Leżałam na Inflanckiej i tam też chciałabym rodzić:-).gosiacy to gdzie takie wygodne łoża? tzn w którym warszawskim szpitalu :-) ooo teraz zauważyłam dopiero że termin mamy na ten sam dzień :-) może się spotkamy w którymś szpitalu - ja planuje rozpakować się w mswia :-)
reklama
no słyszałam że dobry szpital, ale moja doktorka w mswia przyjmuje i 2 innych lekarzy do których też miałam przyjemność chodzić no i ta szkoła rodzenia też tam kończona więc jeżeli tylko zdążymy z bemowa dojechać to tam rodzimy
jarzebinka
mama Kacperka i Kamilka
Co do paciorkowca u mnie gin powiedzial ze to kosztuje ok 200zl :-( a ja biore Natamycyne caly czas i wsio sie tam czysci juz profilaktycznie wiec to nie potrzebne wiec nie wiem.....
...co do badan do porodu mi powiedzial ze wystarczy sama karta ciazy i przy Wice tez zadnych nie bralam tylko karte i ubezpieczenie....
u mnie to badanie na paciorkowca też kosztuje ok. 30 zł, i lekarka kazała je zrobic między 35 a 37 tc ( ono jest zalecane, ale nie refundowane)
a co do badan to ja muszę mieć HBS, oryginalny druk z grupa krwi, mocz i morfologie nie starsze niz z 9 miesiąca i oczywiście karte ciąży
Witam po dosc długiej przerwie.
Niestety pobyt na patologii ciązy mnie nie ominął :-( za wysokie ciśnieni mnie dopadło, ale juz wszystko ok mam nadzieje że to był jednorazowy wybryk
Pobyt nie należał do najfajniejszych.
oby kolejna wizyta faktycznie dopiero w terminie porodu i powrót juz z maleństwem...................
a ja dzis po wizycie zmienił mi sie lekarz prowadzący, bo niestety mój poprzedni teraz przejął sprawy administracyjne i przyjmuje tylk raz w tygodniu, ale chyba wyszło na dobre, bo babka jest bardziej konkretna, wiecej opowiada i wogóle bardziej dokładna, teraz tylko szkoda, że tak późno, no ale ............. a i może okazac sie jedna wielka niespodzianka przy porodzie, bo ten chłopakto jednak nie jest taki pewny więc ................. Kamil albo Martynka dzis nie bardzo dało sie podgladnąć, takie wygibasy były ale wszystko OK
rezeda
Fanka BB :)
Ktoś jeszcze czeka na cesarke i macie już podane daty??
Ja, 1.09.2009r.
mam ogromna ochote na cos...tylko nie wiem na co....
a ja w kinie bylam ostatnio na "narzeczony mimo woli" a jeszcze wczesniej na Epoce Lodowcowej 3 w 3D
niby nic nie robilam, a oczy mi sie zamykaja... ide sie polozyc
Dobranoc wszystkim zycze, przespanej nocki
a ja w kinie bylam ostatnio na "narzeczony mimo woli" a jeszcze wczesniej na Epoce Lodowcowej 3 w 3D
niby nic nie robilam, a oczy mi sie zamykaja... ide sie polozyc
Dobranoc wszystkim zycze, przespanej nocki
Ja też wróciłam od gina i tak naprwde jestem troche zawiedziona bo myślałam że dowiem się czegoś konkretnego odnośnie porodu... a tu nic musze czekac do następnej wizyty 31 sierpnia i wtedy lekarz podejmie decyzję czy bedzie cc... zrobił mi tylko tak szybko usg ( bo w tym miesiącu miałam już 3 razy robione) zeby zobaczyc jak leży główka... niby jest na dole ale do kanału rodnego jescze nie weszła także pozostaje czekac do 31 o ile dotrzymam ale moze damy rade
a teraz biore poduszke między nogi:-) i idziemy spac bo kręgosłup boli
do jutra.... słodkich snów
a teraz biore poduszke między nogi:-) i idziemy spac bo kręgosłup boli
do jutra.... słodkich snów
gosiacy też miałam tą wątpliwą przyjemność poleżenia na patologii ciąży i odczucia mam te same - mam nadzieję, że nigdy więcej tam nie trafię!! Z tą jedną małą różnicą, że u mnie łóżka były okropnie niewygodne, ale być może to już tylko moje fanaberie, nigdzie oprócz mojego kochanego łóżeczka nie jest mi wygodnie
Dobranoc kobietki, coś czuję, że dziś kolejna nieprzespana noc....
Dobranoc kobietki, coś czuję, że dziś kolejna nieprzespana noc....
reklama
Właśnie skończyłam jeść na kolację lodyNie mam od paru dni w ogóle smaka na mięso, na obiady, jadam nektarynki, brzoskwinie i lody, nie wiem co mi się dziejeA dziś dodatkowo zrobiło mi się jakoś tak niedobrze, zaczęło mulić i musiałam trochę poleżeć, żeby przeszło
Kizi ja mam mieć cesarkę i mam się zgłosić do szpitala we wtorek a w środę moja gin ma mi robić, tak więc ja odliczam dni do środy;-);-)Moja lekarka powiedziała, że cc trzeba zrobić około tygodnia wcześniej niż przewidywany termin;-)Co do tego, że nie macie żadnych objawów, żadnych skurczy to spokojnie, ja przy pierwszym porodzie poszłam normalnie się wykąpać w domku, stwierdziłam, że odpadł mi czop, za jakieś pół godziny zaczęły sie skurcze a 15 godz później byłam już mamą;-)
Odnośnie filmów to ostatnio nawet uśmiałam się na "To nie tak jak myślisz kotku"....A w ogóle to mała mi się tak wierci, że brzuch przyjmuje przeróżne kształty, podbrzusze boli, oj idę poleżeć co by dotrwać do tego wtorku........
Kizi ja mam mieć cesarkę i mam się zgłosić do szpitala we wtorek a w środę moja gin ma mi robić, tak więc ja odliczam dni do środy;-);-)Moja lekarka powiedziała, że cc trzeba zrobić około tygodnia wcześniej niż przewidywany termin;-)Co do tego, że nie macie żadnych objawów, żadnych skurczy to spokojnie, ja przy pierwszym porodzie poszłam normalnie się wykąpać w domku, stwierdziłam, że odpadł mi czop, za jakieś pół godziny zaczęły sie skurcze a 15 godz później byłam już mamą;-)
Odnośnie filmów to ostatnio nawet uśmiałam się na "To nie tak jak myślisz kotku"....A w ogóle to mała mi się tak wierci, że brzuch przyjmuje przeróżne kształty, podbrzusze boli, oj idę poleżeć co by dotrwać do tego wtorku........