Dziś dzwoniłam aby dowiedzieć się o wyniki i tak
w lipcu było 49 tsh a teraz jest 9 ale w normie to się nie mieści jest trochę za wysoki tak mi się wydaje co wy o tym sadzicie wiem ???
a wizyta kolejna w styczniu ale na pewno badanie zrobie w listopadze albo w polowe pazdziernika i zadzwonie jak by cos mi sie nie podobałao do swojej endo
Dziewczyny co ile powinna byc wizyta z ytakim maluchem jak mój ma 2 miesiace, bo chyba nie co 4 zastanawiam sie powaznie nad zmia lekarza może któś jest z waz z warmińsko- mazurskiego lub podlaskiego woj. i kogoś może polecić
no co tu dużo mówić, tsh jest za wysokie, ale to dopiero początki leczenia, nie chce mi się wertować twoich postów, napisz mi jeszcze raz jaką dawkę dziecko dostaje? i czy miał już zwiększaną dawkę, bo wg mnie powinna dawka być zwiększona, bo widać, że tyroksyna zaczyna konkretnie się wyrównywać, ale nadal za mało jej w organizmie
co do wizyt, gdzieś już pisałam, że przez pół roku powinny być raz na miesiąc a po zmianie dawki leki co 6 tygodni (czyli raz na 2 miesiące), potem wizyty co 3 miesiące, co 6 itd, ale to jest schemat, który powinien być przestrzegany ale nie jest (zależy zresztą od lekarza)
, przy tak małym dziecku uważam, że tak odległa wizyta nie jest słuszna, 4 miesiące
, teraz jest najważniejszy czas na ustawienie dawki, a jeśli obecna dawka będzie za mało, to oznaczać będzie, że dziecko przez 2 miesiące będzie miało niedobory tyroksyny, a wiadomo jak ważne jet w pierwszych miesiącach prawidłowe dawkowanie
koniecznie po 6 tygodniach od tej wizyty zrób badania!!! KONIECZNIE!!!!