Cześć zatroskane mamy!
Moja Kingula od dwóch miesięcy ma podwyższoną dawkę hormonu. Brała 25, teraz dostaje 37,5. Jej tsh spadło z 5,64 na 2,82. Ale FT4 wzrosło powyżej normy na 26,8. Od czasu zwiększenia hormonu Kinia nie przespała żadnej nocy. Jesteśmy wykończeni. Malutka budzi się po 6-10 razy. Płacze, wierci się, rzuca po całym łóżeczku... Widać, że jest bardzo wymęczona, a zasnąć nie może. Oboje z mężem jesteśmy przygnębieni tymi torturami. Czy podwyższone FT4 ma wpływ na brak snu? Nie mamy na nic siły. W dodatku oczekujemy maluszka, więc ja jestem zupełnie nie do życia. Brak snu potwornie nas wykańcza. Co o tym myślicie? A! Podaję Kini melisę... Nic nie pomaga.
witaj
z tego co moja doktor mi mowila gdy dziecko dostaj wysoka dawke leku,tzn ciut za wysoka niz powinno to moze sie to objawiac klopotami ze snem ,rozdraznieniem itd.
co do podwyzwzonego ft4 nie pomoge
ale jak wiadomo corcia rosnie to powoli ilosc hormonu powinna byc dobra jezeli teraz jst za wysoka.
a moze zwyczajnie ida jej zeby?
Witamaj
Pomimo że tutaj przeważa grono mam ty nie bede dyskryminowany jako tata.
A więc do rzeczy chciałbym zapytań czy wasze dzieci z WNT miały problem z nauka mówienie. Ja mam córkę z WNT i ma 2 lata i niecałe 2 miesiące i mówi mama, nie, baba i czasem tata ale generalnie tata to u niej mama. Wiem że każde dziecko ma swój czas na mowe ale ja sie zaczynam obawiać czy to nie od WNT, reszta jest w porządku ruchowo aż za natto i rysuje kółka które są na bilańsie 4 latka. Martwi mnie tylko to mała ilość słów.
witamy tatusia
milo mi ze nie tylko zatroskane mamy tu sa:-)
moja corcia teraz skonczy 3latka i powiem ci ze dopeiro niedawno rozgadala sie na dobre,tak jakos w wakacje.jak byla w wieku Twojej corki to tez zbyt wiele nie mowila,sporo po sowjemu.a moze ona nie potrzebuje mowic?wiadomo ze rozumiecie ja bez slow i poprostu nie potrzebuje wiecej mowic niz minimum?
wiesz ja tez sie amrtwilam czy moja corka malo mowi,ale jak miala ,5 roku jzu rysowala kolka i robila sporo innych rzeczy.
a dodam ze moja starsza ma autyzm wiec mialam zalaczone podwojne czuwanie:-)
teraz juz wiem ze moje obawy byly niepotrzebne.jezeli corka rozumie duzo z tego co sie do niej mowi-stosownie do wieku to mysle ze poki co nie ma czym sie przejmowac.
moja w tym wieku lubila teletubisie i chociaz bajak byla dla mnie glupia to zauwazylam ze malaa spro slowek wlasnie stamtad zlapala.
od wakacji przszedl czas na Klub przyjaciol Mysszki Mickie i teraz juz w ogole sie rozagdala
no zeby nie bylo ze moje dziecko siedzi calymi tdniami przedz tv
bo nie siedzi
ale ja np.celowo nie mam tv cyfrowej tylko naziemna bo chociaz wiem co i ile ogladaja moje dzieci.juz woe po raz setny myszke mickie ktora dczegos potrafi nauczyc czy Reksi i bolka i loka na tv puls niz jakies stwory na cartoon network
jakby ktos chcial to cala seria myszki mickie jest na torrentach