reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrocławianki - jaki szpital????

tak jak Bishopka pisze, rodzilam na Brochowe i ja bylam zadowolona ale mój poród przebiegal bez komplikacji (bez szycia i znieczuelnia) i bardzo szybko (ledwo zesmy sie wszyscy zorientowali ze juz z pelnym rozwarciem chodze). trafilam tez na fajna polozna dzieki ktorej tak szybko urodzilam i potem sama zagadalo do pielegniarek na dole zeby mi daly pokoj 2 osobowy;) i za rodzinny nic nie placilam- sale byly wolne i same mnie tak skierowaly. dodam ze na brochów trafilam przypadkowo bo mialam umowiona polozna w Oławie i tam mialm rodzic. co do znieczulenia to jak pisalma ja nie mialam ale dziewczyna ktora do mnie doszla do pokoju dostala to zzo bez problemu....ale wiecie, rozne porody, rozni lekarze i polozne na dyzurze i rozne rodzace;)

reklama
Devi dobrze napisała - różne porody, różni lekarze i położne na dyżurze i różne rodzące. Każdy ma inne oczekiwania. Każdy się na coś nastawia. Jak poród przebiegnie inaczej niż sobie to zaplanowaliśmy to już w naszych oczach szpital ma złą opinię.

A z znieczuleniem to jest jakoś tak, że podaje je się gdzieś koło 3-4cm rozwarcia. Wcześniej podane może przestać działać gdy już się zacznie II faza.. A za późno podane może nie zadziałać albo akcję spowolnić. No i trzeba trafić na wolnego anestezjologa.
Ja, mimo, że rodziłam na klinikach pytałam lekarza o ZZO. Powiedział, że jak mi się uda urodzić na jego dyżurze to mi załatwi. Urodziłam kilka godzin przed jego dyżurem :p. Źle jednak nie było. Widok małego sprawił, że o wszystkim zapomniałam :)

Ilonka, ja właśnie się jutro mam zamiar zarejestrować do dr Berezy w Brzegu na usg 3/4D. Jesli chodzi o to badanie, to jest ponoć najlepszy w Brzegu, bo tylko on ma taki aparat :-D Koszt to 200 zł. Zdjęcia i filmik widziałam u innych, więc jest fajnie i wyraźnie, a do tego podobno nigdy nie myli się co do płci, u mojej koleżanki już w 13 TC stwierdził bezbłędnie. Jak chcesz, to mogę dać znać środa/czwartek, o ile uda mi się zarejstrować.

lilonka , na klinikach jest dr Baran bardzo dobra neonatolog ( z małym leżałam po porodzie bo miał zapalenie płuc przez moją infekcję 2 m-ce wcześniej :-( i podejrzenie iż w ciąży przeszłam cytomegalię) na Kamieńskiego sa dobrze wyposażeni...o Borowskiej nie wiem nic po za, że świeży szpital i pewnie tez sprzętowo nieźle stoją...jak pisałam gdzieś wyżej, teraz mam dr z Borowskiej, na Klinikach rodziłam 6 lat temu a na kamieńskiego pracowałam przez 5 :-) i dwa ostatnie znam dość dobrze, a nie lubię obcych miejsc...i tak jak dziewczyny piszą, poród dobry gdy się dobrze kończy i nie ma komplikacji...czego Wam i sobie życzę :-)

Więc byłam na usg i to nie było 4D, a 3D :-) Nie zrobiło to na mnie jakiegoś wrażenia, może dlatego, że mój lekarz prowadzący ma dobry sprzęt usg 2D i widok jak dla mnie bardzo zbliżony. Gdybym miałą drugi raz wydać 200 zł, to bym się mocno zastanowiła. Ja nie polecam, choć moje koleżanki od tego lekarza co byłam, wychodziły w ekstazie po takim seansie :-D

reklama
No nie wiem, ja widziałam obraz bardzo podobny do zwykłego usg. Mam tez dużą warstwę skóry na brzuchu :zawstydzona/y: a to utrudnia odczyt :-) Więc, jeśli należysz Ilonko do osób szczupłych, to idź, możesz nawet do dr Berezy za 200 zł, zawsze to 100 w kieszeni.

Do góry