reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2009

ja wróciłam od lekarza i mi zapisał Gynazol. stosowała ten krem któraś z Was? standardowo mocz nie wyszedł dobrze i furagina znów zagościła w moim życiu :) nic więcej nie wiem bo mi lekarz nie powiedział choć pytałam. do d.... z takim lekarzem:baffled:

reklama
A moj lekarz chcial mi dac antybiotyk ze mam zapalenie drog moczowych-nie zgodzilam sie i powiedzialam ze chce zeby mi mocz zbadali w laboratorium- i co?i mam swietne wyniki i zapalenia nie mam -a tak bym antybiotykami sie faszerowala i synka tez;(

nemesis-może więcej pij wody niegazowanej-nerki dobrze czyści -jakieś zioła do zaparzania też są na drogi moczowe-warto poszperać po necie...

Czesc ja dzis po wizycie mój mały waży 3050g ,czyli lekko ponad 3 kilo:-). Nie śpieszy mu sie na wyjście ,a więc nastepna wizyte mam za 3 tygodnie. Wszystko z nim dobrze. Tylko położna jak bada mi ciśnienie to sie martwi ,że zawsze takie wysokie, no ale nic zobacze na nastepnej wizycie co z tym fantem zrobi lekarz. Wyniki w normie,lekarz sie śmiał ,że nawet krew bym mogła oddawać. Jutro jade po znajomych z M,to skoczymy pewnie z nimi nad morze, pierwszy raz w te wakacje. Troche relaksu sie przyda, no nic ide ograniać domek i pomyśleć w co jutro sie ubrać ,wstaje o 5 to pewnie tez szybko sie położe.

od poprzedniej ciąży mam niewydolność nerek więc nie jest to zaskoczenie tylko mnie wkurza to, że ja mu wołałam z każdą wizytą, że mi na to zapalenie pochwy metronidazol nie pomaga nic a nic bo razem z nim mi wylatują upławy a on mi ciagle to przepisywał. i od tego zapalenia pochwy mi mocz sie pogorszył niestety a zła jestem bo jakby od razu przepisał mi coś mocniejszego to bym się nie męczyła z tym wszystkim. jeszcze mi zatoki spływają i gadam przez nos :baffled: full wypas normalnie a po badaniu mi sie brzuch stawia co 5-7 minut choć nie nasilają sie skurcze ale bolą. jak tak będzie jeszcze troszkę to pojadę na pogotowie porodowe.

No jarzebinka ja mam terminek też na 23.09 według OM, a chciałbym urodzi 16.09:)))Mój M ma urodzinki.
Ja już łóżeczko ubrałam, ubranka poprane, torba spakowana i czekam:))
dziś się słoabo poczułam jakieś zawroty i czułam, że polecę ale połozyłam się spaciu i jako tako.
Już bym chciała to moje baby tak tęsknie a jednoczenie się boję jak to będzie, czy dam radę i wogóle obawy, ale juz bym chciała tulic:))
Dziś umówiłam się na farbowanie włosów, przekonałam mamę i M bo bronili że dopiero po urodzeniu. Tak napewno wtedy będe miała czas na fryzjera:) i ide wkoncupo 8 miesiącach robic porządek z włosami. Jak by mnie zobaczyli na porodówceto by powiedzieli o przyszła następna "skocz po piwo" tak lipa wyglądam z tymi odrostami.
Z tego względu już nie mogę się doczeka 2.09 fryzjer 4 umówię się z ginką na pomiary i rodzimy, mam nadzieję:))
Zastanawiam się w czym wynieśc mała ze szpitala, może doradzicie mam kombinezon taki jesienny ale nie polarowy tylko taki jak kurtka na polarze to chyba za ciepło??? Chodze i kombinuję co i jak jakiś z termofroty???

Ale ja zazdroszczę tym rozpakowanym Wrześniówkom a jak to szybko poszło cisza cisza a tu co wejdę na forum kolejna tuli swoje dzieciątko.Ja byłam wczoraj na wizycie u położnej (tej u której będę rodzić)i powiedziała ,że brzuch się nie obniżył wszystko zamknięte.Rozwarcie owszem jest na dwa palce ale takie mam od dwóch miesięcy.
Także tak na razie leczę swojego drożdżaka i jak nic się nie zacznie to 16 będę miała wywołanie.Także oby do 16 września a to tak długo....!!!!!!!!!!Bardzo chciałam urodzić w tym tygodniu .Mąż ma urlop córcia nie zaczęła szkoły a tak to będzie ciężko wszystko zorganizować.Ale jakoś to będzie.

Akuku!!
Ale nasmarowalyscie stron...szybko przejrzałam a dokładnie poczytam później. Póki co wykorzystuje dzisiajszego powera na prasowanie malych ubranek.:-):-)

I juz po kolejnej wizycie...na szczęście moje wyniki sie nie pogorszyły więc gestoza nie rosnie w siłę. Uffff...i kolejne badania w piatek.:tak:
A przy okazji jutro idziemy na lekcje rodzenia, oddychania i relaksacji i jestem tak podjarana jakbym conajmniej na teneryfe miała lecieć he he he;-);-)
Miłego popołudniowania!!

Sarenka u mnie termin na 24, ale chciałabym urodzić 15 bo mamy wtedy rocznicę ślubu i M musiałby o tym pamiętać do końca życia, bo z zapamiętywaniem dat u niego cienko:-)

reklama
Do góry