reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2009

reklama
Szyszunka ja też o ten WR pytałam bo miałam na początku ciąży ale powiedziała, że już drugi raz nie trzeba robić.
Witam się w kolejny dzionek. już czwartek i niebawem koniec kolejnego tygodnia ciąży :)
a ja jestem przybita jak gwóźdź do deski. przedwczoraj skończyłam metronidazol i efekt taki, że ciągle mam upławy:crazy: co za badziew! tyle razy mówiłam lekarzowi, że mi to cholerstwo nie służy ale się uparł że musi być metronidazol i koniec kropka. we wtorek dopiero wizyta może się zlituje i przepisze co innego albo daj Boże niech stwierdzi, że to już 37 tydzień leci i z powodu nawracającej infekcji umawiamy się na cc. ale to marzenia ściętej głowy pewnie:dry:
miłego śnidankowania kobitki :) :-D

no na pierwszy rzut powinny iść te co mają terminy na 1 tydzień września, czyli np. ja, ale moje maleństwo też się jakoś nie spieszy :-) jeszcze 15 dni ;-)

Witajcie:-)

Nam zostalo jeszcze 14 dni-ale JA SIE NIE SPIESZE - jestem straszna panikara:baffled::szok: Wczesniej to odliczlam dni a teraz to tak siedze i za kazdym razem jak pojawi sie jakis skurczyk to :szok::szok: zeby to jeszcze nie to....Oczywiscie wolalabym urodzic w terminie lub pare dni przed, bo znajac mnie jak przekrocze termin to juz wogole bede panikowac.....:-D

Jak widze dzidziusie moich kolezanek-to chcialabym juz miec swojego na raczkach ale... POROD:baffled::szok: to strach przed nieznanym....choc niektore z Was pisza ze potem jak juz wiesz co cie czeka to tez jest strach....ojej:baffled:

witam i ja ... jakoś dziś mi humor nie dopisuje:-( chyba naprawde jakoś depresja przedporodowa mnie dopada, mąż nawet to zauważył i powiedział że cieszy się że te humory dopadły mnie na dwa tygodnie przed porodem a nie w dwugim tyg. ciąży hehe pewnie by ze mną nie wytrzymał:sorry2: zresztą sama siebie mam dośc:confused:
kasiunia ja też mam dziś wizytę na 19 i troszkę siedze jak na szpilkach bo mam się dowiedziec czy bede miała cc

ja wymaz z pochwy też mam zrobiony i naszczęście paciorkowca nie mam:tak:
nemesis widze ze obie mamy takiego pecha co do tej upartej infekcji:baffled: też mi ten metronizadol nie pomógł już nie wspomnę o innych lekach. w sumie niepamiętam dnia żebym sobie czegoś nie aplikowała:baffled: :baffled:
muszę się ogarnąc i jade po książeczke Rum do przychodni bo miałam jeszcze na panięńskie nazwisko:dry:

Hej!
A ja mam swietny humor, bo zaraz zmykam do mojej Midwife :-D:-D:-D

Ostatnio mowie mezowi,ze ciaza dzieli sie tak na 3 okresy... najpierw sa humory, potem jest fajnie, a na koncu zrzedzenie.. A Moj Maz na to " Naprawde ? A zauwazylem tylko humory i zrzedzenie" hahaha :-D:-D:-D:rofl2:

witam sie i ja :tak:

u mnie narazie spokojnie bo termin doiero 23-29.09 więc jeszcze cały miesiąc :tak: chyba ,że dziś na wizycie pani dr stwierdzi cos innego, że może troszke wcześniej ..... chociaz tak ze dwa tygodnie :tak:

a co do nocek, to ja zasypiam dopiero nad ranem czyli ok. 6.00 i śie do 9.00-10.00 i tyle mam ze spania..... i tez pomalutku zaczynam spac na poł siedząco, bo dziecie siedzi chyba na żolądku i taka pozycja jest najwygodniejsza :tak::-D:tak:

reklama
Witam czwartkowo,
wyspana, po śniadanku, ale jakoś tak pogoda nie nastraja, pada od wczoraj. Tyle pocieszenia, ze może trawka zacznie rosnąć.
Mam w końcu 3 z przodu!
Jak czytam o Waszych wieściach po wizycie , to aż mi głupio.Mogę powiedzieć tylko tyle - wyniki OK; USG trwało chyba minutę, też OK. W sumie u mnie wszystko OK. A tak naprawdę to wizyta trwała ok.5 min. i nie wiem nic. Dobrze, że wymusiłam na nim, żeby kazał zbadać nerki u małej jak się urodzi i wpisał to w kartę.Niby był miły, ale pewnie by mnie udusił, za moją upartość.Przede mną dziewczyny wchodziły i wychodziły z częstotliwością 1 /min. Następna wizyta za miesiąc.

Makta-jak zdiagnozowali tą gestozę? Masz to ciśnienie wysokie? białko? puchniesz?
Mnie to tylko męczy swędzenie ciała,może mam alergię.
Na obiadek dzisiaj piekę mięsko wieprzowe w piekarniku dla M ( ja bezmięsna) a dla mnie ryż z cynamonem lub z twarogiem do wyboru, ale pewnie zjem po trochę z każdego.

Renifer-nikt nie rodzi , bo my wrześniówki, a to sierpień jeszcze ;-) Pozwolenie za 11 dni .
powoli się przejasnia więc może spacerek zaliczę. Miłego dnia

Do góry