reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2009

Witam! Dawno się nie odzywałam :-)
Kurczę mam już dość tutejszej służby zdrowia. Dziewczyny mieszkające na Wyspach pewnie doskonale wiedzą o czym mówię. Ja też jeszcze nie byłam badana przez gina, Moja GP spytała tylko czy przestałam krwawić i czy nic mnie nie boli, zbadała ciśnienie i cześć, a i tabsy anty dała- Noriday :-( no i właśnie tu pojawił się problem.
Brałam je ponad miesiąc i to był jeden z gorszych miesiąców jakie miałam w swoim życiu :sorry2: - niemal codzienne sprzeczki z moim (przez te hormony byłam naprawdę nieznośna) miałam przeokrutne stany depresyjne i straaszne migreny no i o braku ochoty na seksik nie muszę chyba mówić :no: więc kilka dni temu postanowiłam przestać je brać. Okazało się ze chyba za późno bo do tego wszystkiego wysypały mnie krostki na całym ciele włącznie ze skórą głowy. Wyglądam tragicznie a jeszcze gorzej się czuję bo organizm walczy, co objawia się ok 40 stopniową gorączką
Masakra!!
no i dziś byłam u lekarza (ciapajca) przepisał mi jakieś leki i kazał małą odstawić od cyca na ten czas :-( Bidulka moja.
Chciałam żeby zrobił i jej mały check up, żeby ją zważył, zmierzył zbadał odruchy, ciemiączko itd, no wiecie tak normalnie jak w Polsce, to popatrzył na mnie zdziwiony i pyta co jest "wrong" z moim Baby że on ma to sprawdzać?? Na poczekaniu zmyśliłam że poci jej się strasznie główka i że martwię się że ma krzywicę i że blada jest ostatnio (miałam nadzieję że to poskutkuje i że chociaż ją obejrzy) a on na to że to że jej się główka poci to normalka, bo to znaczy że dużo mojego mleka pije i że nie mam co się martwić o jej zdrowie dopóki cysiem karmię :wściekła/y: Idiota. Za wizytę skasował 65 euro :wściekła/y:
Nie pozostaje nic innego jak iść do polskiego pediatry.
Aaale się rozpisałam...
Kurcze martwię się tą moją wysypką bo to trochę jak ospa wietrzna wygląda, boję się że może Amelkę zarażę :sorry2:
Suwaczki na wszystkie okazje! - suwaczki.com

reklama
ja jestem zdania ,że do kontroli trzeba iść,achociaż nie lubię odwiedzać lekarzy, jestem po drugim porodzie i drugi raz mam nadżerkę a wiadomo co z takiej nieleczonej może się urodzić.Nie rozumię tych z was , które to zaniedbują , przecież to tylko godzinka a mamy czyste sumienie i spokój

Tola lee my mieliśmy viburcol tez homeopatyczny i zadziałał super, parę tygodni później ja brałam na gardło homeopaty i też wyleczyły mnie za dwa dni- także przekonałam sie do nich

Ostatnia edycja:
no dokładnie, ja mam dodatkowo prywatne ubezpieczenie zdrowotne i żeby dziecko na bioderka umówic na śląsku zajęło im to tydzień i kilkanascie moich telefonów ponaglających, i jeszcze te pytania dlaczego sobie nie zrobię tego badania w poradni do której dziecko chodzi, czyli państwowo, a u mnie w poradni tego po prostu nie robia. A myślałam jednak że gorzej juz byc nie może.
A z ta wysypka to chyba powazna sprawa, mnie już wszsytko swędzi jak tylko przeczytałam. Pozdrawiam i trzymaj sie dzielnie iza-jot

Moniczka na wrzesien to ja sie juz na pewno nie skusze ;-) chybaze samo wyjdzie :-D ale postanowilam drugie dziecko miec letnia lub wiosenna pora i tego sie bede trzymac :-D chce sie cieszyc cieplutkimi spacerkami z takim malenstwem bo to ubiueranie w zimie to jakas masakra biedne to dziecko ciasno grubo i niewygodnie ;-) a i mi sie cos robi jak pomysle ze cala procedura przed spacerem a tak pyk body i do wozka;-)

U nas kaszel coraz wiekszy niunio az sie dusi :-( katar juz nie leci ale zawsze cos tam sciagne za to biedne meczy sie z tym kaszlem. Polecialam rano do przychodni ale nie bylo pediatry za to polozna kazala natychmist przychodzic zeby nas przyjal zwykly lekarz bo przy takich maluchcach powiedziala do zapalenia pluc krotka droga no i poszlismy osluchowo czysto w plucach nic sie nie dzieje kaszel suchy wiec powiedziala ze nie ma sensu go faszerowac antybiotykami zeby nie wywolac jeszcze bardziej moze to byc tez z alergii mam podawac stodal i oczyszczac nosek zeby do oskrzeli nie splywalo i klasc na brzuchu a jak sie bedzie dziac gorzej to mamy przychodzic. eh ... chyba sie zaczyna jak to z malymi dziecmi chorobska ...

Zus mi w dalszym ciagu nie wyplacil macierzynskiego za grudzien a dodzwonic sie tam to jakas masakra ....

Przepraszam ze pisze o tym tu na glownym ale potrzebna mi pilna odpowiedz a tu was najwiecej pisze ;-) Dziewczyny powiedzcie mi jak ja mam liczyc dni macierzynskiego ?? czy jako pierwszy dzien licze dzien porodu czyli pierwszy dzien to 11 wrzesnia drugi to 12 wrzesnia itd.. (i tak sobie licze te 140 dni czyli 20 tyg ) czy od 11-12 wrzesnia jeden dzien ?? Bo jakby liczyc tygodniami czyli od 11 do 18 (od soboty do soboty) to jeden tydzien to koniec macierzynskiego wypadlby na 29 stycznia a jak liczyc ze 11 to pierwszy dzien 12 drugi to pierwszy tydz bym miala od 11 do 17 wlacznie a wiec urlop by mi sie konczyl 28 stycznia i teraz nie wiem od ktorego pisac podanie o ten dodatkowy bo nie wiem czy mi ten sie liczy do 28 czy 29 :confused: troche sie zamotalam i tak wam to napisalam ze nie wiem czy zrozumiecie blagam pomozcie

hejka :) mam do sprzedania ubranko do chrztu dla dziewczynki :) rozmiar 62, sklada sie z sukieneczki spodenek bucikow i kapelusika regulowanego do rozmiaru glowki za pomoca wstazeczki:) gratis dolaczę szatkę cena 50zł oto zdjęcie jesli ktoras jest zainteresowana to pisac ;-)

Załączniki

• 4.jpg
    4.jpg
    20,6 KB · Wyświetleń: 33
  • 5.jpg
    5.jpg
    13,9 KB · Wyświetleń: 23
  • 2.jpg
    2.jpg
    20,3 KB · Wyświetleń: 28
  • 3.jpg
    3.jpg
    19,4 KB · Wyświetleń: 24
Ja tez jestem zdania,ze do kontroli poporodowej trzeba isc... ale hello ?? Nie wszedzie mozna...Dziewczyny na Wyspach i tak od poczatku ciazy przezywaja brak badan ginekologicznych...

A tak w ogole to hejka :-)

Ale mi sie nic nie chce ostatnio....... szok!Czuje sie jakbym zalapala jakas zimowa depreche..:sorry2:

reklama
princi możemy sobie rękę podać, wiecznie jestem niewyspana, sił totalnie brak, nic mi się nie chce.....dodatkowo mały wiecznie marudzi od kilku dni, lezec nie chce, wózek i leżak mu nie pasuje, tylko ręce mamusine! poza tym ślina do pasa, ręce w buzi i przypałętały się pleśniawki......masakra jakas!

Do góry