reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2009

dziewczyny czy Wasze dzieci przekrecaja sie same z pleckow na brzuszek i odwrotnie?????Bo Adi sie nie przekreca jeszcze...

no to chyba zdecydowanie za wcześnie na takie wygibasy. Albo mi sie tak tylko zdaje.
U nas etap wkładania paluszków do buzi nastał i błogosławiony niech bedzie smoczek bo juz widze tem paluch jak ląduje w buzi mojej baby małej.:no:

reklama
A ja dziewczynki kochane miałam okropny tydzień, ale kończy się na szczęście dobrze. Zrobiłam mojej Gabulince wyniki czy ten Hbs wstrętny na nią nie przeszeddł i na szczęście nie:-):-):-)Dzziękuję Bogu, ale pięknie się wytworzyły przeciwciała po szczepieniu na wzw b:-D:-D:-D

Witam waszystkie mamy. Ja również jestem mamą 2,5 miesięcznego Jakubka który urodził się 1.09.09 :) Ważył 3350 i mierzył 54 cm. W tej chwili ma około 65cm i wazy prawie 6 kg. Z chęcią poznamy jakiegoś kolegę do zabawy:)))A moze umoiwmy sie na wspólny spacerek.(mieszkamy na powiślu).
Zapraszamy do rozmowy:)
32.gif
men.gif

Livia ja z kupkami mam od początku problem, moja córa robi kupkę raz na 2 dni i nigdy nie robi do pieluszki tylko po zdjęciu pieluchy muszę 5-10 min poczekac i jak tak sobie poleży to zrobi, dziwne - nie chce się ubrudzić czy co? :eek:
A po Nutritonie tak jak po zagęszczanym mleku kupki będą twardsze, trzeba częściej dawać pić i można dawać raz dziennie probiotyk - ja dają Dicoflor dla niemowląt - saszetkę dziennie - pomaga.

Livia ja z kupkami mam od początku problem, moja córa robi kupkę raz na 2 dni i nigdy nie robi do pieluszki tylko po zdjęciu pieluchy muszę 5-10 min poczekac i jak tak sobie poleży to zrobi, dziwne - nie chce się ubrudzić czy co? :eek:
A po Nutritonie tak jak po zagęszczanym mleku kupki będą twardsze, trzeba częściej dawać pić i można dawać raz dziennie probiotyk - ja dają Dicoflor dla niemowląt - saszetkę dziennie - pomaga.

Ja tez daje dicoflor juz od 2 tyg :tak:

Dziewczyny mój synuś również robi kupkę co 3-4 dni. Byłam u pediatry bo na początku robił nawet 5 dziennie. Podobno to zupełnie normalne to znaczy ze dziecko dobrze trawi pokarm. Podobno do 10 dni to normalne jeśli nie robi. Potem należy się martwić !

qrde to mój Franek uwielbia leżeć na brzuszku i spać na nim i mam problem z tym :-( bo na początku spał na pleckach ładnie i na boku ... ale jak zaczęłam go dawać na brzuch i zaczoł mi w dzień tak posypiać to tak tą pozycję pokochał że tylko na brzuchu zasypial mi i w nocy na mocnym śnie go obracalam na plecki. Niedawno zaczoł mi się budzić po takiej zmianie i od 5 dni walczę by zasypiał na plecach no i mordujemy się tak z półtorej godziny aż się zmęczy i zaśnie, a tak to wierzga rękami i nogami
a co do obracania to jak leży na boku to zaraz mi się na brzuch przekręci, a raz jak go przekręciłam na plecy to obserwowałam go chwilę jeszcze i co? on mi się siup na bok i zaraz na brzuchol przekręcił :eek: oj coś mi się wydaje że nidlugo to go nie upilnuje bo sam sobie pozycje wybiera ....

reklama
Mój maluch nie protestuje mocno leżeć na brzuszku, ale często przekręca sie an boczek i na plecki potem, jak ukłądam go na boczek, to tez fina na brzuch zwykle, bo od razu szuka cyca buzią:)

Do góry