reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2009

ja korzystałam z ZZo. Dostałam go w ostatnim możliwym momencie. Ulga naprawdę była niesamowita. Teraz też się na nie zdecyduję. Przyznam się szczerze, że nie miałam żadnych problemów z parciem. Tylko zabolało mnie cięcie krocza i zszywanie. Brrr... aż mnie dreszcze przeszły na samą myśl o tym. Zmieniając temat jak się dzisiaj czujecie? Ja paskudnie, jakbym jakiegoś doła łapała.........:-(

reklama
ze srodkow przecibolowych jest jeszcze pethidine-to jakas pochodna morfiny

Pethidine

a zoo to ten epidural tak? i to jest w kregoslup? To ja dziekuje:no: i podobno potem nie mozna sie ruszac

a raczej mam w planach wykozystac techniki ktore pokazali mi na lekcji jogi-ciekawe czy pomoga:confused::sorry2:

Oj tej pochodnej morfiny to ja chyba wolałabym unikać :)
może łatwiej będzie podjąć decyzję po tych moich czwartkowych zajęciach szkoły rodzenia. Bo na razie im dalej tym większy mętlik w głowie...a może tak zaufać intuicji??

Czy obrazicie się jak na małą chwilkę do Was dołączę??

Tak jak i Wy przekonywałam samą siebie, że wcale nie potrzebuje znieczulenia, że dam sobie rade sama, przecież tak długo sie przygotowuje i nie mogę sie doczekać na naszą małą królewnę.... I co sie okazało? Miałam tak niski próg bólu, że bez ZZO chyba bym postradała zmysły...;-) Po zastrzyku (przy bólach porodowych to jak ukłucie komara) oczy od razu mi się szerzej otworzyły, od razu sie rozluźniłam, z 4 cm zrobiło się 8 i Maja zaczęła się pchać na świat :tak: Chcę tylko powiedzieć, że moje plany a poród to dwie różne historie i czasami tylko wyjście awaryjne ma sens...

Pisze to u was, bo moja Maja urodziła się we wrześniu 2008, a juz za chwilę będzie miała roczek...

Powodzenia Mamuśki, baby silne są :tak::-)

soyyo nie strasz mnie tymi igłami bo ja będę mieć cc i nie mam za bardzo wyboru i już powoli świruję jak to będzie, bo podobno po paru godzinkach dają dziecko matce , a kobieta po cc nie może się ruszać, bo wszystko ją boli, ale szpital jest "przyjazny dziecku" i niby ta bliskość jest najlepsza dla matki i dziecka, tylko ciekawe jak psychicznie kobieta znosi to jak maleństwo płacze a ona się ruszyć nie może żeby je wyciągnąć z wózka i przytulić:crazy: Olgha spokojnie wiem, że niektórym czop może wypaść nawet na ładnych pare dni przed porodem a każdy dzień na wagę złota:tak::tak:A ja w ogóle nie mam apetytu, już drugi dzień nie jadłam obiadu, jem tylko lody i nektarynki:baffled:No i stresuję się czy dotrzymam do wtorku a chciałabym bo wtedy jest już moja gin a jakoś tak raźniej byłoby gdyby ona robiła mi to cc:baffled:A odnośnie porodów kleszczowych to oglądałam kiedyś o tym program i podobno mają być wycofywane, bo dzieciaczkom nieraz działa się krzywda:no:

przespanej nocki Wam życzę kobitki :)
ja właśniejestem po gimnastyce przy goleniu. małża nakłoniłam do ogolenia mnie międdzy nogami bo tam to kompletnie już nie daję rady. ale już nigdy więcej go nie poproszę:dry: ile ja się nasłuchałam.. bożeee.. "ale ty masz pomysły z tym goleniem"... "no jak ja mam cie tam ogolić"... "żadna kobieta w ciąży nie goli się między nogami w 9 miesiącu"... spytałam czy mu nie będzie wstyd jak pojade do szpitala z zarostem mamuta w kroczu to mi powiedział "a czemu mi ma być wstyd? to twoje ciało".. i taka gadka z facetami. ale ogolił ile mógł bo stwierdził, że boi się zaciąć mnie gdzie niegdzie...
dobranoc wszystkim mamusiom i dzidziusiom:)
Olgha trzymam kciuki! pewnie pójdzie sprawnie jak się już zacznie:tak:

agawa spoko ta do cc była całkiem całkiem :-) ja zwracałam uwagę na tą do normalnego znieczulenia bo raczej taki poród będę miała - no i nic więcej nie będę mówić na ten temat - obiecuję
a co do przytulania i całęj otoczki po cc to podejrzewam że też kwestia przebiegu całego zabiegu i tym co potem, koleżanka marcowa zaczęła normalnie rodzić, później znieczulenie było z cesarką i chyba po 2 pełnych dobach wyszła w sumie chyba 3 dni wyszło jak patrzeć na daty więc spoko agawa nie stresuj się - będzie dobrze - ja sobie cały czas tak mówię

Ostatnia edycja:
nemesis, ja dzisiaj też zrobiłam z M kosmetyczkę :-)
strasznie sie z niego smiałam bo miny robił przy tym goleniu nieziemskie :-D
z jednej strony chciał być bardzo poważny i chciał wykonac zabieg sumiennie i nie pozacinać mnie, z drugiej widziałam, że sytuacja dla niego bardzo nietypowa i nie przywykł do robienia takich "rzeczy" miedzy moimi nogami :-)
ubaw miałam niezły :-D

dobrej nocki

reklama
a ja się rano sama ogolilam - trwalo to okolo godzinki siedzenia w wannie nad lusterkiem ale chyba dalam rade :) po tym jak mezus ostatnio mnie ogolil wolalam teraz sama sie nagimnastykowac...mam nadzieje ze to ostatnie golonko

swoja droga nie rozumiem tego - faceci gola sie codziennie - powinni to robic perfekcyjnie z zamknietymi oczami

dobrej nocki wszystkim zycze:) we Wroclawiu tak cudownie pada..

Do góry