reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrodzona niedoczynność tarczycy

PA120048.jpg
pencil.png

reklama
Witam serdecznie mam wrodzona niedoczynność tarczycy którą wykryto u mnie w drugim miesiącu życia a obecnie teraz mam 30 lat. Zawsze moje wyniki po braniu tabletek były ok, wiadomo jak rosłam dawki wzrosły ale było oki. Ale w czerwcu tego roku zaczęło się psuć na co dzień brałam 100 eltroxinu, wyniki czerwcowe tsh 6,940 ulu/ml norma 0,2300-4,500 kazał mi lekarz 2 razy w tygodniu brać 150 więc brałam zrobiłam wynik tydzień temu17.11.2010 tsh 12,530 mlu/l a norma 0,27 - 4,20.
Ktoś miał taki przypadek dlaczego z czym jest związane??? przecież biorę leki powinno się ustawić

Witam
Interesuje mnie jak podajecie euthyrox. Moj syn ma 3mce i ja podaje na lyzeczce , ale slyszalam o strzykawce , kieliszku itp. Wypijaja wszystko czy zdarza sie ze cos wyplynie?
Pozdrawiam

witaj
ja swoeje corce od pocztaku podawalam na lzeczce taka papke z tabletki z kilkoma kroplami melka lub soku wiec nie bylo wiekszych problemow z polknieciem
a czasami zdazylo sie ze cos tam wyplynelo ale lekarka niekazala sie tym przejmowac;)

gugaa ja tak samo jak Anabuba tylko ja podwalam zawsze z kilkoma kroplani wody, a teraz podaje jej tabletkę do rączki i sam wie że trzeba ją zjeść, i nam też sie zdarzało że coś wypłynęło.

witaj anabba i reszta mam:)dzis byliśmy u endo.mała ma zmienioną dawke z jednej tabletki na 1,5-25mg.bo tsh wyszło :7,66.a tak to jestesmy po wizycie neurologa,powiedziała nam że córeczka jest ruchowo na 6miesiąc:(.a intelektualnie idzie bardziej do przodu.ale ostatnio zauważyłam ze wygina sie już do tyłui podnosi na dłoniach,oraz nóżki daje pod dupke i robi taki mostek na stópkach.tylko nie wiem czy to do raczkowania sie tak ustawia czy do stania?moze mi napiszecie dziewczyny?pozdrawiam wszystkich:)

wsienka a akurta wczoraj myslalam o Tobie;)
ruchowow ma 4mieisace w plecy czyli nie jest az tak zle,tak mi sie wydaje,.moja do 1,5roku byla 2mieisace ruchowo do tylu.zobaczysz nadrobi;)a mostek do tylu?hmmmmmmmmmm szczerze nie wiem doczego to,ale znak ze cwiczy miesnie pleckow i co by nie bylo jest lepiej;)

reklama
Dzieki sliczne za odpowiedz:)
Izabell96 ile ma Twoja coreczka , ze juz je samodzielnie tableteczke? i o jakies porze dnia? bo moj synek ma 3 mce . Eutyrox dostaje od urodzenia oczywiscie na lyzeczce, teraz juz pije ladnie wszystko, ale na poczatku byl kosmos. Dzieki za pocieszenie bo poczatki byly trudne i zdarzalo sie ze cos wyplynelo:( ale skoro sie nie przejmowac to sie nie przejmuje :)
Ciekawe jak bedzie pil jak zaczna mu isc zabki .
Jeszcze maly opis podawania
Zasypia o 23 o 4 sie budzi i je mleczko, pozniej 7 na spiocha lub polspiocha daje mu hormonka i o 8 je, ale zapewne to sie zmieni bo za miesiac wprowadzam mu stale posilki.
Pozdrowionka dla maluszkow i mamusiek.

Do góry