reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wracamy do wagi

Misia...dobrze masz z tą wagą!!!! Ale Ty też dużo nie przytyłaś, przynajmniej w porównaniu ze mną. U mnie jeszcze 10 kg na plusie i jestem na etapie kompletowania nowych ubrań, bo niestety w stare jeszcze nie wchodzę :-(

reklama
Doris faktycznie, DAX robi kosmetyki dla matek tzn dla ciężarnych i karmiących... ja mam DAX'a Perfecta Mama żel do higieny intymnej i jestem zachwycona ! W ciąży stosowałam i po porodzie też stosuje... jest wspaniały... i przypomniało mi się że widziałam w superpharm jakies na rozstępy dla matek karmiących i jakieś tam jeszcze.. oni maja naprawde dużo fajnych i tanich kosmetyków !!

Mi jest wstyd. Nie mam do czego wracać bo po porodzie mam tylko pięć kilo plusie czyli tyle ile miałam niedowagi przed ciążą. W sam raz,aż się ucieszyłam, tylko brzuszek troszeńkę taki mniej jędrny, pępek trochę rozciągnięty, ale nie jest źle. Nie mogę powiedzieć żebym wyglądała na mamę dwójki dzieci. Jeju hormony tak mi uderzyły do głowy że w życiu nie widziałam siebie i świata w tak różowych barwach, niezmiennie od dnia urodzenia Tosi jestem szczęśliwa i zadowolona- mam nadzieję że tak już zostanie:)

Hejka mi przybyło w ciąży 15kg. Od razu po porodzie ubyło 6, a teraz 10 dni po porodzie zostało mi jeszcze do zrzucenia 4kg. Jakoś tak samo leci.....

Jeśli chodzi o mnie to ja przytyłam 25 kg od wagi startowej w ciaży,ale celem moim jest zrzucenie 27 kg.
Po porodzie ubyło jedyne 5 kg:wściekła/y: obecnie na minusie -11 a jeszcze 16 kg zostało to tyle ile niektóre mają przed porodem:zawstydzona/y:ehhh dam radę.
Wałeczki a i owszem posiadam i nawet się nimi pochwale(jakby było czym)ciekawa jestem która ma większe.
IMG_3547.jpgIMG_3548.jpg
Przed porodem do chudzieców nie należałam,ale grubaskiem nie byłam startowałam z wago 62 ale normalna w której sie dobrze czułam to 58-60

Tusen, chciałabym mieć taki brzuch. Ja wyglądam jakbym jeszcze była w ciąży. Nie wiem czy słabo mi się obkurcza macica czy co. Położna póki co kazała obserwować krwawienie. Jutro przyjdzie to poproszę żeby mi tam obmacała ten brzuch. Póki co, na spacerach ludzie dziwnie się na mnie patrzą :-(
Co do wagi to mam -11 kg zostało jeszcze 9 do zrzucenia. Nie wiem jak to pójdzie, bo mam apetyt na słodkie. Ciągle szamię herbatniki i biszkopty ;)

Doris a może lepiej kupić kosmetyki dla mam karmiących piersią...wiem że są takie serie np. DAX Cosmetics takie ma

Dziewczynki mi został 1 kg do wagi sprzed ciązy...masakra w jakim tempie mi ta waga leci

Ale masz fajnie Misialina...ja mam wrażenie, że wcale nie chudnę od przyjścia ze szpitala..od piątku (od kiedy mam wagę znowu) nie schudłam ani dekusia...a do wagi sprzed ciazy mam jeszcze 6 kg, a do najlepszej, takiej jak miałam po urodzeniu Filipa 12kg...o zgrozo...

mysia znam to :/ ja kurde od 3 dni mam -10kg i ani troche mniej ;( A do wagi sprzed ciąży brakuje mi NADAL 5kg !! A do wagi, którą miałam zawsze i najlepiej w niej wyglądam to jeszcze 9kg :/ więc kurde nie wiem co jest... Brzucha już nie mam wcale, nawet wklęsły się zrobił... Giraski już też szczupłe a kg dalej tyle samo !! Nie ogarniam tego !!

dziewczyny czy wy tez macie taki apetyt. Ja bym zjadla normalnie konia z kopytami. Dzis juz wcielam polowe chleba, banana, jogurt i nie wiem co jeszcze a jst dopiero 10.30. Karmie piersia, ale to chyba nie wymaga od mojego organizmu az takich zasobow energetycznych. Od jutra dietka!!!!!!

reklama
Nadzieja, ja mam to samo, ciągle chodzę nienażarta brzydko mówiąc. Chyba wyjem wszystkie herbatniki i biszkopty i powiem D. żeby nic już nie kupował ;) Bo generalnie na słodkie mnie bierze.

Do góry