reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wrzesień 2009

Ja liczac od 1 dnia ostatniej miesiaczki to jak w suwaczki 10 tydzien i jeden dzien, jednak mowi sie ze leci 11 tydzien...Dzis mi sie przypomnialo jak rodzilam Wike, naczy ostatnie tygodnie, wyznaczylysmy 1 dziewczyne (ktora miala najpozniej termin), podala swoj tel i jak ktoras urodzila pisalo sie jej esa z wymiarami, plcia i kiedy super bylo jak zaczelysmy sie sypac :)Jak bedziemy sie juz toczyc i miec konkretne terminy porodow mozemy zrobic taka liste np:1. Kroptusia - prawdopodobnie corka - termin porodu 01.09 Ulozymy sobie to datami i zobaczymy w jakiej kolejnosci naprawde zaczniemy sie sypac i czy sprawdza sie potwierdzenia plci z usg :)) Ale to taka moja luzna propozycja...Tak jak na staraczkach stawialo sie II jak jakas zafasolkowala :)
kroptusia masz bardzo fajny pomysł z tymi porodami:tak::tak:będziemy mogły śledzić na bieżącą która w jakim terminie urodzi:tak::tak:

reklama
No to dziewczyny jak sie troche oswoimy z naszymi maluszkami, moze w 2 trymestrze zrobimy taka liste bo poki co to nawet nie wiem ile nas jest :)...na poczatek tylko sie zrobi wg terminu porodu i tyle bysmy wiedzialy choc ile sie nas we wrzesniu uzbieralo bo widze ze juz ruszyly pazdziowki :) a potem bedzie sie dopisywac daty porodu...Hihi pamietam jak bylo fajnie jak wlasnie u nas jedna prowadzila co miala termin na 31 lipca a posypala sie 15 wiec inna przejela i tylko smsy jej przychodzily bo tak sie sypalysmy :) a ile bylo smiechu jak z corci zrobil sie synek itp...Aaaa i jak dopisywala na liste to pisala imie od razu ze tam Annia - corka Klaudia - ur 01.07, 53 cm i 3500 :)) bedzie super...Staram sie jakos nie myslec negatywnie a to mnie pozytywnie nastroilo

INKA A W KTÓRYM JESTEŚ TYGODNIU??

Wg kalkulatora ciąży 7tc i 5 dzień a w książeczce ciążowej wpisane 5/6. :crazy: oczywiście zauważyłam w domu, już na spokojnie, więc nie wiem o co za bardzo chodzi :confused:.
Wogóle to przed chwilą rozmawiałam z koleżanką, która miała podobnie i okazało się, że to był krwiak, któy sie wchłonął po luteinie. Dziwi mnie że moja lekarka nie potrafiła zinterpretować tego, albo po prostu nie chciała martwić (choć bardziej martwi mnie to ze nie wiedziała co to tak do końca). Poza tym, ja serduszka nie słyszałam :-(, bo nie włączyła głosu (koleżanka mówi że ona za każdym razem słucha, tyle że u innego lekarza),. Jestem trochę rozczarowana tą wizytą :-(i zastanawiam się nad innym lekarzem, tyle że wiązało by sie to prawdopodobnie z porodem w innej miejscowości :-(.

lista jak najbardziej:-).
Dopisuję wszystkie dziewczyny na bieżąco do listy na "poznajmy się" jak się coś będzie zmieniać to można listę modyfikować:tak: a jak już pierwsza dziewczyna się rozpruje to stworzymy listę dzieciaczków:tak:

lista jak najbardziej:-).
Dopisuję wszystkie dziewczyny na bieżąco do listy na "poznajmy się" jak się coś będzie zmieniać to można listę modyfikować:tak: a jak już pierwsza dziewczyna się rozpruje to stworzymy listę dzieciaczków:tak:

dopisalam sie, choc od paru dni mi szwankuje forum nie chce edytowac, wyskakuja znaczki nic nie moge robic jak chce : w kolumnie w rzedzie, makabra :(

Gabis to można powiedzieć, że my prawie identycznie w ciąży jesteśmy;-) niesamowite:-p hehe, ale daty porodu mogą być zupełnie inne:-)
No na to wychodzi ze jest 2 dni roznicy :-) a USG bedziemy miały dokładnie w tym samym czasie, dlatego chciałabym porównać wielkość naszych Fasolek, bo moja sie jakas malutka dla mnie wydaje :confused:

Kroptusia super pomysł i wogole super "zwyczaje" panują na tym forum ;-)Ale lepiej poczekac jeszcze chwile, zeby kazda z nas znała juz płec :-)

I ponawiam moje pytanie. Bo mam na wydruku z USG cos takiego jak Average EDD i obok date 22.09.2009 i czy to jest termin porodu wg USG? Bo zapomniałam zapytac lekarza w tej euforii :-p

Witam;) 19stycznia robiłam test, właściwie to pokazała mi się jedna kreseczka i go spakowałam i kazałam mojemu chłopakowi żeby wyrzucił, gdy On tego nie zrobił tylko go wyciągnął i spojrzał jeszcze raz, była tam druga kreseczka właściwie to ledwie widoczna, więc zarejestrowałam się do ginekologa, On po zbadaniu mnie powiedział że wszystko wskazuje na ciąże ale nie widzi jajeczka, kazał mi przyjść za tydzień aby się upewnić i mogę sobie też zrobić test dla pewności, więc go zrobiłam i okazuje się że też będę miała małego brzdąca we wrześniu:) Jest jednak coś co mnie bardzo martwi, po ostatniej wizycie czyli 28.01.2009 lekarz zapisał mi tabletki tak jak czytałam u dziewczyn wyżej:) Jest to Luteina 50mg. Kazał mi ją brać rano i wieczorem, ale ja nie wiem po ile tabletek i czy to miało być przez tydzień czy przez dwa tygodnie....z tych wszystkich nerwów zapomniałam... strasznie się boję, biorę po jednej tabletce rano i wieczorem.... Strasznie mnie też boli w podbrzuszu... Czy to jest normalne?? Boję się i nie wiem co mam robić?! Czuję się jakbym miała miesiączkę ze zdwojoną mocą...

No na to wychodzi ze jest 2 dni roznicy :-) a USG bedziemy miały dokładnie w tym samym czasie, dlatego chciałabym porównać wielkość naszych Fasolek, bo moja sie jakas malutka dla mnie wydaje :confused:

Kroptusia super pomysł i wogole super "zwyczaje" panują na tym forum ;-)Ale lepiej poczekac jeszcze chwile, zeby kazda z nas znała juz płec :-)

I ponawiam moje pytanie. Bo mam na wydruku z USG cos takiego jak Average EDD i obok date 22.09.2009 i czy to jest termin porodu wg USG? Bo zapomniałam zapytac lekarza w tej euforii :-p

Ja mam EDD jako 1.09.2009 i to termin porodu wiec Ty pewnie tez :)

Dziewczyny ja jestem po kolejnej wizycie :) u mnie 8 tydzień, miałam USG robione ale tak szybko że nie wiem ile dzidzia teraz mierzy :-D ( mierzył dzidzię 2 tyg temu ), no i dzisiaj nie mam zdjęcia . Powiedziałam że boję się trochę przez te częste badania Usg także sprawdził serduszko i koniec :-) Wszystko jest w porządku, wynik toksoplazmozy ujemny, grupa krwi jest ok, kolejna wizyta za 3 tyg.

reklama
Do góry