reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wracamy do wagi

Ja dzisiaj kolejne -2kg :-) czyli -18 kg :-D zobaczymy jak szybko uda mi się zrzucić moje sadło ;-) Wczoraj wbiłam się w swoje spodni z przed ciąży :-D Ciaśniej trochę na tyłku i udach, ale da się przeżyć.

reklama
A zna któraś sposób jak przybrac na wadze na diecie dla matek karmiacych? :((( chudnę w zastraszającym tempie, podkrązone oczy, troche nerwow mam przy dziecku - boje sie ze pokarm calkowicie stracę jak tak dalej pojdzie :((((

Niestety Gosiaczek.81 nie znam. Raczej wszystkie chcemy spadać z wagą.
Ja 15 dni po porodzie spadłam -9 (2 przytyte w ciąży i 7 sprzed ciąży). I dziś 19 dni po porodzie waga na stoi. I tak już chciałabym zostać. Niestety skóra na ciele jest trochę flakowata, także niecierpliwie czekam, aż będę mogła poćwiczyć i coś z tym zrobić.

a ja mam nadal -10kg i jeszcze 5 mi zostało :/ i to 10 mi nie rusza się od 2-3 dni :( nie wiem czemu, bo kurde z tą moją małą ruchu mam co nie miara !!

Gosiaczek.81 ja przed pierwszą ciążą byłam strasznym chudzielcem i po porodzie pilnowałam tego co udało mi się przybrać, po prostu jadłam tyle ile w ciąży, czyli np. na śniadanie 5 kanapek, obowiązkowo 2 dania obiadowe, na kolację też 5 kanapek. Nie mówię że nie było ciężko, bo wielokrotnie wpychałam kanapki "na siłę" ale tak jak 5 dni po porodzie ważyłam 60kg tak nie spadłam ani 1 kg. Fakt że ciężej też utrzymać wagę z powodu bardzo okrojonego jadłospisu...Powodzenia.

no ja tez bardzo chce zachowac ciazowe kilogramy (zostalo 7 i bardzo ich pilnuje ;-)), ale obawiam sie, ze z czasem poleca. Zupelnie nie mam apetytu. Jem bo musze, ale nie ma szans aby zmiescic tyle co w ciazy.

Mi już został 1 kg do wagi sprzed ciąży...jestem przerażona jak ta wag leci...fakt że miałam trochę więcej przed ciążą, myśle że też zgubię te kg ale żeby w takim tempie

To ja apetyt mam, ale mała nie daje mi zjeśc :/ Wczoraj jadłam śniadanio obiad o 13, potem dopiero o 20 jadłam kolacje jak mąż wrócił i zajął się małą... bo ona caaały czas coś psioczyła mi... dziś udało mi się śniadanie o 11.30 zjeśc :D bo mała zasnęła :)

reklama
Do góry