reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

🌺 🌼 Wróble świergoczą, że Majowe Kreski dwie ⏸️ szybko zobaczą 🌼 🌺

@motylkowa
Tak dokumenty badania i wyniki, a jak badania i wyniki są dobre, a były wodniaki, a teraz jest git, tak jak u @annn1 jajowody mogą nie funkcjonować dobrze, i tak mi mówiło dwóch ginekologów że przez wodę w jajowodach która je rozepchalq i uszkodziła rzęski i dupa, nigdy nie zajdę naturalnie, i nie mam się jak leczyć i to udowodnić bo wszystko jest w normach, co mam brać, ovarin… chyba tylko zaświadczenie od lekarza mnie uratuje… jak pisze @Nelliel
A jak nie to za przeproszeniem pierdole ich program, i tak zawsze mikro przedsiębiorstwa są dymane przez rząd, więc jeszcze prywatnie nas wydymaja….
Sorry… ale mam wkurwa.

reklama
Mogłaby któraś z was powiedzieć co dalej….?…….

Załączniki

• IMG_2950.jpeg
    IMG_2950.jpeg
    77,3 KB · Wyświetleń: 138
Trzymam kciuki, aby w poniedziałek było dobrze! ☺️
Wiem, że ciężko tak myśleć, ale jak wiesz i masz te wyniki, to już wiesz w jakim kierunku działać. Myślę, że chyba gorzej, jak wszystko wychodzi idealnie, a ciąży nie ma. 🙄 Wiem, że to indywidualna sprawa, ale ta niewiedza bywa dobijająca.
Dzięki bardzo😘 Tobie i wszystkim dziewczynom za wsparcie!🙂 Wiem, że odkrycie każdego problemu zbliża do diagnozy, żródła problemów, daje możliwości leczenia I to jest tylko na plus. Zastanawiam się tylko, kiedy ta nasza drogą przestanie być tak bardzo wyboista, i ile jeszcze razem będziemy w stanie tego przeżyć, psychika bardzo cierpi i trzeba znaleźć pokaźne pokłady siły, żeby móc iść dalej mimo wiatru w naszą stronę. Życzę sobie i Wam wszystkim, żeby jednak było dużo tych pokładów cierpliwości przede wszystkim🙂

reklama
@motylkowa
Tak dokumenty badania i wyniki, a jak badania i wyniki są dobre, a były wodniaki, a teraz jest git, tak jak u @annn1 jajowody mogą nie funkcjonować dobrze, i tak mi mówiło dwóch ginekologów że przez wodę w jajowodach która je rozepchalq i uszkodziła rzęski i dupa, nigdy nie zajdę naturalnie, i nie mam się jak leczyć i to udowodnić bo wszystko jest w normach, co mam brać, ovarin… chyba tylko zaświadczenie od lekarza mnie uratuje… jak pisze @Nelliel
A jak nie to za przeproszeniem pierdole ich program, i tak zawsze mikro przedsiębiorstwa są dymane przez rząd, więc jeszcze prywatnie nas wydymaja….
Sorry… ale mam wkurwa.
Myślę że najlepiej jak pogadasz z lekarzem zajmującym się tematyką niepłodności. Chodzisz do jakiejś kliniki, konsultowała z jakimś lekarzem plan na invitro ?
Moim zdaniem jeśli zalapiesz się na prywatne invitro to równie dobrze lekarz powinien zakwalifikować do tego na NFZ. Raczej nie ma kliniki w której jest to całkowicie na zyczenie. A jeśli lekarz stwierdzi, że trzeba coś jeszcze zbadać to pewnie i tak ci zleci. Myślę że żadna z nas na podstawie spekulacji nie określi tego czy do prywatnego się zalapiesz lub NFZ. Więc nie nastawiała bym się tak negatywnie.
Możliwe, że po zapoznaniu się przez lekarza z kliniki z twoją historią badań, zabiegów, leczenia lekarze ci coś zaproponują i niekoniecznie nawet będziesz musiała mieć ten rok leczenia. Żadna z nas w 100% nie zna twoich badań. Plus też powinnaś mieć możliwość wybrania z poprzenich przychodni swojej historii leczenia oraz partnera.

Do góry