reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrocławianki - jaki szpital????

Jestem bardzo zadowolona z porodu na klinikach na Chałubińskiego. Świetna opieka zarówno lekarzy jak i pielęgniarek. Warunki do zniesienia. Polecam!

reklama
A ja mam pytanie do mam, które rodziły na Brochowie.
Przeczytałam prawie cały wątek i o tym szpitalu jest akurast najmniej informacji.
Czy możecie coś więcej napisać o warunkach, personelu, całej procedurze itp.
Najbardziej mnie interesuje jek wygląda sprawa z porodem rodzinnym.

Z góry dzięki :-)

czesc dziewczyny,

powoli zaczynam myśleć o porodzie ;-). mam nadzieję rodzić na dyrekcyjnej, w związku z tym mam pytanie czy orientujecie się co trzeba mieć ze sobą, co dla maluszka itd ?

pozdrawiam :-)

Na pewno weź ze sobą ciuszki dla maleństwa bo mój jak im się ich skończyły to był zawinięty tylko w pieluchę, do tego krem do pupy i pieluchy.Dla siebie weź laktator może okazać się zbawienny przy nawale, zastoju lub przy braku mleka, wkładki laktacyjne, podkłady poporodowe o ile nie lubisz latać co chwila po ligninę, która nie jest zbyt przyjemna w dotyku, majtki poporodowe ale te siateczkowe te drugie nie dopuszczają powietrza i odparzają w dodatku są źle widziane na oddziale i o ile nie chcesz słyszeć ciągłych komentarzy że są złe i że masz je ściągnąć to nie polecam a latanie bez majtek jest bardzo uciążliwe i nieprzyjemne.oczywiście koszule do karmienia o ile nie chce się używać szpitalnych. Duże ilości picia, najlepiej wody mineralnej niegazowanej i coś do jedzenia bo porcje są małe i niekoniecznie zdatne do jedzenia dla matek karmiących.Polecam zabrać krem do piersi ujędrniający bo po porodzie piersi od razu nabrzmiewają i w tedy pojawia się najwięcej rozstępów . To to co mi sie przydało jak rodziłam rok temu na dyrekcyjnej :)jak mi się coś przypomni to napiszę

dziękuję Marma :-)

będę za 2 tyg na dyrekcyjnej to jeszcze tam dopytam o szczegóły.

A sa tam jakieś wymogi co do ubranek dla maluszka ? bo gdzieś czytałam, że w nietorych szpitalach tylko kaftaniki preferują, w innym "całe wdzianka". Koszulę wolę swoją, bo ichniejszą już miałam przyjemność mieć do zabiegu na patologii i cały świat mógł mój biust oglądać :-). Jedzenie pychotka :-D, więc małż będzie musiał nauczyć się gotować ;-)

dziękuję Marma :-)

będę za 2 tyg na dyrekcyjnej to jeszcze tam dopytam o szczegóły.

A sa tam jakieś wymogi co do ubranek dla maluszka ? bo gdzieś czytałam, że w nietorych szpitalach tylko kaftaniki preferują, w innym "całe wdzianka". Koszulę wolę swoją, bo ichniejszą już miałam przyjemność mieć do zabiegu na patologii i cały świat mógł mój biust oglądać :-). Jedzenie pychotka :-D, więc małż będzie musiał nauczyć się gotować ;-)

Witam - Koti ja też chciałabym się dowiedzieć coś więcej na temat Dyrekcyjnej bo zapewne będę się tam rozsypywać w maju :-D, napisz jak wypadła wizyta. Idziesz na oglądanie porodówki czy na jakąś wizytę? jak na oglądanie to jak można coś takiego załatwić?

niestety nie na oglądanie. ja z tych problematycznych ... ale postaram się przy okazji coś więcej dowiedzieć i dam znać ;-)

nie wiem jak mozna załatwić sobie oglądanie porodówki :confused: pewnie przez szkołę rodzenia, która podobno działa przy dyrekcyjnej. a nie wiem czy mozna sobie tak wejść "z ulicy" i poprosić o zwiedzanie :confused:

nie wiem jak na Dyrekcyjnej, ale na Kamieńskiego kiedyś można było wejść z ulicy i obejrzeć porodówkę.

Dwa miesiące temu rodziłam na Brochowie i wszystko było w porządku, no może poza naprawdę paskudnym jedzeniem i niezbyt ładnie pachnącymi "kucharkami" , które to jedzenie roznosiły (kuchni nie ma, tylko catering dojeżdża, zresztą pewnie wszędzie tak jest) ;

Poród rodzinny za opłatą cegiełkową i podbitą pieczątką ordynatora. Ale - ja przybyłam na salę przedporodową o 18, stamtąd o 20ej na salę porodów rodzinnych - zgody ordynatora nie miałam (nie planowałam rodzić na Brochowie), a jeśli chodzi o cegiełkę to położne powiedziały , ze nie ma takiej konieczności... Sala rodzinna super , przytulna, nowa, z wnęką dla tatusia, kanapą, telewizorem itd. miodzik (są takie 2). Opieka położnej przy porodzie (bez żadnych opłat) na medal. (mam porównanie z kamieńskiego 3 lata wcześniej).
Na położnictwie też w porządku, nikt wokół mnie oczywiście nie biegał, ale jak o coś poprosiłam to wszystko dało się załatwić. Problemy z laktacją? dziewczyn siedziały u położnych i się douczały, coś bolało ? dawały leki, jak któraś była za słaba po porodzie? pomagały pójść do toalety, pod prysznic. W sumie oki.

Kalemeon - jak coś chcesz wiedzieć konkretnie to pytaj, chętnie udzielę info.

Ja rodziłam na Dyrekcyjnej 8 m-cy temu, opieka naprawdę ok, zarówno dla mam jak i dla maluchów. Niepotrzebne są ciuszki, chyba, że mama bardzo chce. Musisz mieć swoje pieluch, chusteczki, coś do pupy i ewentualnie do ciałka (oliwka). Poza tym nic więcej. Naprawdę ten szpital mogę polecić;)

Ja rodziłam na Dyrekcyjnej 8 m-cy temu, opieka naprawdę ok, zarówno dla mam jak i dla maluchów. Niepotrzebne są ciuszki, chyba, że mama bardzo chce. Musisz mieć swoje pieluch, chusteczki, coś do pupy i ewentualnie do ciałka (oliwka). Poza tym nic więcej. Naprawdę ten szpital mogę polecić;)

czyli naprawdę niewiele, bałam się że z wielką walizą będę musiała iść :-). leżałam na dyrekcyjnej na patologii, wcześniej na kamieńskiego, przewinęłam się też przez brochów - wszędzie z powodu problemów - i tylko na dyrekcyjnej czułam się bezpieczna, mimo że warunki "wizualne" najgorsze ;-) . ale nie to się liczy.

reklama
Czesc dziewczyny.

Mam pytanie czy ktoras rodzila w trzebnicy Zastanawiam sie nad wyborem tego wlasnie szpitala ale chcialabym poznac Wasze opinie

Do góry