Witam:-):-):-)!!!
Elu u mojej 3 dzieci weryfikacja NIESTETY :-(nie powiodła się. Po miesięcznym odstawieniu leków, wyniki były bardzo złe - w tej chwili nie pamietam dokładnie jakiego rzędu to były przekroczenia norm, ale dosyć spore! Niestety nam się nie udało, że trzymam kciuki, żeby Wam się powiodło!
A co u nas? Właśnie jesteśmy "świeżo" po usg tarczycy u najstarszej córki - no i ma jednak małą tarczycę:-(, dostałam skierowanie na zbadanie przeciwciał aTPO i aTG, bo być może to jest Hashimoto ale to dopiero w sierpniu. A najnowsze wyniki córki bez rewelacji, ale nieco gorsze niż poprzednie. dawki nie zmieniamy i czekamy na dalsze badania a potem pani doktor zdecyduje!
Mnie jednak nadal niepokoi fakt, że jej tak wooooooolno rosną włosy i paznokcie!!! Paznokcie mogłabym jej obcinać raz na 2 tygodnie i niewiele by jej urosły
!!!
W przyszłym tygodniu idę też na usg z synem, zobaczymy co tam u niego, bo wyniki ma całkiem całkiem, tzn, jego TSH jest niskie 0,29 (0,27 - 4,0), a FT4 13,74 (9 - 20), ale u niego taki poziom utrzymuje się od około 3 lat - świetnie przy tym funkcjonuje, więc nie ma sensu i potrzeby czegokolwiek zmieniać!!!
A moja najmłodsza "agentka" po prostu nie da sobie usg zrobić, NIE i koniec, wrzeszczy, piszczy, kopie, nawet się nie połozy na kozetce.........., nie wiem, może teraz jak pójdzie z bratem to da się przekonać???? trzymajcie kciuki!