reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wrodzona niedoczynność tarczycy

PA120048.jpg
pencil.png

reklama
Witam serdecznie mam wrodzona niedoczynność tarczycy którą wykryto u mnie w drugim miesiącu życia a obecnie teraz mam 30 lat. Zawsze moje wyniki po braniu tabletek były ok, wiadomo jak rosłam dawki wzrosły ale było oki. Ale w czerwcu tego roku zaczęło się psuć na co dzień brałam 100 eltroxinu, wyniki czerwcowe tsh 6,940 ulu/ml norma 0,2300-4,500 kazał mi lekarz 2 razy w tygodniu brać 150 więc brałam zrobiłam wynik tydzień temu17.11.2010 tsh 12,530 mlu/l a norma 0,27 - 4,20.
Ktoś miał taki przypadek dlaczego z czym jest związane??? przecież biorę leki powinno się ustawić

Witam
Interesuje mnie jak podajecie euthyrox. Moj syn ma 3mce i ja podaje na lyzeczce , ale slyszalam o strzykawce , kieliszku itp. Wypijaja wszystko czy zdarza sie ze cos wyplynie?
Pozdrawiam

witaj
ja swoeje corce od pocztaku podawalam na lzeczce taka papke z tabletki z kilkoma kroplami melka lub soku wiec nie bylo wiekszych problemow z polknieciem
a czasami zdazylo sie ze cos tam wyplynelo ale lekarka niekazala sie tym przejmowac;)

gugaa ja tak samo jak Anabuba tylko ja podwalam zawsze z kilkoma kroplani wody, a teraz podaje jej tabletkę do rączki i sam wie że trzeba ją zjeść, i nam też sie zdarzało że coś wypłynęło.

witaj anabba i reszta mam:)dzis byliśmy u endo.mała ma zmienioną dawke z jednej tabletki na 1,5-25mg.bo tsh wyszło :7,66.a tak to jestesmy po wizycie neurologa,powiedziała nam że córeczka jest ruchowo na 6miesiąc:(.a intelektualnie idzie bardziej do przodu.ale ostatnio zauważyłam ze wygina sie już do tyłui podnosi na dłoniach,oraz nóżki daje pod dupke i robi taki mostek na stópkach.tylko nie wiem czy to do raczkowania sie tak ustawia czy do stania?moze mi napiszecie dziewczyny?pozdrawiam wszystkich:)

wsienka a akurta wczoraj myslalam o Tobie;)
ruchowow ma 4mieisace w plecy czyli nie jest az tak zle,tak mi sie wydaje,.moja do 1,5roku byla 2mieisace ruchowo do tylu.zobaczysz nadrobi;)a mostek do tylu?hmmmmmmmmmm szczerze nie wiem doczego to,ale znak ze cwiczy miesnie pleckow i co by nie bylo jest lepiej;)

reklama
Dzieki sliczne za odpowiedz:)
Izabell96 ile ma Twoja coreczka , ze juz je samodzielnie tableteczke? i o jakies porze dnia? bo moj synek ma 3 mce . Eutyrox dostaje od urodzenia oczywiscie na lyzeczce, teraz juz pije ladnie wszystko, ale na poczatku byl kosmos. Dzieki za pocieszenie bo poczatki byly trudne i zdarzalo sie ze cos wyplynelo:( ale skoro sie nie przejmowac to sie nie przejmuje :)
Ciekawe jak bedzie pil jak zaczna mu isc zabki .
Jeszcze maly opis podawania
Zasypia o 23 o 4 sie budzi i je mleczko, pozniej 7 na spiocha lub polspiocha daje mu hormonka i o 8 je, ale zapewne to sie zmieni bo za miesiac wprowadzam mu stale posilki.
Pozdrowionka dla maluszkow i mamusiek.

Do góry