reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrodzona niedoczynność tarczycy

reklama
tak stopi karmie córcie piersią,a to ma jakis wpływ na te wyniki?

Jak najbardziej tak. U mnie podejrzewali jakies problemy z tarczyca, bo starsznie schudlam po ciazy i nie moge przytyc. Zrobilam badania i hormony wyszly po za norma. Z wynikami poszlam do endokrynologa... i jego pierwsze pytanie : czy karmie mala piersia,.. ja: tak... na to lekarz, ze przy karmieniu piersia tsh i ft4 moga wyjsc po za norma... dlatego kazal mi powtorzyc wyniki jakies 4-6tyg po tym jak mala odstawie od piersi.. Tak tez zrobilam i wynik byl juz w normie.

aha,czyli mam narazie na zapas sie nie przejmowac?narazie nie zamierzam konczyc ja karmic piersia,mam dobre mleko:)a dopiero w marcu mam endokrynologa,wiec troche czasu minie jeszcze.dzieki stopi za odpowiedz.

witajcie kochane mamuski:)dawno mnie tu nie było:(troche problemów miałam.u mnie nadal córka słaba,zaczela 10 miesiąc i jeszcze nie siedzi,nawet sie nie podpiera:(trace nadzieje i sily:(moze zle ja ćwicze?malo waży:(.a na dodatek kolejne zmartwienie bo zrobilam sobie z ciekawosci badania na tarczyce i wyszła lekka niedoczynność u mnie:(,kolejna kontrol w marcu u endokrynologa zeby wyniki porównać.czy sie pogorszyły.

a co rehabilitant na jej postepy?
nic nie mowi?
a zalatwialas w koncu zasielk pielegnacyjny?bo juz nie pamietam:baffled:

p.s. a badania mialas robine jak karmisz piersia.. czy nie karmisz???
spokojnie nie musi jeszcze siedziec... daj corci czas.. znam dzieci ktore zaczely siadac ok. 11msc zycia , a juz w 13msc chodzily..

siadac a siedziec to jest roznica akurat.najpierw dziecko samo siedzi z podparciem a doeprio pozniej potrafi samo usiasc.

Wisienka ja robilam tsh juz po zakonczeniu karmienia i mialam w normie

my jutro do endo.zobaczymy co powie

a co rehabilitant na jej postepy?
nic nie mowi?
a zalatwialas w koncu zasielk pielegnacyjny?bo juz nie pamietam:baffled:

siadac a siedziec to jest roznica akurat.najpierw dziecko samo siedzi z podparciem a doeprio pozniej potrafi samo usiasc.

Wisienka ja robilam tsh juz po zakonczeniu karmienia i mialam w normie

my jutro do endo.zobaczymy co powie

Nie rozumiem tego wytlumaczenia?? Napisalam, ze spokojnie nie musi siedziec, nie mialam na mysli siadac... Znam dzieci ktore siedzialy z podparciem dopiero w 10msc, bez podparcia w 11msc, a potem szybko zaczely chodzic..Mi neurolog mowila, zeby sie nie trzymac sztywno wyznaczonych przedzialow ... a jak dziecko jest rehabilitowane z jakiegos powodu to tym bardziej ma prawo pozniej siedziec nawet z podparciem. :-) To jej slowa :-

Nie no oczywiscie ze masz racje,kazde dziecko ma swoje tempo rozwoju.znam dzieci ktore nie potrafily same usiasc tylko z lezenia od razu na nozki stawaly;)

z ta roznica to chodzilo mi o to ze jak dziecko siedzi tzn ze je posadzisz i siedzi,z podparciem czy bez.a ze siada-tzn ze samo potrafi podniesc sie do siedzenia z lezenia na pleckach;)

Nie no oczywiscie ze masz racje,kazde dziecko ma swoje tempo rozwoju.znam dzieci ktore nie potrafily same usiasc tylko z lezenia od razu na nozki stawaly;)

z ta roznica to chodzilo mi o to ze jak dziecko siedzi tzn ze je posadzisz i siedzi,z podparciem czy bez.a ze siada-tzn ze samo potrafi podniesc sie do siedzenia z lezenia na pleckach;)

Oki :-) :-) jzu rozumiem

helo helo
my po kontroli.
ostatnio Weronika nie miala pobieranej krwi wiec dopeiro dzis po 3mieisacach zwiekszonej dawki.lekarka zadowolona z jej rozowju i kontrol dopeiro za pol roku,bo powiedziala ze jak dziecko skonczy 2lata to juz nie trzeba tak czesto kontrlowac bo nawet jezeli zajda jakies zmiany z powodu zbyt malej dawki leku to sa to zmiany odwracalne.tak wiec my powoli na prosta;)
nastepnym razem wiek kostny i pewnie usg,bo lekarka swteirzdila ze nie ebdzie sie z nia szarpac,ze jak bedzie wieksza to spokojniej polezy;)

anabuba rechabilitantka powiedziala ze dawno nie miala dziecka o tak slabym napieciu miesniowym.:(natalka nawet nie umi sie odephac na dłoniach do tylu,tak wygiąć,tylko dalej na tych rozjechanych przedramionach:(.podparta tez nie siedzi.teraz postepy jej w mowie ida bo mowi ;da-da,ga-ga itd.moze w ruchu potem znow ruszy:(.a ten zasilek mam,do 2012roku.my dopiero wizyte mamy za miesiac,jestem ciekawa bo 3-miesiace odstepu bedzie.dzieki wam za pocieszenie.

reklama
Do góry