reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2009

reklama
Witam po dosc długiej przerwie.
Niestety pobyt na patologii ciązy mnie nie ominął :-( za wysokie ciśnieni mnie dopadło, ale juz wszystko ok mam nadzieje że to był jednorazowy wybryk :tak:
Pobyt nie należał do najfajniejszych. Badanie przez pana ordynatora dośc nieprzyjemne i jeszcze to jego zaskoczenie na twarzy podczas pierwszego, że ja jeszcze nie mam skurczy bo przeciez szyjka tylko 1cm i miękka, przepuszcza na 2 palce więc pełna gotowosc do porodu. Trochę mnie zaskoczył:-). A przy następnym badaniu po 2 dniach okazało się że w magiczny sposób moja szyjka sie wydłuzyła do 2 cm i juz przepuszcza tylko jeden palec :rofl2:
Poza tym karmili mnie dietą bez solną okropnośc, wszystko bez smaku :no: I te pory posiłków śniadanie 7.40, obiad 12, kolacja 16.30. Jak ciężarna ma nic nie jesc wieczorkiem, dla mnie koszmar :-)
Mam nadzieję, że kolejny raz do szpitala trafię dopiero na poród.

Nudzi mi sie ... nie lubie takich samotnych wieczorow a malzonek zostal po godzinach w pracy :-(
Zrobilam sobie dzis ten "slynny" na forum budyn ;-) z czekoladą pośrodku :-) tak sie tym zaslodzilam ze dojesc nie moglam :tak:

Też mam nadzieję że szpital zobaczę dopiero na porodówce, ale trzeba im przyznać że łóżka mają bardzo wygodne. Spało mi się tam lepiej niz w domu:rofl2:
W domu nie dosc, że ja budzę się przy każdym przekręceniu na drugi bok, to jeszcze budzi się mój mąż, bo tak głośno sobie przy tym narzekam :tak:

gosiacy to gdzie takie wygodne łoża? tzn w którym warszawskim szpitalu :-) ooo teraz zauważyłam dopiero że termin mamy na ten sam dzień :-) może się spotkamy w którymś szpitalu - ja planuje rozpakować się w mswia :-)

Ostatnia edycja:
Ja już po wizycie rozwarcie mam na 1,5 cm szyjka 0,5 cm, lekarz się zdziwił ze brzuch mnie nie bolał, tzn. ze nie miałam skurczy:-D Powiedział, ze mogę już rodzic:-)
Roksanka po raz kolejny okazała się Roksanka, a wazy już UWAGA 3700g , ale byłam w szoku, gin powiedział ze jak urodze w terminie to mala dobije do 4 kg:szok:
Musze zwracac uwage na ruchy przez moje dojrzale lozysko, a poza tym wszystkie badania ok.
Nastepna wizyta za tydzien, mam nadzieje ze nie dotrwam:-D

Haha a ja leze ostatnio, przygotowuje sie do snu.. kopniaki w zebra i wszedzie gdzie sie da.. wierce sie , krece sie.. a moj maz troskliwy "spij juz" hahahaaaaa :-D:-D:-D i zaraz po tym zaczal sie sam smiac.. Tak latwo powiedz...

reklama
kasiunia zycze Ci,abys nie doczekala, jak chcesz ;-)
A to jednak nie zapozno na potwierdzenie plci ? To swietnie, ja mam usg za tydz, jak potwierdza na 100 proc to ide po wozek jagodowy z Myszka Miki :-D:-D:-D

Do góry