reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrodzona niedoczynność tarczycy

Hej dziewczyny,
Magdulichaa super, że ponownie pojawiłaś się na forum:-) Czytałam Twoje wcześniejsze wpisy, bardzo fachowo i pomocnie się wypowiadałaś. Ja jestem na forum dopiero od początku roku, to ono dodało mi otuchy w najgorszych chwilach, kiedy byłam kompletnie załamana tą chorobą. Bardzo się cieszę, że można tu wymienić się doświadczeniami i poradzić się w trudnych sprawach.

Mam nadzieję, że będziesz tu znów zaglądała i że będziesz dzieliła się z nami swoją opinią;-)

Pozdrawiam

reklama
Cześć!!!
Wiem, jak trudno oswoić się z tą choroba, jaki jest pierwszy OGROMNY szok i pytania, dlaczego moje dziecko, itd. Cieszę się również, że moje wypowiedzi w jakiś tam sposób są pomocne! W miarę możliwości będę częściej zaglądała!

Dziewczyny mam pytanie - czy wasze dzieci maja tez takiego starszne powera?? Moja od rana do nocy ma full energii.... caly czas biega, szaleje .. nie usiadzie na chwile...nie mowiac juz o spaniu w dzien , ktore zakonczyla jak miala ok.9msc...

A pytanie 2- niemowlaka robi sie usg tarczycy?? czy czeka sie jak bedzie troszke wieksza?? bo ja spotkalam sie z taka opinia, ze u takiego maluszka jest bardzo mala i ciezko cos zobaczyc???

Moje dzieci też mają niezły "pałer" zwłaszcza syn, ten to nie usiądzie na chwilę, czasem zastanawiam sie jak on daje radę w przedszkolu:confused:??? Najstarsza córka bardzo się w ostatnim czasie wyciszyła a przyznam bez bicia, że potrafiła dac do wiwatu, a Aga wdała się w brata, jest bardzo energiczna, żywiołowa i też taki mały łobuz z niej!

A co do usg tarczycy u dzieci, to pierwsze usg można i powinno się robić w okolicach 1 roku dziecka, ale zapewne są przypadki szczególne, kiedy to badanie robi się wcześniej, a roi się je wcześniej nie da oceny wielkości płatów tarczycy, ale dla ogólnego stwierdzenia, czy takowa w ogóle jest i czy jest na właściwym miejscu.

Witajcie dziewczyny:), do stopi:ostatnio zauwazylam mały postep u córki,zaczła siadac sama we wózku spacerowym ale z mala pomocą bo najpierw nózki podeprze pod raczka ze spacerówki i sie dzwignie do siadu i siedzi:)wiem ze to nie wielki sukces bo z lezaca jak na łozku lezy to tylko do połowy sie dzwignie.czasem juz poraczkuje ze dwa kroki,cwiczymy dalej wojta.

Wsienka-powoli powoli malymi kroczkami i bedzie dobrze;)
zadna z moich corek nie nauczyla sie sama siadac poki nie zaczela raczkowac;)a pozniej siadaly tez tak jakby bokiem-wieksozsc dzieci tak zaczyna,ze raczka na bok i tak po kawaleczku do siadu.w wozku lepiej bo jest sie za co zlapac.ciesz sie ciesz bo masz z czego;)

dzięki anabuba:)mam pytanie,bo od tygodnia zauwazyłam ze z paluszków od środka z opuszków schodzi jej skora (z raczek},czy to moze oznaczac ze cos z hormonami sie dzieje?klinike dopiero mamy w maju pod koniec:(

ale to by jej wszedzie schodzila,gdzie indziej ma gladka skore,u nozek tez .poczytam na necie moze cos na ten temat znajde.

Niekoniecznie wszedzie!!! Moja Magda ma skazę białkową i "rzuca" jej się tylko na plecy i na nogi, tak więc nie każda alergia objawia się w każdym miejscu!

A ja się z lekka zdołowałam, bo byłam dzisiaj z Szymkiem na usg tarczycy i niestety ma dwa guzki w lewym dolnym płacie, wiem, wiem, wiem, to może nic nie znaczyć, mogą za miesiąc, dwa zupełnie zaniknąć, ale może też być w druga stronę. Jeden jest spory a drugi dość mały, ogólnie tarczyca o pojemności 1,64, cieśń nie pogrubiała...........
Cholera czułam, że z nim coś jest nie tak!!!!!!!! Spróbuję się po świętach dobić do lekarki! Ehhhhh życie.......

reklama
hej magdulicha,dzieki za podpowiedz,po swietach pujde z nia do lekarza z tymi paluszkami.tym usg tarczycy to sie tez martwie bo moja jeszcze nie miala usg,a moze tez cos tam ma i to ja tak blokuje w tym ruchu:(,ta nasza endokrynolog jeszcze nam nie zlecila tego.ciekawe ile prywatnie usg tarczycy kosztuje?

Do góry