reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2009

reklama
Szyszunka ja też o ten WR pytałam bo miałam na początku ciąży ale powiedziała, że już drugi raz nie trzeba robić.
Witam się w kolejny dzionek. już czwartek i niebawem koniec kolejnego tygodnia ciąży :)
a ja jestem przybita jak gwóźdź do deski. przedwczoraj skończyłam metronidazol i efekt taki, że ciągle mam upławy:crazy: co za badziew! tyle razy mówiłam lekarzowi, że mi to cholerstwo nie służy ale się uparł że musi być metronidazol i koniec kropka. we wtorek dopiero wizyta może się zlituje i przepisze co innego albo daj Boże niech stwierdzi, że to już 37 tydzień leci i z powodu nawracającej infekcji umawiamy się na cc. ale to marzenia ściętej głowy pewnie:dry:
miłego śnidankowania kobitki :) :-D

no na pierwszy rzut powinny iść te co mają terminy na 1 tydzień września, czyli np. ja, ale moje maleństwo też się jakoś nie spieszy :-) jeszcze 15 dni ;-)

Witajcie:-)

Nam zostalo jeszcze 14 dni-ale JA SIE NIE SPIESZE - jestem straszna panikara:baffled::szok: Wczesniej to odliczlam dni a teraz to tak siedze i za kazdym razem jak pojawi sie jakis skurczyk to :szok::szok: zeby to jeszcze nie to....Oczywiscie wolalabym urodzic w terminie lub pare dni przed, bo znajac mnie jak przekrocze termin to juz wogole bede panikowac.....:-D

Jak widze dzidziusie moich kolezanek-to chcialabym juz miec swojego na raczkach ale... POROD:baffled::szok: to strach przed nieznanym....choc niektore z Was pisza ze potem jak juz wiesz co cie czeka to tez jest strach....ojej:baffled:

witam i ja ... jakoś dziś mi humor nie dopisuje:-( chyba naprawde jakoś depresja przedporodowa mnie dopada, mąż nawet to zauważył i powiedział że cieszy się że te humory dopadły mnie na dwa tygodnie przed porodem a nie w dwugim tyg. ciąży hehe pewnie by ze mną nie wytrzymał:sorry2: zresztą sama siebie mam dośc:confused:
kasiunia ja też mam dziś wizytę na 19 i troszkę siedze jak na szpilkach bo mam się dowiedziec czy bede miała cc

ja wymaz z pochwy też mam zrobiony i naszczęście paciorkowca nie mam:tak:
nemesis widze ze obie mamy takiego pecha co do tej upartej infekcji:baffled: też mi ten metronizadol nie pomógł już nie wspomnę o innych lekach. w sumie niepamiętam dnia żebym sobie czegoś nie aplikowała:baffled: :baffled:
muszę się ogarnąc i jade po książeczke Rum do przychodni bo miałam jeszcze na panięńskie nazwisko:dry:

Hej!
A ja mam swietny humor, bo zaraz zmykam do mojej Midwife :-D:-D:-D

Ostatnio mowie mezowi,ze ciaza dzieli sie tak na 3 okresy... najpierw sa humory, potem jest fajnie, a na koncu zrzedzenie.. A Moj Maz na to " Naprawde ? A zauwazylem tylko humory i zrzedzenie" hahaha :-D:-D:-D:rofl2:

witam sie i ja :tak:

u mnie narazie spokojnie bo termin doiero 23-29.09 więc jeszcze cały miesiąc :tak: chyba ,że dziś na wizycie pani dr stwierdzi cos innego, że może troszke wcześniej ..... chociaz tak ze dwa tygodnie :tak:

a co do nocek, to ja zasypiam dopiero nad ranem czyli ok. 6.00 i śie do 9.00-10.00 i tyle mam ze spania..... i tez pomalutku zaczynam spac na poł siedząco, bo dziecie siedzi chyba na żolądku i taka pozycja jest najwygodniejsza :tak::-D:tak:

reklama
Witam czwartkowo,
wyspana, po śniadanku, ale jakoś tak pogoda nie nastraja, pada od wczoraj. Tyle pocieszenia, ze może trawka zacznie rosnąć.
Mam w końcu 3 z przodu!
Jak czytam o Waszych wieściach po wizycie , to aż mi głupio.Mogę powiedzieć tylko tyle - wyniki OK; USG trwało chyba minutę, też OK. W sumie u mnie wszystko OK. A tak naprawdę to wizyta trwała ok.5 min. i nie wiem nic. Dobrze, że wymusiłam na nim, żeby kazał zbadać nerki u małej jak się urodzi i wpisał to w kartę.Niby był miły, ale pewnie by mnie udusił, za moją upartość.Przede mną dziewczyny wchodziły i wychodziły z częstotliwością 1 /min. Następna wizyta za miesiąc.

Makta-jak zdiagnozowali tą gestozę? Masz to ciśnienie wysokie? białko? puchniesz?
Mnie to tylko męczy swędzenie ciała,może mam alergię.
Na obiadek dzisiaj piekę mięsko wieprzowe w piekarniku dla M ( ja bezmięsna) a dla mnie ryż z cynamonem lub z twarogiem do wyboru, ale pewnie zjem po trochę z każdego.

Renifer-nikt nie rodzi , bo my wrześniówki, a to sierpień jeszcze ;-) Pozwolenie za 11 dni .
powoli się przejasnia więc może spacerek zaliczę. Miłego dnia

Do góry