reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2009

elaine - no własnie,też się obawiam, jakbym sobie poradziła teraz, kiedy naprawdę czuję się jakby mnie przeciągnięto przez wyżymaczkę

liiiviiia- ja mam bardzo często, chyba to już moja 6 -ta oprycha w ciąży. Tak reaguje organizm, a naprawdę staram się pilnować, a tu nic.... Zakleiłam plasterkami i nawet powalczyłam u dentysty. Lekarz widział mnie, bo pobierał mi wczoraj krew, ale nic nie poradzi. Nie ma lekarstwa na to cholerstwo, niestety. Musze nabyć sobie takie maseczki na usta w aptece, bo nie ma gwarancji, że po porodzie nie pojawi mi się, a to wirus w końcu jest.Zawsze coś...

reklama
liiiviiia dzięki za info. No wstyd... pampersy najdroższe pieluchy a wyciecia nie mają:-D:-D będę musiała się rozejrzeć za tymi z wycięciem choć położna na szkole rodzenia mówiła że można normalną pieluszkę zawinąć więc nie wiem czy jest sens.

Mój M już dziś próbował zmienić termin urlopu ale jedynie co może zmienić to od 14 września a ja mam termin na 13 więc tak czy tak musimy zacząć intensywnie pracować nad porodem wcześniejszym lub o czasie:-D:-D
Dlatego biorę się dziś za mycie łazienki.... umyje kafle od sufitu aż po podłogę:-D pytanie tylko czy te chemikalia łazienkowe np. do czyszczenia kamienia z wody nie zaszkodzą maleństwu i czy sama się tam nie uduszę;-)
Pogoda dziś piękna więc pewnie zarzucę jakieś pranie żeby na słoneczku wyschło.
Ja to już tak spanikowałam że ze strachu założyłam do naszego łóżka podkłady na wszelki wypadek gdyby mi wody odeszły.... oj ale to są tylko życzenia:-D:-D

Ja i tak sie ciesze ze przed sama ciaza schudlam 10 kg :tak: bo akurat bylam w trakcie odchudzania jak sie dowiedzialam o ciazy jakbym tego nie zrzucila to jak potwor bym chodzila :tak: a bylam na tej diecie miesnej + pas vibroaction :-) i powiem wam ze jak na mnie dzialalo rewelacyjnie i cale szczescie ze tchnelo mnie zrobic ten test bo pasa w ciazy uzywac nie wolno na szczescie to byl dopiero 4 tydz. przez ciaze mi przyszlo 13 kg ale tak mysle ze moze odejdzie ok 6 na dzidzie wody lozysko itp ;-) no to tak chociaz jeszcze ze 20 zrzuce i gut :-) oby mnie starosc nie zastala :-D

Jogobelka- z tą chemią zwłaszcza na bazie chloru czy kwasów uważaj.
Jeśli masz sodę oczyszczoną lub nawet ocet to tym można kafelki myć - działa, polecam.

A mi to się marzy urodzić 8 września.....:rolleyes2: Mamy wtedy 2. rocznicę ślubu, ale byłby fajny prezent, nie? ;-) Tak więc wyłamuję się z 4 września, mam nadzieję, że mi to wybaczycie :-D
Jak się nic nie będzie działo do 7 września, to chyba wyszoruję cały dom od góry do dołu, łącznie z myciem okien i praniem dywanów. A na koniec sexik, no i będzie sie musiało coś ruszyć w końcu, no!:rofl2:
Jogobelka - dokładnie, pieluszkę można zawinąć, więc te wycięcia to trochę taki pic na wodę - fajnie jak są, ale bez nich też się idzie obejść. Ja podkład do łóżka mam już od jakiegoś czasu założony....

Ubralyscie juz lozeczko czy tam kolyske ??? Bo codziennie przechodze obok i mnie tak kusi :-) nie chcialam zeby sie zakurzylo ale w sumie jak juz z dzidzia bedzie to tez co tydzien prac raczej wszystkiego nie bede chyba :confused: wolalabym to zrobic przed porodem zebym juz wrocila na gotowe bo jak sie zacznie cos dziac to smiesznie by wygladalo jakbym czekala na karetke z bolami a w rece oblekala podusie w poszewke :-D

jarzębinko - czy mi się dobrze wydaje, że Ty masz status moderatora?? To może poszukiwania zakończone... Chyba, że nie chcesz, to również zgłaszam kandydaturę post_ptaszyny.

dzięuję, dzięuję, ale jeden watek do moderowania mi wystarczy ....... :tak:

Ja się również żegnam dziewczyny, ale tak na tydzień, mam nadzieję:tak:Jutro rano o 9 mam być w szpitalu i jeśli tylko tam zostanę to w środę powinnam zostać mamą przez cc;-)

to czekamy juz na wieści od szczęśliwej mamusi............. wszystkiego dobrego :tak:

Witam wszystkie przyszle Mamy...
Ja tez nie moge sie doczekac przyjscia na swiat mojej Kruszynki...
Dziewczynki...
Termin mam na 15 wrzesnia...
Pozdrawiam Serdecznie Dziewczyny...:-)

witam, witam..... :tak:

Ja mam zamiar trzymać się i po 4 września. Mój M chce prezent na urodziny 23.09-chyba za dużo wymaga.

ja mam pierwszy termin na 23 a M ma urodzinki 19, wiec jest nadzieja ......:tak::-D:tak:

a ja nawet pospałam, choc poszłam dopiero spać po północy, wcześniej nie ma sensu bo o 23.00 małe zaczyna szaleństwo więc i tak się męczę, więc wolę poźniej, ale wstałam dopiero po 10.00 więc się wyspałam.............. :tak: śniadanko już zjadłam teraz wybiorę się na mały spacerek poki jeszcze słoneczko nie grzeje za mocno a potem czyste lenistwo :tak:

miłego dnia dziewczynki ..................:tak:

reklama
Do góry