reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

🌺 🌼 Wróble świergoczą, że Majowe Kreski dwie ⏸️ szybko zobaczą 🌼 🌺

Przytulam...

U mnie 11dpo i biało, czuję się identycznie jak w poprzednim cyklu więc nic z tego.... W czerwcu będę mogła tylko obserwować Was bo męża nie ma...

Mało się udzielam ale u nas wskoczyła ładna pogoda i z córką 3/4 dnia spędzamy na placu a tam trzeba mieć oczy dookoła głowy 🙈.
Dopóki nie ma @, jest nadzieja 🤞

reklama
W sumie ja tak samo wiadomo chciałabym żeby się udało naturalnie ale ileż można próbować i czekać.
Czekam już 2 lata i nic także też już marzę o tym aby to dzidzi już mieć 🥰
Wszyscy wkoło mają a ja swojego doczekać nie mogę.
Jeszcze dołujące jest to że jak ktoś przychodzi do nas z dzieckiem to są teksty typu co by tu ci dać do zabawy jak ciotka nic tu dla dzieci nie ma.
No ale niestety taka prawda nic w domu takiego nie ma ani zabawek ani miśków No nic bo po co mi te rzeczy jak jestem tyłka ja i mój przyszły mąż 🥰🫤
Co za głupie teksty, że nie ma nic do zabawy. Ja jak gdzieś idę z dzieckiem to zbieram zabawki. Nawet jak są inne dziecko to wolę zabrać bo to różnie bywa.

@penguinlicious, jak dziś Twoja tempka? U mnie cały czas niska, 36,30. Zaczynam podejrzewać u siebie bezowulacyjny 😞 We wtorek albo środę zrobię progesteron.
Screenshot_20240510_053334_premom.eh.com.ehpremomapp_edit_1796874999810186.jpg

1. Z tego, że przestałam robić wiele rzeczy wbrew sobie ( miałam z tym problem) teraz robię to na co mam ochotę ja, co lubię i co w danym momencie ja uważam za dobre/właściwe. Nie oglądam się na innych i nie staram dopasowywać swojego życia pod kogoś, myślę bardziej o sobie i swoim komforcie.

2. Z posprzątania ostatnim czasem szuflad wstydu, w których możnabyło znaleźć wszystko i umyciu okien, długo zwlekałam 🙈😁
👏
Ja jestem dumna ze po wielu latach zaczęłam walczyć i robić coś dla siebie
Nie jestem jeszcze na szczycie ale walczę z tym bardzo mocno🤭

Czekają już tak długo na umycie, to i dwa tygodnie jeszcze poczekają 😉

Cieszę się, a jakże! Ale wyobraź sobie jak bym się cieszyła, gdyby ktoś je za mnie umył 😂

No dobrze, dobrze - w swej łaskawości Ci ją zaktualizuję, jak tylko ustalisz ze swoją owulacją kiedy się łaskawie pojawi ;D
Powinna być do 36 h, bo pik wyłapany😁 uff.

U mnie raczej będzie lipa ... zaczęłam krwawić 😔
A może wcale nie będzie lipa - krwawienia przecież zdarzają się we wczesnej ciąży i to stosunkowo często, i nie zawsze zwiastują najgorsze.

Zrobisz dziś betę?

Tule Cię mocno i nadal trzymam kciuki i wierzę, że mimo krwawienia - wszystko będzie dobrze ❤️

reklama
Nie robiłaś bety ani proga tym razem? Krwawienie czy plamienie? Trzymaj się😔
Nie robiłam. Czytałam trochę badań na temat proga i generalnie jak beta rośnie to progesteron też powinien ( przy prawidłowej implantacji) . Poprzednia ciąża poleciała mimo brania proga, z synem nie brałam nic 🤷. Chciałam się cieszyć ciąża i wierzyć w maluszka 🙈. Nie wiem co myśleć.... Wczoraj poszło troszke krwi, odrobina różu i narazie czysto... Podejrzewam, że chwilę potrwa zanim ruszy

Do góry