Anabuba
czarownica mroźnego lądu
czesc dziewczyny
przez tydzien mialam problemy z kompem wiec nie mialam jak zagldac
musi byc dobrze\!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
cwiczyc cwiczyc i sie nie poddawac!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1
hm moja mala urodzila sie w normie 3550g i 53cm
jak miala rowno 3mies to wazyła 7100g i ze wzrostem 60, ajak miała 5mies to wazyła 8300g:-) a jako roczne 12,3kg.zawsze byla i z waga i ze wzrtem albo na ostatnim centylu albo nie miscila sie w swoim przedziale:-)
do tej pory ma wage i wzrost dziecko o rok starszego,ale starsza corka miala tak samo.powiem wam ze faktycznie jak zaczela raczkowac to szybko zaczela gubic kg
i do zawsze miala duuuuuuuuuuuuuuzy apettyt a dodam ze przez 3miesace byla tylko na piersi,potem nam endo kazala zupki wprwadzac zeby tak szybko nie tyla
moja jak zaczela jesc juz zupki to zaczela robic 1kupke dziennie,ale w sumie nigdy nie bylo wiecej niz 3 dzennie,nawet kak byla na piersi
teraz tez robi tylko1dziennie,sporadyczmie raz na 2dni.ale jezeli widze ze zaczyna robic co2-3dzien i trwa to juz dluzsza chwile to sie okazuje ze jest troche za mala dawka leku,co spradza sie w badaniach.
u mojej egzamin zadje jezdenie jablek lub picie sokow jablkowych.marchwiowe soki przecierowe czy w ogole duza ilosc marchewko dziala zapierajaco
przez tydzien mialam problemy z kompem wiec nie mialam jak zagldac
hej dziewczynydawno tez nic nie pisałam,ale przez to ze mam dola.martwi mnie wszystko!!!anabuba bylismy w klinice i wyniki dobre,wizyta dopiero za 3-miesiące.ale po ostatniej wizycie u neurologa zalamalam sieokreslila natalke na 8 miesiecy w rozwoju ruchowym,powiedziala ze mając rok i cwiczona jest to powinna wiecej postepow robic.dala nam skierowanie do kliniki nerologicznej opuznionego rozwoju na szczegółowe badania.czyli rezonans głowki itd.termin dopiero w lipcu,bo tyle oczekujacych jest.
musi byc dobrze\!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
cwiczyc cwiczyc i sie nie poddawac!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1
Cześć dziewczyny. Czy byłam dzisiaj z moja córcką do szczepienia, ważyli ją i mierzyli. No i waży juz 8200 kg, wzrost 69 cm. Ma dopiero 4 miesiące i wydaje mi sie ze to troche za duzo. Co prawda mieści sie w granicach normy, ale na najwyższym poziomie. W każdym bądz razie chodzi mi o to czy jej szybkie przybywanie na wadze, ma jakis związek z WNT i przyjmowaniem hormonów?? Dodam ze jest karmiona tylko piersia.
hm moja mala urodzila sie w normie 3550g i 53cm
jak miala rowno 3mies to wazyła 7100g i ze wzrostem 60, ajak miała 5mies to wazyła 8300g:-) a jako roczne 12,3kg.zawsze byla i z waga i ze wzrtem albo na ostatnim centylu albo nie miscila sie w swoim przedziale:-)
do tej pory ma wage i wzrost dziecko o rok starszego,ale starsza corka miala tak samo.powiem wam ze faktycznie jak zaczela raczkowac to szybko zaczela gubic kg
i do zawsze miala duuuuuuuuuuuuuuzy apettyt a dodam ze przez 3miesace byla tylko na piersi,potem nam endo kazala zupki wprwadzac zeby tak szybko nie tyla
U mnie córcia też dość sporo przybierała na wadze, szczególnie w pierwszych dwóch miesiącach,lekarz powiedział, że to przez WNT. Mi się wydaje, że to było przez to iż bardzo dużo jadła, taki miała apetyt a też karmię ją tylko piersią. A jak jest u Waszych dzieciaczków z kupkami? Bo u nas to póki co córcia robi tylko jedną na dobę, a miała też dni, że przez dwa dni nie robiła nic - czy to może mieć związek z WNT? Zaparć raczej nie miała.
Pozdrawiam
moja jak zaczela jesc juz zupki to zaczela robic 1kupke dziennie,ale w sumie nigdy nie bylo wiecej niz 3 dzennie,nawet kak byla na piersi
teraz tez robi tylko1dziennie,sporadyczmie raz na 2dni.ale jezeli widze ze zaczyna robic co2-3dzien i trwa to juz dluzsza chwile to sie okazuje ze jest troche za mala dawka leku,co spradza sie w badaniach.
Iza , u nas nie bylo zaparc do tej pory. Tylko teraz od juz 3 dni niema kupki, ale corcia zachowuje sie normalnie ,nie steka ,brzuszek tez ja raczej nie boli. Niewiem co o tym mysleć.
u mojej egzamin zadje jezdenie jablek lub picie sokow jablkowych.marchwiowe soki przecierowe czy w ogole duza ilosc marchewko dziala zapierajaco