reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🌺 🌼 Wróble świergoczą, że Majowe Kreski dwie ⏸️ szybko zobaczą 🌼 🌺

Ryczałam jak ten serial się skończył 😂

Ostatnio odświeżałam serię czasu honoru! Uwielbiam wszystkich głównych 4 bohaterów 🙃
Co do Kryminalnych, to jak nasz papież Polak umierał leciał odcinek. Przerwali go w trakcie jakiejś akcji😅 Po kilku latach wspominałyśmy z kuzynką: pamiętasz jak wyłączyli kryminalnych w połowie…
Na co ona: A daj spokój, tak się wkurwiłam 😂

reklama
Ano fakt! Obiła mi się o uszy ta nazwa i chyba nawet zrobiłam sobie screena z którychś starych kresek z informacją o tej szczepionce 🤦🏻‍♀️ Ale jak już wyjdzie zakażenie, to w jaki sposób to pomaga?
typów wirusa jest bardzo dużo, z czego cześć jest onkogenna, a wysoko onkogenna jest 16 i 18. Szczepionka chroni:
a. Przed wszystkimi nierozwiniętymi typami
b. Po konizacji wirus potrafi się wycofać i wtedy jest dodatkowa ochrona
c. Jeszcze nie potwierdzone, bo to świeży temat, ale jest przypuszczenie, ze szczepienie może mieć tez charakter leczniczy dla istniejących typów.

Holsamed, Kotlarza 6, badania genetyczne.
1. Rzeczy nie istotne, ale przydatne to: parking na ulicy, dość sporo zatoczek i miejsc parkingowych. Spokojnie powinnyście znaleźć miejsce. Wszystko ładnie opisane, widoczne. Wchodzimy do budynku i kierujemy się na lewo, wychodzimy na piętro 1, koło optyka i idziemy korytarzem na prawo do rejestracji na ginekologii.
2. Dokumenty: potrzebujecie dowód osobisty na 2 seksundy pokazać Pani. Informujecie, że miałyście umówioną wizytę na badania genetyczne. Dostajecie dwa formularze tzw ankiety.
3. Ankiety: są dwie, bo jedna na kariotypy a druga na resztę badań. Pytania to: dane osobowe (imię, nazwisko, adres, pesel), pytanie o choroby genetyczne w rodzinie jeżeli tak to jakie i kto, pytanie o to czy jesteście na badaniach z powodu a) niepłodność b)wielokrotne poronienia lub martwe urodzenie. Oświadczenie co mają zrobić z materiałem po pobraniu, oświadczenie kogo upoważniacie do odbioru wyników badań. Panie w rejestracji są super uprzejme i pomagają we wszystkim. Pani od pobierania krwi to mega delikatna kobieta z podejściem więc każda, która ma jakieś problemy przy pobieraniu nie ma się czego bać.
4) wyniki; wyniki mogą przesłać e-mailem. Wysyłają jak już wszystkie wyniki spłyną do nich. Wyniki krwi od 1-2,5 miesiąca.

To wszystko co przychodzi mi na myśl żeby Wam powiedzieć. Jak macie pytania to śmiało ;) ja targałam swoje dwie teczki badań, ale nikt mnie nie zapytał o żadną dokumentację. Jedyne pytanie to było o dowód.
Maga, że tak bezproblemowo i sprawnie udało się to wszystko zrobić :)

Co do Kryminalnych, to jak nasz papież Polak umierał leciał odcinek. Przerwali go w trakcie jakiejś akcji😅 Po kilku latach wspominałyśmy z kuzynką: pamiętasz jak wyłączyli kryminalnych w połowie…
Też dokładnie pamiętam, gdzie byłam gdy papież umarł - to był rajd harcerski - baaardzo dobrze się wówczas bawiłam 😅

Weź daj spokój. Pamiętam tą moją piżamę biało żółtą w połówki cytryn w której oglądałam ten odcinek. Tydzień później emitowali cały. A to był odcinek 3, sezon 2. Przez ten serial całe dzieciństwo Zakościelny był moim crushem. A ja romantyzowałam bycie Baśka 😂🤦‍♀️

Mało się tu ostatnio działo i dawno nie było luźnych tematów, więc proponuję się trochę rozruszać - na dobry początek proste pytanie - Wasze ulubione seriale z dzieciństwa?

U mnie to:
  • Gilmore girls (nadal do niego wracam <3),
  • Siódme niebo,
  • Pełna chata,
  • Alf,
  • Jezioro marzeń
Z dzieciństwa to pojęcie względne 😁 Alf i Pełna chata i Złotopolskich jeszcze pamiętam😁

Weź daj spokój. Pamiętam tą moją piżamę biało żółtą w połówki cytryn w której oglądałam ten odcinek. Tydzień później emitowali cały. A to był odcinek 3, sezon 2. Przez ten serial całe dzieciństwo Zakościelny był moim crushem. A ja romantyzowałam bycie Baśka 😂🤦‍♀️
Śmiechłam w głos! 😂 Ale co jak co - Zakoscielny nadal dobrze się prezentuje 😂

reklama
Do góry