reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2009

reklama
dziewczyny dostałyście już miesiączkę po porodzie?Ja jestem po cesarce i karmię piersią i chyba już dostałam:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Czytałam że to możliwe jeśli przerwa karmieniami wynosi 6 godz.A u mnie właśnie tak jest :tak::-(
I znowu się zaczęło a było tak fajnie!!!!!:confused::happy2:

ja jestem nadal wolna od tej przyjemności, ale po poprzednim porodzie wróciła mi miesieczka od 3 miesiaca i była już normalnie, teraz nic nie słychać:)

tak wogóle witam w ten poranek.
Czy wam też sie tak nic nie chce?? ja bym tylko spała najlepiej, albo leżała? no i żeby wszystko sie samo robiło najlpiej....ochoty na WSZYSTKO brak!!

ja tez jestem po CC i dostałam w piątek wieczorem akurat jak się zaczęło to była ta sama godzina w której rodził się mój Misio taki fajny zbieg okoliczności;-) wiec do 4 miesięcy wolności zabrakło mi dokładnie 4 dni ale już kończe co mnie cieszy bo zawsze miałam pełny tydzień a teraz szybciutko:-)

U mnie jeszcze też nie było. Karmię małą piersią a je co 2-3 godziny. Nawet w nocy co 3-4 godziny. Mam nadzieję że mi się skróci, bo przed Emilką był równy tydzień :no:. Teraz chcę tylko trzy dni :-p. Zobaczymy.

no ja pierwsza @ dostałam w grudniu, ale jakos specjalnie za nią nie tęskniłam, a co do powortu do pracy to nawet chcę, bo brakmi trochę ludźi, brzmi to trochę dziwnie, bo maluszek jest prze kochany i nie wiem jak sobie z tym poradze z ta rozląką, jeszcze przed 2 godzinami zadzwonił szef i się pytał czy dalej nic sie nie zmieniło, czy wracam, czy zostaje na wychowawczym. to mu powiedziałam że wracam, bo trochę chcę ale co z tym biednym dzidziusiem zrobić... jak "odciąć" ta pępowinę. Bardzo przezylam psychicznie fakt ze nie moge jej karmic piersią i to mi się zdaje było takie pierwsze "puszczenie" jej w swiat nie wiem czy mnie rozumiecie. ta więź była bardzo silna jak ja miałam bliźiutko, teraz też sie dużo tulimy ale to nie to samo co przy cycusiu. reasumując może byc mi łatwiej wrócic do pracy niz gdybym karmiła piersia noo, no w końcu wyartykułowałam to co chciałam :-D

A ja jeszcze nie dostalam okresu a od miesiaca karmie tylko raz okolo 6 rano :sorry2:
Miesiac temu mialam "okres" 1 dzien hyhh :-)

reklama
A ja dzis bylam w ZUSie zlozyc ten wniosek o dodatkowe macierzynskie i wziac zaswiadczenie ze ja i dziecko jestesmy ubezpieczeni i wyobrazcie sobie ze nic nie zalatwilam bo od pracodawcy do nich jeszcze od listopada nie dotarly moje dokum,enty :wściekła/y: wiec ani mi nie moga placic macierzynskiego ani nie mam ubezpieczenia i nie moge pojsc z dzieckiem do lekarza ... zaklad pracy twierdzi ze dokumenty wyslal a zus ich nie ma po prostu jakas paranoja ...

Do góry