reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wracamy do wagi

Hmmm i ekh..Ja w mojej ciąży przytyłam 25kg! i po roku doszłam do wagi sprzed.

Myślę, że dieta przy karmieniu zrobiła swoje i częste spacery. Potrzebuje tylko w sumie ujedrnic moje ciało i ćwiczyć, ćwiczyc i ćwiczyc:)

Pozdrawiam:)

reklama
U mnie póki co 5 dni po porodzie waga - 6 kg. Myślałam, że bardziej poleci w dół, ale mam nadzieję, że się szybko doczekam ;) Póki co nogi nadal mam tak strasznie spuchnięte, że aż mnie bolą. Ordynatorka kazała smarować w domu altacetem. Brzuszek jeszcze nie obkurczony niestety. Ale wszystko w swoim czasie :)

ja mam dojczki teraz 110 G w piersiach mam 132 cm kosmos jakiś !!!!

u mnie waga sie na 3 dni zatrzymala wiec poki co nie wchodze na nia tylko dalej karmimy sie i czekamy az sie ruszy :)

czytałam ze za wczesnie nie mozna zaczac intensywnych cwiczen bo kwas mlekowy moze zakwaszac pokarm :-)

mi zostało 4kg do zrzucenia...mam nadzieję, że to kwestia miesiąca-dwóch i nie będę musiała żadnej diety stosować
rozstępów na szczęście zero:-)tylko troszkę mi skóra na brzuchu wisi

U mnie póki co 5 dni po porodzie waga - 6 kg. Myślałam, że bardziej poleci w dół, ale mam nadzieję, że się szybko doczekam ;) Póki co nogi nadal mam tak strasznie spuchnięte, że aż mnie bolą. Ordynatorka kazała smarować w domu altacetem. Brzuszek jeszcze nie obkurczony niestety. Ale wszystko w swoim czasie :)

Ja na drugi dzień miałam tylko -5:szok:
Myślałam że spadne z wagi jak to zobaczyłam.A napuchnięta byłam jeszcze tydzień po porodzie.Dopiero teraz powoli mi spada opuchlizna i raem z nią waga.Obecnie -9,5 ale jeszcze minimum 15,5 do zrzucenia.

ja dziś po śniadaniu na wadze - 12 kg, czyli zostało mi 2 kg do zrzucenia, a cycki ważą swoje :-)

ogólnie jestem w szoku jaki mam mały brzuszek wszystko fajnie wraca do normy :-)

Ja cały czas staram się walczyć ze zgubieniem wagi no i te okropne rozstępy.Na udach są ogromne,nawet ostatnio zauważyłam małe na brzuchu,tam gdzie skóra mi tak wisi.Normalnie załamie się psychicznie jeśli nic nie uda mi się z tymi rozstępami i tą wiszącą skórą zrobić :-(

reklama
Ja dzisiaj rano odnotowałam - 16 kg :-) ale jeszcze duuużo przede mną... Ale przy takim trybie życia i karmieniu może uda się w miarę szybko dojść do formy. Niestety brzuch wisi, ale stopy wracają do normalności :-)

Do góry