reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🌺 🌼 Wróble świergoczą, że Majowe Kreski dwie ⏸️ szybko zobaczą 🌼 🌺

Zaoszczędziłaś 1156 zł 🙂
Pocieszające to co mówisz, czyli nie ma się co szykować na wielkie cierpienia, dobrze to słyszeć. Bardziej mnie teraz martwi rezultat histero, czy będzie to kolejna kłoda pod nogi, a z moim szczęściem to widać jak jest. Serio to czuję duży ciężar , jakby los się na Nas uwziął, cały czas nowe problemy do kolekcji.
Wiem, że ciężko tak myśleć ale każdy taki nawet negatywny wynik to mega krok do przodu. I zawsze można coś zaradzić 🤞🏻

reklama
Kochana, głowa do góry, dobrze że zrobiliście te badania! Jest punkt zaczepienia i na pewno dobry lekarz będzie wiedział jakie leki podać (accofil?) i dopowie czy jest sens iść głębiej ale w immunologie. Z tego co czytałam to chyba masz rację, że nie jest dobrze bo nie dość że brakuje Ci kirów implantacyjnych (te co mają DS i bez dopisków), masz genotyp „AA”, to jeszcze połączenie z najgorszą wersją HLCA u męża. Ale ekspertem nie jestem, sami czekamy dalej na te wyniki.
Taaak Accofil, ja mam Bx, ale nie mam kirów implantacyjnych. I też mam zalecony Accofil☺️

Dziewczyny z pozytywnych (oby Haha! 😀) rzeczy testy doz są z darmowa dostawa :)

Załączniki

• D32B832A-A5E0-4E3B-8789-18108D527C20.png
    D32B832A-A5E0-4E3B-8789-18108D527C20.png
    78,6 KB · Wyświetleń: 58
Z czystej ciekawości jak wygląda stosowanie accofilu? Gdzieś mi wcześniej mignęło coś o wlewach 🤔
Zastrzyki, podanie podskórne.
Lekarz wybiera metodę leczenia. Ja np. Mam podanie 1 zastrzyku w dniu/dzień po owulacji. Jeśli test pozytywny, to 1/3 ampułki co 2 dni. Trochę jest zabawy z rozdzielaniem. Jeszcze nie miałam okazji przetestować 😬 Niektórym pacjentkom rozpisują 1/3 codziennie od owulacji, niektórym dopiero po dodatnim teście.
Lekarz zawsze dobiera metodę do wyników aktualnych pacjentki.

Będzie dobrze!

Zaoszczędziłaś 1156 zł 🙂
Pocieszające to co mówisz, czyli nie ma się co szykować na wielkie cierpienia, dobrze to słyszeć. Bardziej mnie teraz martwi rezultat histero, czy będzie to kolejna kłoda pod nogi, a z moim szczęściem to widać jak jest. Serio to czuję duży ciężar , jakby los się na Nas uwziął, cały czas nowe problemy do kolekcji.
Trzymam kciuki, aby w poniedziałek było dobrze! ☺️
Wiem, że ciężko tak myśleć, ale jak wiesz i masz te wyniki, to już wiesz w jakim kierunku działać. Myślę, że chyba gorzej, jak wszystko wychodzi idealnie, a ciąży nie ma. 🙄 Wiem, że to indywidualna sprawa, ale ta niewiedza bywa dobijająca.

reklama
Może ponowna drożność u specjalisty nieplodnosciowego która potwierdzi czy jajowody rzeczywiście są udrożnione na tyle żeby dały możliwość ciąży naturalnie czy jednak są niedrożne. Niedrożność jajowodów jest bezwzględnym wskazaniem do ivf i nie trzeba mieć roku leczenia.
ale one zostały udrożnione, zakładam że są drożne, jeżeli nie będzie ciąży 6 msc po laparo, a okaże się że są drożne to co mam zrobić… strać się kolejne pół roku aż kto mi powie że nie funkcjonują jak należy bo uszkodzone są rzęski przez jajowody, albo może trafi się ciąża pozamaciczna, to się przekonają. No chujnia trochę….

Do góry