reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wracamy do wagi

Wiem że mam zaległości w wpisywaniu menu ale już nie dam rady wpisac całotygodniowego...u mnie prawie 8 kg na minusie.....cieszy się mordka moja :) przyznam tylko że jak się pracuje to trudno skomponować całodniowe menu

reklama
ja zamierzam siasc i pospisywac wasze menu i sie zabieram bo nie ma to tamto, a zbieram sie juz hoh ale jakos nie idzie...mi tak jak doris trudno zrezygnowac z kielbas, uwielbiam w ogole kanapki.....
misialina jak w pracy, nie moge cie upolowac na glownym a jestem ciekawa,gdzie pracujesz????

Chyba ja jako jedyna będę jeszcze pisala tutaj co jem :-)

dziś waga moja trochę w górę poszła ale już tak bywało więc się nie martwię. I trochę dziś poprzestawiałam posiłki :-)
śniadanie: 1 kromka pp w wędliną drobiową + rzodkiewki + jeszcze 2 plastry wędliny ale już bez pieczywa
przekąska I: nie było....byłam w mieście
obiad: papryka faszerowana drobiowym mięsem mielonym + duszona mloda kapusta
przekąska: 1 kiełbaska z ogniska
kolacja: 2 mini kabanoski + szklanka joguru 0% do którego dorzuciłam 8 migdałów

Dziewczyny ja zupelnie niedietowa jestem, ale trzymam za Was!
Jak moge cos podpowiedziec: jedzcie z duzego plaskiego talerza mala lyzka czy widelcem - to ma duzy wplyw na uczucie sytosci w glowie.
na przegryzki swietne sa slupki warzywne (ogorek, marchewka, papryka, rzodkiewki) z lekkimi dipami (tzaziki, twarozek paprykowy, jogurt naturalny), czesto to robilam dla dzieciakow na plac zabaw. Przed kazdym wiekszym posilkiem pijcie szklanke wody, tlumi glod i zapelnia zoladek. Przy ochocie na slodycze, lub wilczym apetycie pomaga mycie zebow, mocno mietowa pasta, sama sprawdzilam jak nie mialam czekolady w domu a chcica mnie meczyla :-D

Dziewczyny ja też się przyłączam, choć nie wiem jak długo wytrzymam :)

Marta, to co od jutra zaczynamy? ;)
Muszę sobie też pospisywać przepisy dziewczyn, bo znając siebie to pewnie pójdę na łatwiznę i będę jeść tylko kurczaka i kalafior ;)

Edit:

Doris, nie wiem na którym jesteś dniu, ale widzę, że jabłko jesz. W I fazie można czy dopiero w drugiej?

Ostatnia edycja:
ja po całkowitym odstawieniu Emilki od piersi (9 maj) w końcu wzięłam się za siebie, jak na razie 2kg mniej, jeszcze 2,5kg i będę ważyła tyle, co przed ciążą:-)
Misia
zaszalałaś kobieto! piękny wynik, gratuluje:-)
marta, Blusia życzę Wam wytrwałości:-)

Blusia...ja już dawno jestem w II fazie wiec jabłko już mogę :-)

Dzisiejsze menu:
śniadanie 1,5 kromki pieczywa pp + 4 plasterki wędliny+ rzodkiewki
przekąska I: jablko
obiad: 2 klopsy z mięsa mielonego drobiowego+kapusta mloda duszona
przekąska II: szklanka jogurtu naturalnego 0% z kawą rozpuszczalną i 10 migdałami (taki kawowy deser wyszedł)
kolacja: 5 plasterków wędliny drobiowej + 1 jajko sadzone + pół pomidora z cebulą

reklama
Doris, a jak jest z kawą? Cofnęłam się do wcześniejszych postów i tam raz pisze, że można, a raz, że nie. Czy zamiast rozpuszczalnej mogę pić zbożową? i czy np. czerwona herbata dozwolona? Rozumiem, że pić też mogę między posiłkami?

Do góry