reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2009

no i my złapałyśmy katarek. Ala krzyczy przy czyszczeniu noska tak, że mało okna nie wypadną. A co do kąpania, my również kąpiemy co drugi dzień.

reklama
my kąpiele robimy codziennie, bo Hania tak to lubi, że nie chcę jej tego odbierać :-) ale nie codziennie myjemy głowkę.. tylko tak co 2-3 dni... Uwielbiam minkę mojej córci jak zaczynam rozbierac jej kaftanik i ona już kipie nóżkami i macha rączkami taka radosna że zaraz wejdzie do wanienki :-) Poza tym czytałam gdzieś, że dziecko przyzwyczaja się jeśli ustali się pewien rytm.. że o tej porze kąpiel, cycuś i spanie.. jeśli będzie się tak robić dłuższy czas i nagle jednej z rzeczy się nie wykona to maluch jest zbity z tropu gorzej je i gorzej zasypia.. u nas wszystko pod godzinami i dzięki temu jest kąpiel w granicach 19;30-20, różne tam zabiegi typy witaminki katarek, cycek, i przy odbijaniu Hani juz się kleją oczka.. odbija, kładę do łożeczka (zasypia samodzielnie), dziecko śpi około 6 godzin a ja mogę wtedy np wyjśc na colę i zostawić dziecko z teściową bo wiem ze jej się nie obudzi :-) Napiszecie, że złote dziecko.. niby tak, ale za to w dzien kiedy nie śpi musi być ciągle w centrum zainteresowania :-) trzeba do niej mówić, zabawiać..

My kąpiemy codziennie:happy2: ale np dzisiaj nie kąpiemy bo trzy godziny prądu nie bylo ( przed chwilą nam włączyli) a CO mamy elektryczne więc za zimno dziś na kąpiel...jutro wykapiemy dwa razy;-);-);-)

u nas kąpiel raczej codziennie chyba ,że mały zaśnie lub mamy gości wtedy go nie budzę , ale bardzo lubimy wieczorne kąpiele a poza tym wydaje mi się ,że lepiej po nich zasypia a mamy z tym problem

Ja staram się ją kąpać codziennie,ale nie zawsze mi się udaje,bo jak np.śpi,to już nie chcę jej budzić.Poza tym miałam zapalenie oskrzeli plus jakieś okropne przeziębienie,więc 2 dni leżałam z gorączką 38,9 i ledwo miałam siłę ją nakarmić czy przewinąć,a co dopiero kąpać,a jestem całkowicie sama,bo tatuś dziecka pojechał na drugi koniec Polski do pracy na tydzień.:sorry2:Także zdarza się,że nie kąpię jej codziennie i nic się z tego powodu nie dzieje (notabene też słyszałam,że mozna to robić co 2 dzien).Ona z usypianiem raczej problemów nie ma,ale śpi różnie...:-)Ale nie narzekam,bo jak nawet budzi się w nocy co 3 godziny,to karmię ją taką na wpół śpiącą i jak odkładam do łóżeczka,to praktycznie już śpi.:-)
No i smoczek-cudowny wynalazek.:-D:-D:-D

reklama
Do góry