reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2009

no i my złapałyśmy katarek. Ala krzyczy przy czyszczeniu noska tak, że mało okna nie wypadną. A co do kąpania, my również kąpiemy co drugi dzień.

reklama
my kąpiele robimy codziennie, bo Hania tak to lubi, że nie chcę jej tego odbierać :-) ale nie codziennie myjemy głowkę.. tylko tak co 2-3 dni... Uwielbiam minkę mojej córci jak zaczynam rozbierac jej kaftanik i ona już kipie nóżkami i macha rączkami taka radosna że zaraz wejdzie do wanienki :-) Poza tym czytałam gdzieś, że dziecko przyzwyczaja się jeśli ustali się pewien rytm.. że o tej porze kąpiel, cycuś i spanie.. jeśli będzie się tak robić dłuższy czas i nagle jednej z rzeczy się nie wykona to maluch jest zbity z tropu gorzej je i gorzej zasypia.. u nas wszystko pod godzinami i dzięki temu jest kąpiel w granicach 19;30-20, różne tam zabiegi typy witaminki katarek, cycek, i przy odbijaniu Hani juz się kleją oczka.. odbija, kładę do łożeczka (zasypia samodzielnie), dziecko śpi około 6 godzin a ja mogę wtedy np wyjśc na colę i zostawić dziecko z teściową bo wiem ze jej się nie obudzi :-) Napiszecie, że złote dziecko.. niby tak, ale za to w dzien kiedy nie śpi musi być ciągle w centrum zainteresowania :-) trzeba do niej mówić, zabawiać..

My kąpiemy codziennie:happy2: ale np dzisiaj nie kąpiemy bo trzy godziny prądu nie bylo ( przed chwilą nam włączyli) a CO mamy elektryczne więc za zimno dziś na kąpiel...jutro wykapiemy dwa razy;-);-);-)

u nas kąpiel raczej codziennie chyba ,że mały zaśnie lub mamy gości wtedy go nie budzę , ale bardzo lubimy wieczorne kąpiele a poza tym wydaje mi się ,że lepiej po nich zasypia a mamy z tym problem

Ja staram się ją kąpać codziennie,ale nie zawsze mi się udaje,bo jak np.śpi,to już nie chcę jej budzić.Poza tym miałam zapalenie oskrzeli plus jakieś okropne przeziębienie,więc 2 dni leżałam z gorączką 38,9 i ledwo miałam siłę ją nakarmić czy przewinąć,a co dopiero kąpać,a jestem całkowicie sama,bo tatuś dziecka pojechał na drugi koniec Polski do pracy na tydzień.:sorry2:Także zdarza się,że nie kąpię jej codziennie i nic się z tego powodu nie dzieje (notabene też słyszałam,że mozna to robić co 2 dzien).Ona z usypianiem raczej problemów nie ma,ale śpi różnie...:-)Ale nie narzekam,bo jak nawet budzi się w nocy co 3 godziny,to karmię ją taką na wpół śpiącą i jak odkładam do łóżeczka,to praktycznie już śpi.:-)
No i smoczek-cudowny wynalazek.:-D:-D:-D

reklama
Do góry