Witajcie u nas ma forum
u mnie było podobnie.z piety wyszło tsh 275 , a w poradni na wizycie w 15dniu ponad 100 (dalej nie oznaczali). ft4 szczerez ,mowiac juz nie pamietam.a moja córka urodziła sie 16pazdiernika
wiec juz 3 lata się z tym meczymy.
moja córka od razu dostała dakwe 37,5 i endo mówiła ze moze byc troche nadpobudliwa,nispokojna,rozdrazniona,ale ja w sumie niczego takiego nie zauwazyłam.z reguly takie małe dzieci dobrze znosza wysokie dawki i po kilku dniach powinno sie zaczac wszytsko uspokajac.
co do wizyty-my miasymy kontrol jakso po 1,5mieisaca wiec mysle ze u was tez bedzie dobrze,tymabrdziej ze macie zwiekszyc córezczce dawke.
ale mozecie za amsiac na wszelki wypadek zbadac tsh i ft4 tylko jezeli bedziecie robic obydwa te badania to krew musi byc pobrana przed podaniem leku.
moje pytanie-czy córka nie miala dlugiej zoltaczki?
prponuje zwrocic uwage na jej napiecie miesniwoe ,poniewaz dzieciaki z niedoczynnoscia z reguly maja obnizone napiecie miesniowe,moja z racji dlyugiej zoltaczki i slabej czynnosci serca po porodzie i lekkiemu niedtlenieniu miala zwiekszona napiecie napiecie miesniowe i wymagala rehablitacji.
wiotkosc tez wymgaa rehabilitacji.
oczywiscie nie chce was starszyc,chociaz to nic strasznego,ale poprostu miejcie to na uwdze i przy najblizeszej okazji zwroccie pediatrze uwage na to.
i odradzam poki co szczepinia.mozna je odroczyc zeby niepotrzebnie jeszcze nie obciazac organizmu.moja corka miala szczepiniea po porodzie ,jak miala 6 tyg na zoltcazke a reszte dopeiro jak skonczyla 3miesiace.
w usmie super sie rozwuija.jest duza,rezolutna,zabawna,ciagle "na haju:
)))))))znaczy sie coagle sie cieszy
i od 1listopada idzie do przedszkola
pozdrawiam