reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2009

My kąpiemy się codziennie. Mały uwielbia. Traktujemy to jako codzienny rytuał.
A co do smoczka to tez popieram. Strasznie jestem zadowolona, ze Igorek chętnie załapał smoka bo z Kamilkiem mieliśmy długo problem z ssaniem kciuka - do 7 lat. Jedyną zaletą palca jest to że nigdy nie wypada i dziecko samo się "obsługuje". Ale rzeczywiście duży problem z odzwyczajeniem. Kamilek miał założone specjalne gipsowe formy na rączki a potem bandażowane i się ozdwyczaił.

reklama
Ja ozłociła bym wynalazce smoczka:-D
Przy JUlce nie używałam bo idiotka byłam i wydawało mi się ze to porażka mamy gdy da dziecku smoczek.....i mała tez ssała kciuk ale na szczęście jak miała dwa lata to sama przestała
Teraz dałam smoka ( bo już strasznie mondra jestem;-))i pomalu sie przyzwyczajamy a Bartus sam w łóżeczku ze smokiem zasypia co przy córce bylo niewykonalne( spala tylko u mnie na rękach bądź kołysana w wózku) więc SMOCZKOM TAK!!!!:-)

No a moja Julka generalnie za smokiem nie przepada...toleruje go tylko jak wychodzimy na spacer. W wózku cały czas go sobie dynda...a w domu zero ;) ciekawe zjawisko he he he

Tak smoczek to na pewno świetny wynalazek!Tylko że moja córcia nie chce go ssać mam dwa rodzaje dławi sie krztusi a próbuje codziennie jej dawać ale nic z tego:crazy:
Mojego cycka traktuje jak smoka nie raz śpie z nią 3 godz w dzień bo ssie cycka tzn trzyma go w dziąsłach i nie chce puścić!!!:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
dziewczyny jakich używacie smoczków?
Jak ją nauczyć ssać?

Ja uzywam Aventa silikonowy, od razu go chwycila...:-)
To_ja skoro ssie piers i nie chce puscic 3 godz, to ma silny odruch ssania, powinna zalapac smoka... Ja wlasnie kupilam smoczka dlatego,zeby nie siedziala mi na cycku co godz, co pol... sie zdarzalo nawet... a 3 godz to bym na pewno nie wytrzymala...:shocked2:
Moja czasami tez nie chce,ale przewaznie ssie jak sie na placz zbiera... a jak sobie lezy to oczywiscie bez smoka juz..

Ja uzywam Aventa silikonowy, od razu go chwycila...:-)
To_ja skoro ssie piers i nie chce puscic 3 godz, to ma silny odruch ssania, powinna zalapac smoka... Ja wlasnie kupilam smoczka dlatego,zeby nie siedziala mi na cycku co godz, co pol... sie zdarzalo nawet... a 3 godz to bym na pewno nie wytrzymala...:shocked2:
Moja czasami tez nie chce,ale przewaznie ssie jak sie na placz zbiera... a jak sobie lezy to oczywiscie bez smoka juz..

Tez mam aventa a drugi canpol babies.jak jej wkładam smoczka do buzi to jej nawet nie zamknie.Robi przy tym potworna minę:eek: i potem ryk:no:

Toja u mnie był ten sam problem, chwyciła dopiero smoczek NUK. A inne drogie;-)ją nie interesowały. NUK za ok 5 zł- najlepszy:-D:-D:-D

Dziękuję za radę jeszcze dzisiaj kupię!!!:-) jestem tak zdeterminowana na punkcie tego smoka ze szok!:shocked2::sorry:jak tak dalej będzie to będe miała sutki jak murzynka:-)!!!

reklama
Do góry