reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2009

reklama
witam

juz nadrobilam posty:-):-)
i juz po wizycie poloznej i co....niestey za wysokie cisnienie, jutro znow ma przyjsc-no nie podoba mi sie to:no: mam lezec z nogami do gory:no: a ja mam tyle do zrobienia i wogole czuje sie calkiem dobrze;-)

czytalam ze niektore z was planuja porzadki i chca przyspieszyc porod-ja tez tak myslalam i jak zaczelam w sobote porzadki po remoncie - to tak do dzis sie nieoszczedzalam bo myslalam a co tam najwyzej wczesniej urodze-a w sumie zostalo tylko 9 dni, wiec ciaza donoszona i co....okazalo sie ze musialam wrocic do lezenia ....buuuu:no:

posiedze tak grzecznie do jutra i zobaczymy co z tym cisnieniem:eek:

jestem taka pelna energii a mam lezec:baffled:

ciekwe jak nasze marzenia sie maja do rzeczywistosci:-D:-D;-)wkrotce sie okaze...:confused::-)

ja z Olisia urodzilam w 41 tyg i nawet w dzien porodu gdy szlam do szpitala czulam sie rewelacyjnie, nic nie bolalo, jakos tak lekko sie czulam:rofl2:zupelnie inaczej niz teraz:-p:zawstydzona/y: wszystko mnie boli, sapie, stekam, podbrzusze boli okropnie, jakies klucia, itp:baffled:termin mam wg OM nac 29 wrzesnia:szok:ale w zyciu nie dotrzymam, wg USG na 18 wrzesnia :tak:

ja czuje ze do 15 wrz.bede juz tulila syneczka:tak::-)

To ja zamawiam już dziś bo mam dośc.....no nie, niech będzie to jednak 27sierpnia-nasza 4 rocznica ślubu, ale napewno nie 3 września!!!!!obrona meża, i nie 4 września-jego szkolenie, mogę dotrwać wtedy do 8 wrzesnia-córeczka urodzona 8 listopada, oboje byliby z 8:) nieeee, a tak na serio, to niech ten juz mój mały wyłazi, bo męczy mnie już to!!!!!
Czyli co, zamówione?

A tak na poważnie, ja własnie wstałam, przespałam 2 godzinki,w razie jakby noc znów do tyłu, albo sie coś zaczęło, zjadłam własnie 2 gruszki i 2 brzoskwinki i zmykam rozruszac malucha, pranko, kuchnia na błysk i mały nich wyłazi!

Znalazlam przepis na to ciacho :tak: banalny i szybciutki do zrobienia tylko kwestia czy dobre bedzie i czy to na pewno to czego szukalam ale chyba tak ;-) juz zrobione tylko ponoc na drugi dzien najlepsze ale nie wiem czy do jutra bede umiala je tak mijac :-D

A wlasnie dobre pytanko padlo w co planujecie ubierac dzieciaczki do wypisu?? bo ja juz wczesniej przygotowalam taka wyprawke kaftanik body spioszki czapeczka i lapki tylko juz w sumie coraz chlodniej sie robi wiec moze sie nie nada ... ale ja myslalam zeby nie za grubo bo jeszcze owine w rozek a wy co myslicie???

Sarenka, co do ubrania maleństwa na wyjście, to przygotuj wyprawke a połozna i tak ubierze je odpowiednio :tak:

ja mam termin 23-29.09 ale tak do 15 chciałabym urodzić ....................... niby jest szansa wg lekarza, ale zobaczymy co powie na kolejnej wizycie czyli 10 .....:tak:

a za chwilke chyba wezme sie za prasowanie pościeli do łóżeczka i pewnikiem sie nie powstrzymam i łóżeczko będzie juz ubrane ..........................:rofl2:

Z uwagi iz jestem z 17 lipca, moja siostra 17 sierpnia, moja druga sis 17 styczen i moj tata 17 styczen.. nikogo chyba nie zdziwi ze chcialabym termin na 17 wrzesnia...:-D:-D:-D:rofl2: To gdzie i u kogo sklada sie zamowienia ?;-):rofl2:

a ze wypada 23 to jest szansa..

czyli co Jarzebinko planujey porod w ty samym czasie:-p:rofl2:

ja dzisiaj wlasnie skonczylam prasowac ostatnia ture, wszystkie ubranka poprasowane, poukladane czekaja w szafce Adusia, jeszcze tylko M pokaze wieczorkiem gdzie co jest na kupce, zeby w razie co wiedzial co brac:-p:tak:

Posciel i baldachim zostawiam jeszcze zeby sie nie zakurzyl za bardzo;-)

Ja mowilam mojemu mezowi,ze ma przygotowane ciuszki w szafce juz zapakowane na wyjscie ze szpitala... a on "powiedz mi jak bede je musial przyniesc" :-D:-D:-D

Ostatnio kolezanka chciala jakis ciuszek zobaczyc... otworzylam szafke a tam taki dzidziusiowy zapach mmmm :rofl2:

Dziewczyny ja na wyprawke biore body spioszki jakis sweterk rekawiczki skarpetki i czapeczke. ewentualnie na straszne chlody mam zapakowana jeszzce kurteczke. Rozek u mnie zbedny bo bedziemy odbierac autkiem,wiec bedzie w foteliku.. takze kocyk tez mam spakowany :-D

reklama
Ja zamawiam poród na 12tego września:tak: Ciekawe swoją drogą czy któraś z nas trafi :rofl2:
Myslę, że na wyjście ze szpitala potrzebne bedzie coś grubszego niz tylko kaftanik:confused: tzn zależy oczywiście jaka będzie pogoda
U nas w szpitalu jak wychodziłam z JUlką to położna nawet nie przyszła zobaczyć w co ja dzieciątko ubrałam więc teraz pewnie będzie podobnie

a zabieracie bejbiki w foteliku samochodowym- nosidełku czy w gondoli z wózka?????

Do góry