reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2009

My kąpiemy się codziennie. Mały uwielbia. Traktujemy to jako codzienny rytuał.
A co do smoczka to tez popieram. Strasznie jestem zadowolona, ze Igorek chętnie załapał smoka bo z Kamilkiem mieliśmy długo problem z ssaniem kciuka - do 7 lat. Jedyną zaletą palca jest to że nigdy nie wypada i dziecko samo się "obsługuje". Ale rzeczywiście duży problem z odzwyczajeniem. Kamilek miał założone specjalne gipsowe formy na rączki a potem bandażowane i się ozdwyczaił.

reklama
Ja ozłociła bym wynalazce smoczka:-D
Przy JUlce nie używałam bo idiotka byłam i wydawało mi się ze to porażka mamy gdy da dziecku smoczek.....i mała tez ssała kciuk ale na szczęście jak miała dwa lata to sama przestała
Teraz dałam smoka ( bo już strasznie mondra jestem;-))i pomalu sie przyzwyczajamy a Bartus sam w łóżeczku ze smokiem zasypia co przy córce bylo niewykonalne( spala tylko u mnie na rękach bądź kołysana w wózku) więc SMOCZKOM TAK!!!!:-)

No a moja Julka generalnie za smokiem nie przepada...toleruje go tylko jak wychodzimy na spacer. W wózku cały czas go sobie dynda...a w domu zero ;) ciekawe zjawisko he he he

Tak smoczek to na pewno świetny wynalazek!Tylko że moja córcia nie chce go ssać mam dwa rodzaje dławi sie krztusi a próbuje codziennie jej dawać ale nic z tego:crazy:
Mojego cycka traktuje jak smoka nie raz śpie z nią 3 godz w dzień bo ssie cycka tzn trzyma go w dziąsłach i nie chce puścić!!!:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
dziewczyny jakich używacie smoczków?
Jak ją nauczyć ssać?

Ja uzywam Aventa silikonowy, od razu go chwycila...:-)
To_ja skoro ssie piers i nie chce puscic 3 godz, to ma silny odruch ssania, powinna zalapac smoka... Ja wlasnie kupilam smoczka dlatego,zeby nie siedziala mi na cycku co godz, co pol... sie zdarzalo nawet... a 3 godz to bym na pewno nie wytrzymala...:shocked2:
Moja czasami tez nie chce,ale przewaznie ssie jak sie na placz zbiera... a jak sobie lezy to oczywiscie bez smoka juz..

Ja uzywam Aventa silikonowy, od razu go chwycila...:-)
To_ja skoro ssie piers i nie chce puscic 3 godz, to ma silny odruch ssania, powinna zalapac smoka... Ja wlasnie kupilam smoczka dlatego,zeby nie siedziala mi na cycku co godz, co pol... sie zdarzalo nawet... a 3 godz to bym na pewno nie wytrzymala...:shocked2:
Moja czasami tez nie chce,ale przewaznie ssie jak sie na placz zbiera... a jak sobie lezy to oczywiscie bez smoka juz..

Tez mam aventa a drugi canpol babies.jak jej wkładam smoczka do buzi to jej nawet nie zamknie.Robi przy tym potworna minę:eek: i potem ryk:no:

Toja u mnie był ten sam problem, chwyciła dopiero smoczek NUK. A inne drogie;-)ją nie interesowały. NUK za ok 5 zł- najlepszy:-D:-D:-D

Dziękuję za radę jeszcze dzisiaj kupię!!!:-) jestem tak zdeterminowana na punkcie tego smoka ze szok!:shocked2::sorry:jak tak dalej będzie to będe miała sutki jak murzynka:-)!!!

reklama
Do góry