reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🌺 🌼 Wróble świergoczą, że Majowe Kreski dwie ⏸️ szybko zobaczą 🌼 🌺

Mamy wyniki badań genetycznych. Pierwsze dwa zdjęcia dotyczą mnie, trzecie to hla-c męża. Nie znam się bardzo, ale chyba nie wygląda to optymistycznie z tego co czytałam.
Masz rację - szału nie ma, bo udało Wam się trafić ten gorszy zestaw. Masz genotyp kir AA (obecność kir hamujących i brak kirow implantacyjnych - implantacyjne to te wszystkie DS bez nawiasów) do tego mąż ma hla-c c2.

Jest to jednak (w końcu) jakiś punkt zaczepienia i wiadomo, że trzeba wdrożyć odpowiednie leczenie - najpewniej będzie to accofil. Jest wiele podobnych par, którym z pomocą accofilu udało się zajść i szczęśliwie donosić ciąże, więc głowa do góry - i u Was będzie dobrze :)

reklama
Mamy wyniki badań genetycznych. Pierwsze dwa zdjęcia dotyczą mnie, trzecie to hla-c męża. Nie znam się bardzo, ale chyba nie wygląda to optymistycznie z tego co czytałam.
Głowa do góry, jesteś już kolejny krok dalej w drodze do bobaska! Twój ginekolog ogarnia te genetyczne sprawy czy musisz się wybrać do innego lekarza?

Ja też się bardzo zastanawiam jak to będzie w praktyce z tą kwalifikacją wyglądać, ale jestem dobrej myśli. Ja z mężem staramy się już długo, ale wszystkie wyniki zawsze wychodzą w normie, jedynie mąż ma słabsze nasienie. I ja np. trafiałam na lekarzy, którzy mi nie zalecali zbyt wiele patrząc na moje wyniki, owulację itd, jedynie drożność i potem ta laparoskopia. Mam nadzieję, że to wystarczy, bo nie wiem co jeszcze więcej mielibyśmy robić jak np mi lekarze odradzali stymulację skoro co miesiąc mam własne piękne owulki + z męża obniżonymi parametrami mogłoby to i tak nie mieć sensu 🤷🏼‍♀️

To ja dzisiaj z pozytywnych wiadomości, bo z ciekawości zapytałam mojego ginia (skoro sam mi zasugerował, to niech się wypowie). Powiedział, że z tego co się orientował to będzie wystarczało zaświadczenie od lekarza prowadzącego i jak będę potrzebowała, to on wystawi i wtedy nie będzie żadnych przeszkód. Bo ma wystarczyć, że lekarz prowadzący potwierdzi, że nie widzi już innej drogi, a pacjentka była pod jego opieką/kontrolą i nie przyniosło nic efektów.

Ja też się bardzo zastanawiam jak to będzie w praktyce z tą kwalifikacją wyglądać, ale jestem dobrej myśli. Ja z mężem staramy się już długo, ale wszystkie wyniki zawsze wychodzą w normie, jedynie mąż ma słabsze nasienie. I ja np. trafiałam na lekarzy, którzy mi nie zalecali zbyt wiele patrząc na moje wyniki, owulację itd, jedynie drożność i potem ta laparoskopia. Mam nadzieję, że to wystarczy, bo nie wiem co jeszcze więcej mielibyśmy robić jak np mi lekarze odradzali stymulację skoro co miesiąc mam własne piękne owulki + z męża obniżonymi parametrami mogłoby to i tak nie mieć sensu 🤷🏼‍♀️
Jestem dobrej myśli że starczy! Zobaczysz, będziemy razem przechodzić przez boje pierwszej procedury za niedługo :)

Akurat taki artykuł się pojawił o tym o czym dzisiaj dyskutujemy:

Kochana, głowa do góry, dobrze że zrobiliście te badania! Jest punkt zaczepienia i na pewno dobry lekarz będzie wiedział jakie leki podać (accofil?) i dopowie czy jest sens iść głębiej ale w immunologie. Z tego co czytałam to chyba masz rację, że nie jest dobrze bo nie dość że brakuje Ci kirów implantacyjnych (te co mają DS i bez dopisków), masz genotyp „AA”, to jeszcze połączenie z najgorszą wersją HLCA u męża. Ale ekspertem nie jestem, sami czekamy dalej na te wyniki.
No mocno niedobre te wyniki, kirów implantacyjnych w takim razie nie mam rzadnych🫤 ten mój genotyp i połączenie niedobre z mężem, w sumie najgorsze z możliwych, to fakt.

Dziękuję za wsparcie💜

Mam nadzieję, że u Was będzie wszystko w porządku🤞 kiedy Wy będziecie mieli swoje?

Masz rację - szału nie ma, bo udało Wam się trafić ten gorszy zestaw. Masz genotyp kir AA (obecność kir hamujących i brak kirow implantacyjnych - implantacyjne to te wszystkie DS bez nawiasów) do tego mąż ma hla-c c2.

Jest to jednak (w końcu) jakiś punkt zaczepienia i wiadomo, że trzeba wdrożyć odpowiednie leczenie - najpewniej będzie to accofil. Jest wiele podobnych par, którym z pomocą accofilu udało się zajść i szczęśliwie donosić ciąże, więc głowa do góry - i u Was będzie dobrze :)
Dziękuję za słowa otuchy 💜 u mnie jak zwykle zgodnie z powiedzeniem im dalej w las, tym ciemniej. Mam nadzieję, że uda mi się znaleźć sensownego lekarza na konsultację.

Głowa do góry, jesteś już kolejny krok dalej w drodze do bobaska! Twój ginekolog ogarnia te genetyczne sprawy czy musisz się wybrać do innego lekarza?
Dziękuję💜 spróbują ogarnąć jakąś konsultację w klinice niepłodności na poniedziałek, może mi się uda. Mój lekarz prowadzący stąd, ogarnął wyniki trombofilii i wdrożył mi leczenie to jest szansa, że i na tym się zna.

reklama
Do góry