze pol lub cala tabletke ale nie wiem na ile wody :confused:

powiedzcie mi jeszcze czy ktoras z was robila dziecku mocz?? do czego zbieralyscie ?? bo ja robilam kiedys i do takiego specjalnego woreczka ale teraz wyczytalam zeby tego nie robic tylko od razu do pojemnika bo te woreczki falszuja wyniki :confused: a Michal mi robi na zlosc bo na codzien jak lezy bez pieluchy to sika mi po scianach albo jak go do wanienki wkladam to zaraz fontanna a jak trzeba zebrac to wisze nad nim kilka godz i nie sika !!

I jeszcze pytanko odnosnie dicofloru czy ktoras z was podaje ?? kiedys chyba Indygo pisalas. bo sie zastanawiam czy mozna zamiast w saszetkac dawac z kapsulek sa wiele tansze a w aptece mi powiedzieli ze to jest to samo tylko w innej formie a z kolei dzis pediatra poweidziala ze lepiej w saszetkach wiec juz sama nie wiem skoro to to samo .. :confused:
a mam podawac 2 razy dziennie wiec miesiecznie to mnie wyjdzie prawie 120 zl a w kapsulkach polowe ... do tego zageszczacz mleko pampersu pieluchy itp itd a mi juz nie placa :(

Ostatnia edycja:
sa plusy tego, ze jestes sama:-) Stesknicie sie za soba z M;-) Synus w domu nie bedzie sie nudzil, tylko swietnie spedzi czas na nartach:-) Ty masz pod opieka tylko jednego, no i np mozesz sie przespac, gdy mlodszy spi;-)
QUOTE]Oli lubię Twoje podejście do życia :tak:

I jeszcze pytanko odnosnie dicofloru czy ktoras z was podaje ?? kiedys chyba Indygo pisalas. bo sie zastanawiam czy mozna zamiast w saszetkac dawac z kapsulek sa wiele tansze a w aptece mi powiedzieli ze to jest to samo tylko w innej formie a z kolei dzis pediatra poweidziala ze lepiej w saszetkach wiec juz sama nie wiem skoro to to samo .. :confused:
a mam podawac 2 razy dziennie wiec miesiecznie to mnie wyjdzie prawie 120 zl a w kapsulkach polowe ... do tego zageszczacz mleko pampersu pieluchy itp itd a mi juz nie placa :(
Już nie podaję dicofloru, jak mała piła mleko NanHA i miała po nim zatwardzenie to podawałam, najpierw w kapsułkach ale na jakimś forum przeczytałam że w saszetkach się lepiej przyswaja i tak było, kup na próbę kapsułki może nie będzie różnicy :tak:

reklama
Do góry