hej dzieki za slowa otuchy
)
jestesmy na etapie szukania wszedzie oznak choroby, teraz "zaobserwowalismy" objaw zachodzacego slonca, ze robi zeza i wysuwa jezyczek
z usg tarczycy mamy zrobic tak samo - 4 list mamy usg bioderek to wtedy sprawdzimy
zaczelismy dawac 37,5 w jednej dawce od 2 dni i jest niespokojna, zasypia i budzi sie co jakis czas, ciagle szuka cycka
co do zoltaczki, na razie nie przechodzi, zazolconą ma buźkę najbardziej i bialka oczu a lek podajemy 2 tygodnie
super ze u Was wszystko ok, trzymajcie kciuki za nasza malutką
co to za objaw zachodzacego slonca?????????
pierwsze o tym slysze...
kazdy noworodek robi zeza bo jego miesnie galki ocznej nie sa jeszcze dobrze wycwiczone.
co do zoltaczki-zaczyna sie od oczu i buzi i pozniej tulow i konczyny,jak schodzi to najpierw rpzwe robia sie konczyny ,pozniej tulow ,na koncu buzia i oczy.jezeli tylko zostala bzuia i oczy tzn ze juz niewlee jej tego zostalo
na tej dawce moze byc troche niespokjna ale mysle ze szybko sie do tego przyzwyczai.jezeli nie to dzownncie do waszego endo i moze trzeba bedzie zmniejszyc dawke.
ale ysle ze wszytsko sie szybko uspokoi
co do szukania cyca-skoro dostaje hormon to jej metabozlim sie poproawil i przyspieszyl i poprostu pewnie szybciej glodnieje
no i w koncu rosnie
pod koniec 1 mieiaca i w 2 mieisacu dzieci przechodza tzw skok rozwojowy i moga bardzo czesto i duzo potrzebowac pokarmu.
ja swja corke w dzien w tym wieku to nawet co godzien karmilam,czasami raz dziennie musiala dostac butelke
ale jakos to przetrwal;ysmy
mama musi duzo pic-najlepiej wody,dobry jest sok jablkowy i sa herbatki mlekopedne w aptece
ja ososbiscie polecam nie te granulowane tylko takie zwykle to zaparzania w torebce.tansze ale i skuteczniejsze bo ziola nie sa tak przerobione jak te granulowane
))
Weteran-moja corka urodzila sie z waga 3550g i 53cm dluga
bardzo szybko przybierala na wadze i na samej piersi wazyla 7kg jak miala 3mieisace(a przeciez kazali karmic na zadanie
)
teraz ma 3 lata i wazy 20kg-sporo ale jest zbita a nie tlusta
no ale jest tez wysoka bo ma 104cm wiec i z waga i ze wzrotem zawsze byla na 97 centylu albo powyzje
ale ja mam 167cmm a maz 188cm.starsza corka tez jest wysoka i miala podobna wage w tym wieku
jezeli wzrost i waga ida w parze to dodbrze,gorzej jakby byly zbyt duze rozbieznosci,ale zawsze mozecie zapytac edno albo pediatre jak cos was niepokoi