reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrocławianki - jaki szpital????

reklama
Ja rodziłam córkę na Kamieńskiego ale to było prawie 11 lat temu i miałam wtedy dobrą opinie o tym szpitalu, zaopiekowali sie nami wysmienicie... teraz nikogo nie znam z tamtąd... z Borowskiej dr Floriański robił mi badania prenatalne w tej ciąży... bardzo miły i fachowy...

Dziewczynki, wiem, że przynudzam, ale zmieniłam mój wybór :-D chyba przejdę do Fuchsa, tylko chciałabym wiedzieć o Nim coś więcej, pomozecie ??Chodzi mi o to, czy jest szansa umówienia się na cc, czy załatwi chociażby miejsce w szpitalu i co najważniejsze o kompetencje.
Z Zimmera chyba zrezygnuję, bo potrafi brać za wizytę nawet 500 zł :szok: tyle zapłaciła moja koleżanka. Rozumiem, tytuł naukowy nie wziął się z powietrza i trzeba za niego płacić, ale bez przesady, za 4 wizyty mam wózek :-)

Dziewczynki, wiem, że przynudzam, ale zmieniłam mój wybór :-D chyba przejdę do Fuchsa, tylko chciałabym wiedzieć o Nim coś więcej, pomozecie ??Chodzi mi o to, czy jest szansa umówienia się na cc, czy załatwi chociażby miejsce w szpitalu i co najważniejsze o kompetencje.
Z Zimmera chyba zrezygnuję, bo potrafi brać za wizytę nawet 500 zł :szok: tyle zapłaciła moja koleżanka. Rozumiem, tytuł naukowy nie wziął się z powietrza i trzeba za niego płacić, ale bez przesady, za 4 wizyty mam wózek :-)

dlaczego chcesz umówic sie na cc? jakies medyczne powody? czy psychiczne bardziej?:happy:

ja byłam kiedys u Fuscha na 2 wizytach - raz na sw. Mikołaja a raz na Kamienskiego chyba...ale to dawno było - to były moje pierwsze wizyty u ginekologa w zyciu i własnie jego wybrałam na badacza kierując sie opiniami w necie:-p

A to co piszecie o szpitalach np. na Borowskiej ze trzeba chodzic do lekarza który tam pracuje zeby tam rodzic to jakas masakra - czy to jest legalne? czyli nie mam szans na to koło porodowe jesli nie chodze do gina który tam działa?

ja w ogóle nei wybieram lekarza prowadzącego pod względem tego gdzie ma praktyki - nawet nie wiem czy mój pracuje w jakims szpitalu:szok::laugh2:

malbertka, bardziej ze względów psychicznych i nie chodzi wcale o strach przed bólem. Dużo przeszłam i chciałabym komfort mieć zapewniony. Oczywiście niekoniecznie chodzi mi o cc planowane (to w razie "w"), ale na pewno chciałabym mieć poród wywołany w 38TC.
Mieszkam w Brzegu opolskim, czyli koło 50 km od Wrocka, w Brzegu też mam swojego lekarza, ale od stycznia zamierzam chodzić do lekarza we Wrocku, ale tylko takiego, który pracuje w szpitalu, gdzie oddział neonatologiczny ma co najmniej 2 stopień referencyjności, właśnie ze względu na moje przejścia.

Dzięki Kaju.m, niestety nie znam nikogo z Kamińskiego, nawet z Wrocławia prócz Madanowskiego nie znam nikogo innego. Dobre opieni, także wśród moich znajomych ma dr Kłósek i chyba pracuje właśnie tam, ale pewności nie mam.
Ja chodziłam do dra Madanowskiego w ciąży. Miły, rzeczowy lekarz, ale w moim przypadku zupełnie "zawalił sprawę".
Dr Kłósek pracował na Dyrekcyjnej, jeśli poniższe dane są aktualne to teraz na Borowskiej:
Klinika Ginekologii, Położnictwa
Sama nie mam o nim zdania, miałam z nim do czynienia na izbie przyjęć na Dyrekcyjnej.

Ostatnia edycja:
Ogólnie to boje się, że wiosna okaże się ciężka...nie wiadomo do końca jeszcze co z położnictwem na Chałubińskiego. czy przejdą na pod zarządzanie Akademickiego Szpitala Klinicznego na borowskiej czy będą jakąś odrębną placówką...Kobietka która pracowała na ginekologii i u nas jednocześnie właśnie odeszła na emeryturę i wtyki będzie mi brakowac...Co do porodów, jeżeli zgłaszasz się na Izbę przyjęć z porządnym rozwarciem ( ja sie nie umiem sama zbadać:[) to nie mają prawa Cię odesłać. ale życie toczy sie swoim torem, brakuje mi tego spokoju sprzed 5 lat... kiedy mogłam liczyć na moja dr.. zobaczymy czy ta obecna też sie sprawdzi...Boje sie miejsc nie znanych. Na Kamieńskiego pracowałam 5 lat, na klinikach rodziłam synka, a z borowskiej mam teraz lekarza prowadzącego...mam nadzieję, że gdzieś nas przyjmą do tych porodów o_O duzo dobrego słyszałam od koleżanki z pracy o szpitalu LATAWIEC w Świdnicy, ale ja nie mam auta i nie będę robiął sobie wycieczek w nieznane :[

Ja, pomimo tego, że mam auto, to do Swidnicy też nie pojadę, bo jak już pisałam zależy mi żeby szpital miał OITD. Z "wtyk", to rodzice znają faceta pracującego na Borowskiej, więc może pomoże. Felidae, jak dobrze pójdzie, to się tam spotkamy :happy: Też jestem w 18 TC i 2 dni :-)

reklama
Ja mam koło 20 listopada wizytę u mojego lekarza, który pracuje na Borowskiej, wtedy ma ze mną omówić poród, termin mam na 20 grudnia, ale obiecał mi, że święta spędzę już z maleństwem. Jak tylko będę wiedziała na co można się z nim umówić i czy warto to podam namiary.

Do góry