reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

🌺 🌼 Wróble świergoczą, że Majowe Kreski dwie ⏸️ szybko zobaczą 🌼 🌺

Mam zescreenowany nawet Twój post z miejscówkami we Wrocku, bo może mi się przydać w przyszłości 😊
Nawet nie wiesz jak mi to wszystko rozjaśniłaś! W najbliższym czasie daruje sobie tą diagnostykę specjalistyczną w kierunku endo, nie będę się porywała z motyką na księżyc i robiła wszystkiego w 1 dzień, organizacyjnie nie dam rady, puki co skupie się na tej histeroskopii z wycinkami, zobaczymy co mi tam wyjdzie.

Co do ivf to mamy na koniec czerwca ustaloną pierwszą wizytę w klinice. Ja na 100 % jestem zdecydowana, ale mój mąż nie jest do końca przekonany/ gotowy na ten krok. Jeżeli będę musiała dać mu więcej czasu do namysłu, oswojenia się z tym tematem, to oczywiście jestem na tak, chcę aby to była nasza wspólna, niewymuszona i świadoma decyzja. Chce żebyśmy razem byli do tego nastrojeni .A może ta pierwsza wizyta i to co powie lekarz wyzwoli w nim chęć rozpoczęcia tego niebawem, w sumie mam taką nadzieję🙂
Bardzo mądra i rozsądna z Ciebie kobieta 😊

reklama
@LadyCaro wszystkiego najlepszego🥳
Happy Birthday Party GIF by curly_mads

Pregna to szajs , ma w składzie kwas foliowy a bierze się foliany. I jeszcze jakiś jeden składnik był w pregnie, którego nie pamiętam a działa niekorzystnie. Pueria uno lepiej, a najlepiej osobno kupić sobie witaminy i wysycic organizm. Bardzo ważna jest omega 3 ,jod i magnez. No i Wit d 3.
Myślę, że autorce posta chodziło o prena care start, a nie pragne start , a ta zawiera foliany. I też wydaje mi się, że niepotrzeba jest ta nagonka wszystkich ostatnio na kwas foliowy bo tak na prawdę jeśli nie ma się mutacji genu MTHFR to z tego co wiem nie ma różnicy czy się bierze kwas foliowy czy foliany 😉 jeśli natomiast chodzi o jod to dodam, że jego suplementacja nie jest zalecana jeśli ma się Hashimoto- sama sobie jodem zepsułam bardzo wyniki tarczycowe swojego czasu 😅

Dzięki za odpowiedz . Patrzyłam ten suplement nie ma w nim inozytolu, to już sama nie wiem
Kup sobie osobno myo- inozytol , 2000 wystarczy :)
Od 2000 mg - 4000 się bierze.
Dzięki za odpowiedz . Patrzyłam ten suplement nie ma w nim inozytolu, to już sama nie wiem
Myio - inozytol możesz sobie dokupić i brać osobno , dawka to od 2000-4000 dziennie.
Ważna jest również podaż Wit C , pomaga przy pęknięciu pęcherzyka.
Jak masz pytania to pisz

Może nastąpiła mała pomyłka w pisowni nazwy 😉 Bo jest Pregna START i w nowej wersji są już tylko foliany. Ale jest też PrenaCare START, w którym są foliany i wspomniany inozytol.
@Olcia2052 oznaczam, bo w sumie post skierowany też do Ciebie 😉

Co do jodu - jeśli w czasie starań nie ma wyraźnego wskazania do suplementacji, podobnie jak żelaza, to nie trzeba brać. Są dziewczyny, którym jod poprawił wyniki tarczycy (i to bym uważała za wskazanie), ale i takie które z dobrymi wynikami tym jodem sobie hormony tarczycy rozjechały 🤷🏻‍♀️
No właśnie też się obawiałam tego jodu , ale podobno jednak trzeba brać 150-200 bo ma wpływ na rozwój mózgu dziecka 🤷 w pueri jest on w takiej dawce właśnie.

reklama
Myślę, że autorce posta chodziło o prena care start, a nie pragne start , a ta zawiera foliany. I też wydaje mi się, że niepotrzeba jest ta nagonka wszystkich ostatnio na kwas foliowy bo tak na prawdę jeśli nie ma się mutacji genu MTHFR to z tego co wiem nie ma różnicy czy się bierze kwas foliowy czy foliany 😉 jeśli natomiast chodzi o jod to dodam, że jego suplementacja nie jest zalecana jeśli ma się Hashimoto- sama sobie jodem zepsułam bardzo wyniki tarczycowe swojego czasu 😅
To dzięki za odpowiedź , bo kojarzyłam właśnie , że pregna ma słaby skład. Wszystko jasne ❤️🙏

Do góry